רשומון ומטמורפוזיס- מקבילות לילדים!

sagiberg

New member
לקראת פורים../images/Emo152.gif-שרשור חדש../images/Emo151.gif

חשבתי שיהיה נחמד לנסות ולהעלות את כל הספרים בהם דמויות התחפשו , או שהתחזו ע"י תחפושת והפכו לדמות אחרת, או ששינו תדמית באופן קיצוני.... ואני מתחילה בתחפושת הדרקון הנפלאה של קטורה (הקטרית מג'ים ונהג הקטר)

שיקוי פולימיצי בהארי פוטר

שהפך את מי ששתה אותו למישהו אחר. יופי של רעיון, אמשיך לחשוב....

Lildi

New member
הרוזן ממונטה קריסטו

אדמונד שהפך להיות הרוזן ממונוטה קריסטו

maore

New member
רשומון ומטמורפוזיס- מקבילות לילדים!

אני מחפשת סיפורים קצרים שמבחינת המבנה/רעיון מקבילים ומתאימים לילדים: * סיפור בו מוצג ארוע מכמה נקודות מבט * סיפור פנטסטי בו ילד (או דמות אחרת) הופכת לדבר אחר (אצל קפקא, כזכור, הגיבור מתעורר בוקר אחד ומגלה שהוא ג'וק). ל"ילדים", הכוונה גם שלא יהיה סיפור מפחיד מדי (בניגוד לניל גיימן, אני אוותר על הז'אנר "סיפור אימה לילדים"
)
תודה מראש!!!

sagiberg

New member
אני מאמינה שהשרשור יעזור לך../images/Emo140.gif

ובנוסף- איתמר וכובע הקסמים השחור(של גרוסמן) יכול להתאים.

לא בדיוק אבל בערך (בים בם בום)

יש ספר נפלא שנקרא "זום". הוא פיקצ'רבוק שממחיש את אותו דבר נראה אחרת מכמה נקודותל מבט כשבכל פעם עושים כאילו "זום" החוצה ומבינים את הסיטואציה המצוירת מנקודת מבט אחרת. נראה לי אידיאלי כחלק מדיון או פעילות עם ילדים בנושא הזה. עליסה היא דמות קלאסית שמתגלגלת ומשתנה- כשהיא הופכת לגדולה ולקטנה. אם תסבירי לאילה גילאים הכוונה ומה ההקשר אולי נוכל לדייק יותר. וברוכה הבאה!

maore

New member
כתיבה לבי"ס יסודי (ג' וצפונה)

סיפור סטייל רשומון - ביחידה על נקודות מבט - להמחיש עד כמה אנשים שונים יכולים לראות את אותו הארוע באור שונה/פרשנות שונה. הדוגמא של זום היא יפה, אבל כאן אני מחפשת יותר דמויות שונות. סיפור סטייל מטמורפוזיס - ליחידה על פנטסיה והשתוללות עם הדימיון אני מחפשת סיפור באמת הזוי, או שהבסיס שלו בהחלט פנטסטי. לא תחפושת, אלא ממש הפיכה פיזית למשהו אחר, למרות שכל השאר לכאורה נשאר כרגיל. תודה על הברכות. אבל לא לגמרי חדשה, כבר נעזרתי בשרותי פורום זה בעבר...

ורדה ש

New member
שתיים מאת סמדר רייכספלד ועוד...

הספר "שתיים" מיועד לגילאי 9 - 11 בערך, ובעיקר לבנות. זה ספר שהוא בעצם שני יומנים של שתי חברות, והוא בנוי כך שהארועים בחייהן ובחיי הכתה שלהן מתוארים פעמיים - כל אחת מזוית הראיה שלה. גם שולי הדפים צבועים בהתאם כדי להקל על הקוראת לייחס את הפרקים לדמויות הנכונות. בנות בכיתות ד-ה מתלהבות... עוד ספר עם רעיון דומה: "ג'ד וג'סי: לכל ספור אהבה שני צדדים". זהו ספרון המיועד לראשית גיל ההתבגרות (משהו כמו כתות ו-ז-ח). הוא מתאר ספור אהבה בין נער (ג'ד) לנערה (ג'סי) והגימיק שלו הוא שהספר מודפס כך שהוא מתחיל משני הצדדים. מצד אחד הוא מספר את הספור מזוית הראיה של ג'ד, ואם הופכים את הספר - הוא מספר את אותו ספור אהבה מצדה של ג'סי (או להיפך). זה טריק נחמד, ובנוסף לכך הספר כתוב בצורה ש"עוברת" ובנות רבות מתלהבות וממליצות עליו. כתבה אבי קונל,תרגמה יעל דר. הוצאת כנרת.

maore

New member
ורדה את גדולה מהחיים!!! ../images/Emo25.gif

ואני גם בטוחה שקראתי כנערה את ג'ד וג'סי (מה שאומר שיהיה אותו בספריה כאן, אם לא אבד/הושחת וכו'). היום שאלתי את הספרניות בבית אריאלה אם יש להן איזה רעיון - ובסוף קיבלתי תשובה שאם אמצע הן ישמחו גם לדעת. בדרך חזרה צפונה חשבתי כבר לפנות לאיזה סופר (יש כמה שהם חברי המשפחה בדרגה זו או אחרת) שיכתוב לי סיפור כזה.

למעלה