רשיון להורים

רותי 11

New member
רשיון להורים

מה דעתכם האם צריך לקבל רשיון כדי להיות הורה?
אנחנו רואים את הנזקים שאנחנו ההורים הרבה
פעמים עושים לילדים שלנו.
השבוע בתכנית המירוץ למליון אחד הזוגות שם
הם אם ובת ותוך כדי ויכוח עלה העניין שהאמא
שהורים ומשפחה לא בוחרים אז האמא אמרה
שאם הייתה לה בחירה היא לא הייתה בוחרת
בבת שלה (אותה אחת שהייתה איתה) אני
הזדעזעתי למרות שאותה ילדה היא כבר בשנות
העשרים לחייה עדיין כשהורה אומר דבר כזה לילד
זה הדבר הכי פוגע שאפשר לומר למישהו.
לכן באמת חייבים לחשוב על להקים בתי ספר
להורות ולשלוח לשם את כל מי שרוצה וחושב
או בתהליך של הבאת ילדים לעולם.
נכון שזה נשמע בלתי אפשרי לעשיה אבל בכל
זאת מה אתם אומרים?

חני 852

New member
רותי מזעזע

דבר ראשון שאמרתי לעצמי שדווקא כן בוחרים משפחה הורים ילדים וכו..
דבר שני אמרתי לעצמי איזה טראומה זה עושה לילדה הזאת להצהיר לה שהיא לא רצויה בכלל ..
נזק שיגרם לה בהמשך .( לא קשור הגיל בכל גיל )
לדעתי צריך בית ספר להורות וקימים בתי ספר כאלה כמו אדלר וכו..
ללמד מעט פסיכולוגיה מעט התנהגות בין המשפחה ויחסי אנוש .
מיסטיקה ולגעת ברוחניות .מומלץ בחום .
שההורים הופכים למודעים הם מתקשרים יותר טוב עם ילדיהם ועם הסביבה .
וגורמים פחות נזק לילדיהם ואף לסביבתם ..... .

אני לא בטוחה שרישיון

אבל אין ספק שהורים צריכים לעבור כמה קורסים לפני..
חלק מהעבודות שלי זה \אומנת\מדריכה\בייביסיטר\גננת (בערך) וממני בדרך כלל ביקשו המלצות או תעודות או משהו כזה.. אני כן חושבת שזה נורא חשוב להעביר את ההורים קורס שיעזור להם להתמודד עם ילדים במקום לתת להם ללמוד לבד.. גם מכל קורס שאני עשיתי למדתי הרבה דברים שבסופו של דבר הגיעו בטבעיות.
ובקשר לאימא והבת במירוץ למליון.. אני ואימא שלי אומרות דברים הרבה יותר גרועים אחת לשניה והכל נאמר בהומור ושתינו חברות טובות.. אני לא בעד לשפוט מערכות יחסים לפי כמה מילים כי אנחנו לא יודעים מה קורה במערכת יחסים עצמה.. אני לא חושבתש הבת נעלבה במיוחד.. ראסמי אם אימא שלי הייתה אומרת לי משהו כזה הייתי מחזירה לה ולא נעלבת ובטח היינו נקרעות מצחוק
ואני לא חושבת שזה בלתי אפשרי.. בתי החולים יכולים לעשות קורסים לנשים ולבעלים שלהן כשהן בהריון.. אי אפשר לחייב לעשות אבל אפשר לשמור על אופציה נוחה וזולה

חני 852

New member
שהכל נאמר בהומור

זה משהו אחר שאת יודעת שזה הומור זה דבר אחר .
בעיקרון ..אני לא בעד
אבל כל אחד ודעותיו ..
אני לא חושבת שזה כבוד גדול לדבר ככה האם לבת ..
למרות כל הקטעים שראינו .ומה שהבנו דרך המסך ..
אני לא היתי צוחקת מכך זה בטוח ..
יש לי כבוד לאדם שממולי ..
טוב אולי זה גם חינוך שקיבלתי

אני חושבת שזה

נורא תלוי במערכת היחסים.. יש לי המון כבוד לאימא שלי ולה יש אלי.. זה לא סותר.
למרות שאני לא רואה אותה או אותי אומרות משהו כזה בטלויזיה מול כל המדינה.. זה כן

חני 852

New member
גם זה

גם האימרה הזאת בטלווזיה מול כולם .
גם האמת שיוצאת בשעת לחץ לא חושבת שהיא מוסיפה כבוד לאדם .
לדעתי לא ניראה לי שזאת היתה התלוצצות ראויה לשמה .

