רשיון דייג לדייג החובב ועוד

paluta

New member
רשיון דייג לדייג החובב ועוד ../images/Emo101.gif

נשאלתי מספר פעמים אם דייג חובב שדג מהחוף עם חכה חייב בהחזקת רשיון דייג התשובה נכון להיום - לא ! משרד החקלאות אינו דורש זאת למרות שהיה בעבר נסיון לתקן תקנה כזו . אני מניח שאם היו ממשים תקנה זו ועלות הרשיון הייתה מספר שקלים בשנה זה היה טוב לכולנו (ממש כמו שכל רוכב אופניים נדרש לשאת רשיון רכיבה) לידיעתכם ברוב המדינות המתוקנות בחו"ל כל אחד שרוצה לדוג חייב ברשיון דייג והנ"ל ניתן למכירה בכל בית דואר תמורת סכום פעוט (רשיון יומי, שבועי חודשי או שנתי) ומי "שנתפש" ללא רשיון משלם כנסות הגונים. בכסף שנגבה, משלטים (שילוט והכוונה) איזורי דייג ופקיחם מסיירים בין הדייגים למטרות חינוך לדייג נכון ולשמירת החופים.ורואים תוצאות בשטח. במדינות רבות ובמיוחד בקנדה ישנם גם חוקי עזר כגון חייבים להחזיר דג שגודלו אינו עולה על גודל ....או לחילופין חובה להחזיר דג שגודלו גדול מ .. ומי שמתחכם ונתפש משלם כסף טוב וגם נפתח לו תיק פלילי ! זה יפה זה טוב והאנשים מתנהגים בהתאם אבל אנחנו ארץ של לוונטינים ומיד יקומו גופים שיכריזו שזה שוד ושבר ונובע ממניעים עדתיים דתיים ערבים ישראלים ועוד ועוד והישראלי הממוצא ימציא כל מיני תרוצים וכיו"ב. גם מאמצי החברה להגנת הטבע להציב שילוט בעיקר בחופים מוגנים מסתיים בהשחטת השילוט ומקרה הטוב מהווה השילוט מקור השראה לגרפיטי ולברוך ג´מילי בכל מקרה הנושא נמצע על אש קטנה בכמה פורומים של ארגונים להגנת הסביבה ואולי יום אחד יתממש לרווחת כולנו - מאד מעניין אותי לדעת מה חברי הפורום חושבים על כך. אם כל אחד מאיתנו חברי הפורום יתנהגו בהתאם זה יחלחל בשטח כבר היום אני רואה יותר ויותר דייגים (אומנם מעטים ) שאוספים זבל גם זבל לא שלהם בסביבת הדייג שלהם תודה .

חץ הכסף

New member
בתקופה שג´מילי פעל לא היו שלטים...

בד"כ היתה זו חתימה צנועה לאישור נוכחות, ועל בתים ישנים...לא שלטים... גם על חזית ביתו הנמצא ב"אם המושבות" מופיעה חתימתו בכתב יד ובצבע אדום, לא מאמינים תסעו לשכ´ מחנה יהודה..

ramihann

New member
ברוך ג´מילי

הוא הונדאליסט הראשון בעולם שכתבו עליו שיר (שלמה ארצי - פסטיבל הזמר, זוכרים?) ברוך ג´מילי - פתח-תקווה - פלמ"ח (זו הכתובת שהתנוססה על בית המשאבות בשער הגיא). אגב, ברוך ג´מילי היה תקופה מסויימת הרס"ר של מרש"ל (מרחב שלמה או שארם-אל-שייך לצעירים שבינינו שלא הכירו את התקופה). הוא נהג להסתובב שם עם שוט רכיבה ובאופן כללי לעשות את מירב המאמצים להיות מגעיל - ותאמינו לי שזה הצליח לו בגדול.

למעלה