רשיון חשמלאי מוסמך

tomrokol

New member
רשיון חשמלאי מוסמך

בימים אלה אני אמור לקבל את רשיון החשמל המוסמך שלי, משהו יכול לעזור לי עד איזה דרגה אני יכול לחתום, ומה המחיר על כל חתימה, והאם אני צריך להוציא חותמת מיוחדת , אני פשוט "טירון" בנושא הטכני ואודה לכל מי שיוכל להביע את דעתו בנושא. אני מקווה מאוד ש"מגר" ומנהל הפורום יביעו את דעתם כי הם נראים בקיאים בנושא.

רז חשמל

New member
חשמלאי מוסמך

חשמלאי מוסמך רשאי לחתום על תוכניות חשמל עד 3X80A . עצה אישית - אל תחתום על עבודות שלא ביצעת או לא פיקחת עליהם ! היום מקובל לגבות 120$ על הגשת תוכניות לחברת חשמל בנוסף למחיר העבודה. לגבי חותמת, ע"פ החוק צריך חותמת עם שמך, סוג הרשיון ומספרו. אני חשמלאי כבר שנים ואף פעם לא דרשו ממני חותמת עם הרשיון . חותמת עולה 30 ש"ח, תעשה את זה . בהצלחה.

מאגר

New member
ראשית מזל טוב

שנית שמי אינו מגר אני מאגר ויש הבדל: עכשיו לעינינו על תחתום לעולם על עבודה שלא ביצעתה כי אתה לא יודע מה בוצע וכיצד. בכדי שתוכל לתכנן ןלעשות עבודות כאלה אתה צריך שני דברים אחד ותק של שלוש שנות עבודה תחת חשמלאי ותיק עם אישור ממנו אם אין לך דבר כזה ולא שלחתה נתונים כאלה למשרד העבודה יש סיכוי שתקבל אישור דעברתה את הבחינות אבל לא תקבל רשיון עבודה. כי זה שלמדתה אינו אומר שאתה יודע ולא שאני בא לפסול אני בא ללמד לא סתם קבע המחוקק כי רשיון יקבל רק מי שעבד תחת חשמלאי תקופה של שלוש שנים לפחות ועמד בבחינות. ואים למדתה אז למדתה גם את ספר החוקים ואתה צריך לדעת את כל מה שאני כותב בע"פ אחרת על תעשסוק בחשמל כי זה מסוכן גם לך מבחינת חייך ומבחינת שימך הטוב בהצלחה

אני שילמתי עבור חתימה 500 ש"ח

כאשר הירכבתי בביתי לוח 3 פזות 25*3 A . נו חברה אתם רואים יש נורמה של חתימות . והבחור שואל עוד מה המחיר . רק אל תישכח להוצאי חשבונית . כי זה מאוד מסוכן לעבוד ללא חשבוניות , יותר מסוכן מאשר לקבל מכת מתח . כי יש פחת שקופץ . ובמס הכנסה אין פחת

tomrokol

New member
חתימה

אם יש לי דיפלומה של הנדסאי חשמל, ואני בעל רשיון חשמלאי מוסמך, מה אני רושם בחתימה? חשמלאי מוסמך או ....

למעלה