מורים לא צריכים להיות "פרות קדושות"
הבעייה היא, שאם היום תלמיד זז קצת על הכיסא באמצע השיעור והמורה מתעצבנת כי, מה לעשות היה לה יום רע בבית והמשכורת לא משהו, אז ישר הופכים את אותו תלמיד לגורם מפריע שיש לטפל בו ביד קשה והמורה מקבלת גיבוי מהנהלת ביה"ס. מורה שמשפילה תלמידים - ללא הצדקה ולא מתוך תכלית ראוייה לשמה שתשיג תוצאות - נשארת במערכת. אם מורה דיברה בציניוּת מרושעת לתלמיד ואבא שלו בא לביה"ס כדי לקבל תשובות, יוצא משלוותו ומרים קול על המנהלת - מיד מזמינים משטרה ואתם רואים כותרת: "מנהלת בית ספר הותקפה על - ידי אב של תלמיד". לא קצת הגזימו במערכת החינוך??? יש מורים ומורות שלא יזיק לדבר אליהם בחוסר נימוס, במצבים מסויימים. לא רק שזה לא יזיק, אלא אפילו יועיל. אלה שכל - כך מזועזעים מהתנהגות של תלמידים (שכל אדם מבוגר יכול לנטרל תוך שנייה אחת. תפסיקו עם הטענה הזאת שההתמודדות עם זה גובלת בחוסר אונים) או אומרים שמורים נמצאים יום - יום בִּ"שדה קרב", מוזמנים לקרוא על כמה מקרים ולהגיד לי איזה הסבר יש להם למתואר להלן: 1) תלמיד היה קורבן יומיומי להצקות מצד ילדי הכיתה האחרים וחזר הביתה בכל יום עם חבורות ועם סימני נשיכות.. יום אחד, תוך כדי ניסיון לחמוק מהם, הוא טיפס על השולחן. במקרה, באותו רגע, ההפסקה נסתיימה והמחנכת נכנסה לכיתה. היא ראתה את התלמיד עומד על שולחן והחליטה להעניש אותו. יתרה מזאת: אחרי שהוריו החליטו להוציא אותו מביה"ס ולהמתין זמן מה עד שתוסדר העברתו לבי"ס אחר, המחנכת וביה"ס איימו לשלוח לביתו חוקר מטעם קצין ביקור סדיר. 2) תלמידהּ מאוד התקשתה בלימוד מקצוע מסויים. היא לא עמדה בקצב של רוב חבריה לכיתה והסבריה של המורה לא היו נהירים לה. בעזרת שיעורי - עזר הצליחה לסגור את הפער ואף הוציאה בבחינה ציוּן "100%". כשהמורה גילתה שהציוּן הגבוה ניתן לאותה תלמידה הודיעה לפני כל תלמידי הכיתה שבדעתה לעכב את מתן הציוּן ולהטיל עליו וטוֹ. היא אף כינתה את התלמידה , באותו מעמד: "פריח'ה". דודתהּ של אותה תלמידה התקשרה לביתהּ של המורה וביקשה לשוחח עימה, תוך שהיא אומרת בתקיפוּת ובנחרצוּת שבדעתה להתלונן למשרד החינוך. המורה, בתגובה: "אל תאיימי עליי". האם הדודה נקטה שלא כשורה? ומדוע המורה הזאת טרם איבדה את משרתה? יש למישהו מכל ה"מזועזעים" למיניהם מהיחס למורים במדינה הסבר לכך? אה? 3) מורה נתנה לי סטירה, רק בגלל שדיברתי בשיעור "יותר מדי". יצויין, שהשיעור כולו התנהל בצורה של שיחה. אני פשוט הייתי קצת דומיננטי בדיון. זה היה כל "חטאי". חבל שבאותו זמן לא הייתי מודע לזכויותיי ולחוק. כי אם היית יודע שהיא עשתה דבר אסור, המורה הזאת הייתה עד היום יושבת בבית - האסורים ולא היה יותר מי שיכין לבעלה קוסקוס. ומה דעתכם על אותה מורה איומה - במסגרת של חינוך מיוחד - שדאגה להשפיל אותנו, לימדה חומר כמה שפחות וביזבזה את השיעור על דברים תפלים ושוליים? אחרי שהיא שמעה שהייתי בלשכת הגיוס והוחלט לתת לי, לצערי הרב, פטוֹר משירות ביטחון, כל תגובתהּ הייתה: "נו, טוב... תיארתי לעצמי". לא כדאי לכתוב כאן דברים שיביאו למחיקת הפוסט, אבל בואו רק נגיד שאם מחר אשמע שהמורה הזאת מעדה על מתקן של משור חשמלי, אשר כתוצאה מכובד משקלהּ החל את פעולתו ואחר - כך "חברה קדישא" היו צריכים להגיע עם שקיות, לא אזיל דמעה ולא אחוש צמרמורת של זעזוע. חוסר גיבוי למורות מהסוג הזה לא רק שלא יפגע ברמת הלימודים ובבעיות המשמעת של תלמידי ישראל. להיפך. הוא יכול יפתור הרבה בעיות.