רשיון ייעוץ השקעות

• פותח הנושא pro5
  • פורסם בתאריך

pro5

New member
רשיון ייעוץ השקעות

שלום, אני מתעתד ללמוד תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון. התואר הראשון שלי לא עוסק במידה רבה במימון. מכיוון שאני חושה להיות אנליסט המתעסק עם ניירות ערך, רציתי לשאול אם קבלת רשיון בייעוץ השקעות עשויה לסייע לי עם סיום התואר או שאולי הצעד יהיה מיותר מכיוון שאין לי כוונה להיותיועץ השקעות. השאלה היא אם לימודי התואר השני אמורים לסייע לי בהיכרות מעמיקה עם שוק ההון, או שמא ייעוץ השקעות יסייע.

noam4u

New member
אין כלכך קשר אבל

היי אין כלכך קשר בין הרישיון ללימודים אבל אני אישית תמיד דוגל בלימודים וידע... זה יכול לעזור, תלוי בקורסים או להיות ידע משלים ללימודים בתואר. בכל מקרה, זה תמיד יעזור להיות בעל רישיון בניסיון קבלה לעבודה.

pasya

New member
תגובה ל PRO5

היי.היום אתה כמעט ולא תמצא אנליסט שאין לא רישיון מטעם רשות לניירות ערך (יעוץ או ניהול תיקים),מכמה סיבות: א).קודם כל אנליסט זה לא תפקיד ראשון בד"כ בשוק ההון - חלק מתחילים בתור יועצים חלק בתור מנהלי תיקים,אלה תפקידים שנותנים אפשרות להכיר את שוק ההון.בודדים באמת שמתחילים בתור עוזר מחקר ואז עם וותק וניסיון הופכים להיות אנליסטים. ב).היום יש הרבה חפיפה בין אנליסט ודרישה לרישיון,מכיוון שמכוח תפקידו של אנליסט הוא צריך לעשות דברים שדורשים רישיון:יעוץ ,שיווק או ניהול תיקים. ג).לדעתי זה גם עניין של זמן שרשות תחייב את כל האנליסטים בתחום ניתו ניירות ערך ברישיון.

למעלה