רשיון נהיגה בינתיים

naomi78

New member
רשיון נהיגה בינתיים

שלום רב, לא מזמן הגעתי לשיקאגו,בגלל שויזת התייר שלי הייתה רק לשבועיים (בעקבות בעיה בדרכון) הגשתי בקשה להארכתה וקיבלתי תשובה שזה בטיפול.יש לי ספונסר לאשרת עבודה, אך בגלל שמכסה חדשה של אשרות עבודה נפתחת שוב באוקטובר רק בשבוע הבא אתחיל את התהליך.בינתיים קניתי רכב (על שמי) ורציתי לברר האם אני יכולה להוציא רשיון נהיגה מקומי למרות שבאופן עקרוני אני על ויזת תייר בלבד? האם זה מסכן את האפשרות להשגת אשרת עבודה? תודה

odedee

New member
לא, את לא יכולה.

מי שנמצא בארה"ב על ויזת תייר לא יכול להוציא רשיון נהיגה מקומי. אני לא חושב שזה שקנית רכב מסכן את האפשרות לקבל ויזת עבודה, אבל עלייך להיות מוכנה למצב שבו תאלצי לעזוב את ארה"ב לתקופה מסוימת. גם בהנחה האופטימית ביותר שלפיה ויזת התיירות שלך תוארך ל-6 חודשים מהיום, תצטרכי לעזוב ב-17 לאוקטובר לכל המאוחר. יש אמנם סיכוי שתקבלי ויזת עבודה לפני כן (אך לא לפני ה-1 באוקטובר), אבל הוא תלוי במיקום שלך בתור הבקשות... אם נכנסת לארה"ב לפני 1 באפריל כמעט בוודאות תצטרכי לצאת ולהכנס מחדש.

אני לא יודעת איך זה בשיקאגו

כי אני יודעת שזה היה אפשרי תמיד ואחרי 9\11 הם החמירו את החוקים. בטקסס עדיין ניתן להוציא רישיון בלי ssn. קודם כל מוציאים אישור שאין ssn ואיתו באים למשרד הרישוי. אבל למה לך לשאול פה? תתקשרי אליהם או תלכי לשם. לכל מדינה חוקים שונים. הם יתנו לך את המידע הכי נכון לגביך.

odedee

New member
זה לא עובד ככה...

מכתב "שאין SSN" אפשר לקבל רק במקרה של שהיית קבע חוקית בארה"ב שלא מאפשרת קבלת SSN. למשל, בני זוג של בעלי ויזת H. תייר לא יכול לקבל מכתב כזה. כפי שכתבתי קודם, בלי SSN או מכתב כזה אין אפשרות להוציא רשיון (רק בוושינגטון עדיין אפשר, וגם שם זה בתהליך שינוי).

לא ממש הבנתי אותך.

חברה שלי הוציאה רישיון לפני שבועיים ביוסטון טקסס והיא לא שוהה חוקית בארה"ב בכלל... זאת אומרת שאפילו האישור שהיה שלה פג... אני מכירה עוד שני אנשים שהוציאו בטקסס לפני חודש והם על אשרת תייר. כל אלו הלכו להוציא אישור שמוכיח כי אינם בעלי ssn והוציאו ככה רישיון חוקי לגמרי. אתה אומר את מה שאתה אומר מתוך ידע או מתוך מה שנראה לך הגיוני. ואני מקווה שלא נשמעתי מתנשאת או משהו אני שואלת בתמימות...

המכתב מה-SSA

מתקבל רק על סמך ויזת שהייה חוקית שאינה מזכה ב-SSN. לא יודעת איך החברים שלך עשו או לא עשו, אבל אני נזהרת מאוד מלהקשיב לרס"ר שמועתי, כי על פיו כל ישראלי שרק רוצה מגיע לאמריקה וצומח לו עץ של דולרים בחצר.

למעלה