חוץ מהעניין של הטלויזיה

אני לא רואה משהו רע במה שהלך שם.. שוב המערכת יחסים שלי עם אימא שלי היא כמו של חברות טובות.. וכמו שאני מדברת עם כל החברות שלי גם עם אימא שלי אני מדברת(טוב לאימא שלי עם קצת יותר כבוד).. מדי פעם יש עקיצות שבעיני אחרים נתפסות כל מכבדות.. אבל כל עוד זה הדדי ושני הצדדים בסדר עם זה.. לא רואה בעיה.. מערכות יחסים זה דבר מסובך שנבנה במשך הרבה שנים. במיוחד בין הורים.
ו

הולי 101

New member
את כל כך צודקת כבר בעבר יצא לי לחשוב על זה

אני מצטערת שזה ארוך , אני רואה את הדברים אחרת משאר ההורים לכן יש לי הרבה דברים להגיד בנושא.
השתדלתי לצמצם

תשימו לב מה קורה מסביבנו איך אנחנו חיים במדינה הזו אני אישית מרגישה שורדת יקר לחיות פה הכל מתייקר והמשכורת נשארת אותו הדבר
וגם לעיתים יורדת אבל יש מולנו 2 צדדים
מצד אחד הורים שעובדים סביב השעון כדי לפרנס את משפחתם
מצד שני הילד שמנדנד לתשומת לב של ההורה.
ההורים מגיעים הבייתה בערב עייפים מיום עבודה , הם לא ישנים בלילות ואין להם ימים ועד שמגיע שישי שבת אז הילדים דורשים
פעילויות וההורים קורסים אני לא מצדיקה התנהגות אלימה לילדים וגם מילולית זו אלימות ולפעמים מילה יותר כואבת ממכה.

מצד שני אי אפשר להגביל את הגיל כדי להיות הורים או לבקש רישיון כדי להיות הורה גם אם לפעמים עוברת בראש המחשבה הזו איך לזוג הזה נותנים לגדל את הילד שלהם
בשקט למרות שהם מתעללים בו נפשית או פיזית ולאנשים שרוצים לאמץ אנשים מבוססים שמוכנים נפשית ומוכנים לתת לילד חיים טובים עושים בירוקרטיה שלא נדע
אבל כן אפשר להקים בית ספר שבו יפגישו הורים שבדרך או לעתיד עם אנשי מקצוע כמו פסיכולוגים , דולות שלאחר לידה שבו יעבירו קורסים להורים מתחילים לתת
פרספקטיבה לחיים עם אדם נוסף שיש לו את הרצונות שלו והצרכים שלו ללמד אנשים לצמצם כמה שיותר תאונות להעביר קורסים שיזעזעו הורים בתאונות שקורות לתינוקות / ילדים בכל גיל
להסביר להם שילד שמולם הוא אדם עם רגשות וזה שאתם צועקים ואומרים כל מיני דברים מעליבים משפיעים עליו לכל ימי חייו ולא הוא לא שוכח
גם לא תינוק בן יום
להקים נקודות כמו טיפות חלב אבל נקודות שבהם יש מפגשי אמהות שעוזרות אחת לשנייה להתמודד עם השינוי שבו נפגשים גם עם אנשי מקצוע כמו יועצות הנקה , יועצות שלאחר לידה
איך להתמודד עם הבכי הבלתי פוסק וכו'

במקרה של אתמול שלא נדע המקרה הזה מזעזע את כל רמ"ח אבירי , אבל אני לא יכולה להגיד לכם שלי זה לא יקרה
אי אפשר לשפוט את האבא אנחנו לא יודעים בדיוק מה היה שם במקרה הזה הוא קיבל טלפון מהעבודה שהלחיץ אותו להגיע כמה שיותר
מהר אבל אם כל הורה במדינה יכניס לראש שלו שלי זה כן יכול לקרות אולי המקרים האלו.
מסכנים ההורים האלו ושלא נדע מצרות אבל לא להתכחש שלי זה יכול לקרות ולנסות לנקוט בכל אמצעי הזהירות

מייפלס

New member
שחובה רישיון להורות וגם חובה בתי ספר להורות

להביא ילדים לעולם זה קל מדי ... לחנך אותם כמו שצריך זה מאוד לא קל ולא פשוט !

וזה אחת מהאמירות הכי נוראיות שאפשר לומר לילד שלך גם אם זה נאמר רק בשעת כעס ללא מחשבה תחילה ובלי כוונה רעה !
זה עושה המון נזק , במיוחד עם האמירות נאמרות לילד שוב ושוב ושוב ( ולא משנה בן כמה הוא ! ) ...

ואני מכירה כמה אמירות נוראיות אחרות ... אהמממ ... כמו למשל " לכי תקפצי מעזריאלי " .

למעלה