רשות הרבים

רשות הרבים

הגיעה לעבודה שלי היום אורחת שקיבלה מחמאות על שרשרת מאוד יפה ויקרה שענדה (מסוג התכשיטים שעולים באלפים). היא שיתפה אותנו שמצאה את השרשרת ברחוב, כינתה את זה "מתנה מאלוהים". אישית אני דיי הזדעזעתי מזה, אם כי העליתי בפניה בעיקר את התהייה איך מישהי יכלה לאבד שרשרת כל כך יקרה. בתגובה היא סיפרה שמצאה אותה מגולגלת בצורה שהעידה שכנראה בעלת השרשרת המקורית החזיקה אותה בתיק לפני שאיבדה אותה.

אם אני הייתי זו שמוצאת תכשיט בצורה כזאת ושומרת לעצמי ואפילו לא מנסה לאתר את בעלת השרשרת המקורית - הייתי מתפדחת לספר את זה לאנשים.

ebi83

New member
מסכים איתך..

אם אתה מוצא משהו שאי אפשר לדעת של מי הוא- תרוויח.

דברים יקרים מאוד או מיוחדים חייב לפרסם אותם בצורה כלשהי, כמו שאם אתה מוצא מצלמה כיום אתה ישר מפרסם תמונה בפייסבוק ומריץ, ככה גם לגביי דברים יקרים אחרים.

inbarush19

New member
מפתחות

זה יקר?

ebi83

New member
מפתחות

זו בעיה אחרת

מה לעשות, צריך לדעת גם איפה לאבד

dudusch

New member
זה בעייתי במקרה של תכשיט

מאחר ואיך תוכל לפרסם שמצאת בלי להציג תמונה? ואם הצגת תמונה, איך תדע שמי שבא לדרוש את האבידה אכן הבעלים שלה?
עם מצלמה אתה יכול לבקש שיראה את האדם שצולם, או שאולי בעלי המצלמה מצולם שם (או שמתאר סיטואציות / פוזות שיש בתמונות).

גם למסור למשטרה לא ריאלי מאחר ורוב הסיכויים שמי שאיבד את הפריט לא מאמין שמישהו יביא אותו למשטרה ולכן כנראה גם לא ינסה לאתרו.

אחרי פרק הזמן הנקוב, השוטר/ת שהתכשיט מצא חן בעיניהם ינכסו אותו אליהם ובזה יסתיים הסיפור...

ebi83

New member
אתה יכול לפרסם מודעה באזור בו מצאת את התכשיט.

שרלטנים יש בכל מקום, אם אתה מנסח אותה בצורה שלא מבהירה מה בדיוק נמצא זה יכול לעבוד

מה שכן, אם לאחר חודש אין תגובה- אז אין שום סיבה לא לשמור את התכשיט.

סביר להניח שמי שאיבד יחפש את התכשיט באזור המדובר, אפשר לכתוב תיאור כללי: "נמצאה שרשרת באזור זה, תימסר תמורת סימנים". בבר אילן ובבני ברק יצא לי לראות לא מעט מודעות כאלו, לא רק במקרים של תכשיטים אבל גם.

למעלה