רשיון הרופא של ד"ר אריה אבני הותלה למשך חודש ימים

דידי שי

New member
רשיון הרופא של ד"ר אריה אבני הותלה למשך חודש ימים

ד"ר אריה אבני

ד"ר אריה אבני הוא זה שכתב את הספר "שוטי החלב", והתראיין בעבר נגד החלב. הוא לא טבעוני, אבל צוטט וקושר לא מעט באתרי טבעונות.

יוספה 51

New member
נראה לי שאתה לא מצליח להבין שאנחנו לא שותים חלב בשל הומניות

כי אנחנו לא נהנים (רובנו) מזה שפוגעים בפרות ועגלים... על הדרך, אנחנו גם אוהבים לחשוב שזה יותר בריא, אבל בינינו, גם אם זה היה פחות בריא, הייתי עושה זאת... כי קשה לי יותר עם מצפון מלוכלך מאשר עם תזונה קצת עקומה. אפשר לחשוב שזה הדבר היחידי הלא בריא שאני עושה (הבמבה, הטראפלס הטבעוני שעכשיו בלסתי, עוגת יומהולדת שהכינו לי משוקולד, פלאפל- חלק מהשטויות של הערב...) . האם לדעתך זה שאדם כשל בעבודתו קשור בהכרח לדעותיו, שכנראה לא ממש נראות לך, והלאה- שדעותיו או עמדותיו יכולות להתקשר באופן כלשהו אלי או להשפיע על הדרך שבה אני רואה דברים? יש לי חדשות בשבילך. גם לא אהבתי את תגובתו של יורופסקי כשהיה בארץ. זה לא גרם לי לאכול בשר.

אני בטוחה שזאת לא הסיבה שרישיונו של ד"ר אבני נשלל. ד"ר אבני הוא לא הרופא היחיד שמתנגד לחלב ויש לא מעט רופאים גם במערכת הציבורית (כמו רופא המשפחה המקסים שלי) שמתנגדים לחלב ומוצריו ואף אחד לא שולל מהם את הרישיון בגלל זה.
&nbsp
אגב: ד"ר אבני ממש לא קשור לצמחונות או טבעונות. אמנם הוא מתנגד באופן נחרץ לחלב אבל ממה שמעתי על בשר הוא דווקא כן ממליץ.

אה כן? טוב אז הנה אני מוזגת חלב לקפה של הבוקר

NOT
והרי אתה יודע היטב כי הענין מולו היה התנגדותו לכימוטרפיה כטיפול גורף והתבטאויותיו בזה
אז אתה מטעה את הקהל בדרכך הפרובוקטיבית ככה שאין אלא להפעיל את האזעקה ולעצור כאן

ויום טוב גם לך

ולמי שמעונין בפרטים הרלונטיים http://www.health.gov.il/newsandevents/spokemanmesseges/documents/avni_05212015.pdf

marx04

New member
על המידע הנוסף לגבי ד"ר אבני

שלום מיקי,

תודה על המידע הנוסף לגבי ד"ר אבני.
אני מבקש להביא מתוך הקישור שצירפת, ולהדגיש בפני כל הגולשים כאן כי התליית הרישיון נעשתה בשל כך שד"ר אבני התבטא באופן בוטה ומכוער כנגד רופאים אונקולוגיים וכנגד משרד הבריאות.
לעניות דעתי, הדבר מלמד על אישיותו ולטעמי משליך על האופן שבו יש להתייחס לכל טענה שלו.
הלוואי שיום יבוא וניתן יהיה להטיל סנקציות בסגנון זה כנגד כל מי שמתבטא באופן מכוער ותוקפני גם בפורומים אינטרנטיים (והדברים אינם מכוונים כנגד מישהו ספציפי בשרשור זה או בפורום זה).

בניגוד לדעתך, אני סבור שדידי שי אינו מטעה אף אחד, ואני שמח שהוא מקפיד להציג כאן מידע רלבנטי לגבי שרלטנים כאלה ואחרים או לגבי כל נושא שרלבנטי לפורום.

בברכה,

אורי.

אני מוצאת בדבריך סכנה לדמוקרטיה

כי אני חושבת שראוי שאנשי מקצוע יהיו חופשיים למתוח ביקורת ולהביע דעתם גם בבוטות באשר לנהלי משרד הבריאות ההמלצות או מחשבות מקובעות באשר לפרוטוקולים וכך הלאה.
אין ספק שלשון נקיה מכבדת את בעליה אבל לא בהכרח יש בה כדי להעיד על מקצועיותו של האדם או על הנתונים והטיעונים אותם הוא מעלה.
ד"ר אבני אינו שרלטן גם אם דרכו או בחירת דרכי הביטוי שלו אינן נראות לך או לי. משרד הבריאות אינו בית המלוכה והרבה נהלים ופרוטוקולים שונו עם השנים ע"י כאלה שנלחמו לטובת בריאות הציבור וזכותו לדעת.

אין בדברי כדי להגיד שאדון אבני יהיה בחירתי לטפל או לייעוץ אבל הבה נשאיר דברים בהקשרם
אדון דידי מבקש פרובוקציות וזו הסיבה בשלה הדברים מובאים לכאן והנה הוא גם מצליח

Gidi Shemer

New member
דווקא

אבני הוא בעייתי לא בגלל שפתו הגסה (למרות שהאיסלמופוביה והשובניזם שלו באמת מצליחים לשבור שיאים כל פעם) אלא בגלל שהוא מקשקש הרבה שטויות כשזה מגיע למדע. אני לא קורא לו שרלטן כי אני לא חושד בו שהוא לא מאמיו לשטויות הללו. מה שכן, אפשר בהחלט להתעלם מהפרובוקטור שפתח את השרשור. פה אני לגמרי איתך

M a b e l

New member
מסכימה איתך מאוד

ספציפית אני לא מאוד מתרשמת מדר' אבני (לא אישית ולא מקצועית) ולא הייתי פונה אליו להתייעצות.
אבל ההתרשמות האישית שלי או של כל אחד אחר בכלל לא רלוונטית - זכותו של איש מקצוע להביע גם דעות מקצועיות ששונות מדעת הממסד, כולל כאלו שפוסלים מהיסוד את גישת הממסד. דר אבני הוא גם ממש לא היחיד שמתנגד לכימותרפיה - וגם אם כן היה היחיד דעתו הייתה לגיטימית.
&nbsp
ולגבי דידי שי - הזוי לחלוטין בעיני שהוא לא נחסם מהפורומים בתפוז ובמיוחד מפורומים שעוסקים בזב"ח. בתפוז מקפידים על תקנות מגוחכות כמו "אסור לדבר על צפיה ישירה בתוכניות באינטרנט" - אבל לגנוב זהות ולהתחזות באופן זדוני לאדם מוכר זה ככל הנראה בסדר גמור!! כשמתחזים לפעיל זב"ח ידוע עבור המטרה ההפוכה - לפגוע בבעלי חיים - זה כבר שילוב ייחודי של רישעות, זדוניות - וכמובן לא חוקי. הוא כבר הטעה לא מעט גולשים והיד עוד נטויה.

merav999

New member
בוודאי שדידי שי מטעה, הכינוי שלו מכוון כדי להטעות

והוא כבר הצליח לעבוד על אנשים לחשוב שהוא מישהו אחר.

Gidi Shemer

New member
לי זה קרה, ובאופן אירוני

זה קרה דווקא בגלל שידעתי שהוא מתחזה, אבל לא הכרתי באותו זמן את דדי שי וחשבתי שדדי זה השם של המתחזה ודידי זה השם של האמיתי

יצא שנעניתי לפרובוקציה באותו שרשור עד שהבנתי שמדובר בחלאה ולא במקור

marx04

New member
חבל מאד שאתה בוחר להשתמש בכינויים כאלה.

שלום גידי,

דידי שי לא כתב כאן שום דבר שמצדיק התבטאות כל כך בוטה.
מעבר לכך, במידע שהוא מעלה כאן (בוודאי בשרשור הזה) אין שום דבר פרובוקטיבי.

בברכה,

אורי.

Gidi Shemer

New member
כל הכניסה היא פרובוקציה

הכינוי הוא כזה ו90 אחוזים מההודעות שלו ש״מודאגות״ ממצב הפוריות או המצב הנפשי הן כאלה, ועם על הכבוד, אורי, אתה גם מודע לכך ב- 100 אחוזים.

marx04

New member
הכינוי שלו (שאינו מטעה) אינו מעניין אותי

שלום לך,

אינני יודע מיהו דדי שי, אבל אין שום דבר מטעה בכינוי של דידי שי.
א. "דידי" שונה מ"דדי", ודידי שי מעולם לא טען שהוא מישהו אחר.
ב. הדעות שדידי שי מבטא כאן מאד ברורות, והן אינן דעות של צמחוני, טבעוני או זב"חניק.
מה שחשוב בעיני שדידי שי מעלה לכאן מידע מעניין ורלבנטי לפורום, ובשרשור הנוכחי לא היתה כל הטעיה (ולמיטב זכרוני גם לא בשרשורים אחרים, אבל לא טרחתי לבדוק אחורה).

בברכה,

אורי.

merav999

New member
נו באמת. הכינוי דידי שי לא סתם נבחר וזה לא צירוף

מקרים שהוא דומה לדדי שי. זה נועד להטעות אנשים כדי להקנות כנראה יותר אמינות לדבריו ולא כי הוא נגד טבעונות (וכל ההודעות שלו הם אנטי טבעונות). וכבר היו אנשים שבאמת טעו וחשבו שמדובר בדדי.
&nbsp
&nbsp

marx04

New member
תבחיני בין הכוונה שלו לבין מה שקורה בפועל

שלום לך,

אין לי מושג מה הכוונה המקורית של דידי שי בבחירת הכינוי שלו.
סביר מאד להניח שהוא בחר בכוונה בכינוי דומה לזה של דדי שי, אבל כלל לא בטוח שזה בכוונה להטעות.
כמו כן, את יוצאת מתוך הנחה שכולם מכירים את דדי שי, אבל לא ברור לי מדוע את חושבת כך. כך למשל, מיקי מהי אינה מכירה אותו, אני אינני מכיר אותו, ואני מניח שמרבית האנשים בכלל ובפורום הזה בפרט אינם מכירים אותו. בכל הכבוד לדדי שי, יהיה מי שיהיה, הוא עדיין אינו ביבי נתניהו, רובי ריבלין או שמעון פרס.
מכל מקום, כל מי שקורה את ההודעות של דידי שי מבין שהוא מחזיק בעמדה מאד מסויימת בנושא טבעונות, צמחונות וזב"ח, ולכן אין סיכוי שמישהו יטעה בהבנת הדברים או שיעניק לדברים אמינות מיוחדת. בסך הכל מדובר בעוד כותב בפורום, בדיוק כמוך וכמוני, שמחזיק בדעה מסויימת ומבטא אותה.

בברכה,

אורי.

merav999

New member
אתה רוצה לחשוב שזה צירוף מקרים או שהכוונה שלו תמימה

כשהשם שלו כמעט זהה לחלוטין לשם של פעיל טבעוני (הוא מוכר בקהילה הטבעונית) וכותב נגד טבעונות שיהיה לך לבריאות. לא רואה טעם להתווכח על זה.

למעלה