רשיון נהיגה

רפאל ב מ

New member
רשיון נהיגה

בתקציר תיק רפואי מופיע:
F00 DEMENTIA IN ALZHEIMER'S DISEASE
האם זה יכול לגרום לשלילת רשיון לנהיגה?

שוכח מילים בזמן שיחה.

תודה
 
מסוכן לנהוג

לפי ידע שצברתי מנסיון לגבי רעייתי ומקרים של חברים, בזמן מסויים, חולה אלצהיימר במצב התחלתי שמסוגל לנהוג, יגיע בשלב כשלהו למצב בו ינהג בצורה מסוכנת לעצמו ולסביבה. הוא אפילו יכול לנהוג בכוון מנוגד לתנועה. לכן לדעתי בני משפחה צריכים למנוע בצורה אינטליגנטית גישה של החולה למכונית כשהוא לבדו. וכאשר אינו לבדו המלווה צריך לנהוג.

מצאתי באינטרנט הסבר למונח F00:
F00-F09 Organic, including symptomatic, mental disorders
לדעתי המונח לא רלוונטי ביחס לנהיגה אלא מספיק שמדובר בחולה אלצהיימר. אני מנחש שזו אולי אינדיקציה לסוג תרופה פסיכוטית שהחולה צריך לקבל בכדי להרגיע אותו. מנהל הפורום מוזמן להתייחס.
 
לא ציינת במי מדובר

אם מדובר בקרוב משפחה אני מצטרפת לדעתו של חברי המלומד יענקלה.
אבל אם מדובר בך עצמך, הרי לפי יכולת הניסוח אתה בתחילת הדרך ויש לך שליטה ברצונותיך והחלטותיך. אני מציעה שביוזמתך תפסיק לנהוג ותמכור את הרכב שלא תתפטה מאוחר יותר.
זה לא קל אבל חיוני.
סופשבוע טוב :)
 

רפאל ב מ

New member
תודה רבה על תשובתך

אודה לד"ר בן יצחק אם יציג את דעתו
בקשר לרשיון הנהיגה.

תודה, רפי
 
מחלת אלצהיימר ותסמונת דימנטית

שלום רב

תסמונת דימנטית כביטוי למחלת אלצהיימר עשויה בהחלט
להוביל לשלילה של רישיון הנהניגה ע"י משרד התחבורה
לידיעה

רון
 
דיווח

למיטב ידיעתי רוב הרופאים אינם מדווחים למשרד הרישוי. אתה אמנם ענית בדיוק לשאלתו של רפאל, אבל הייתי מצפה לשמוע את דעתך האישית, כמומחה בטיפול באנשים דמנטיים, האם מותר להם, מבחינה רפואית ומוסרית, להמשיך לנהוג עד שתהיה תאונה ואזי תהיה אולי שלילת רשיון. דעתך יכולה להשפיע על קוראים אחרים, לא רק על רפאל.
 
חולקת על דעתך

אינני חושבת שמנהל פורום צריך להתפלסף. הוא נשאל שאלה וענה עליה. לדעתי היה צריך לפרט יותר כגון מס' התקנה, העונש על נהיגה ללא רשיון וכן לפרט היכן נמצאים משרדי הרישוי.
בימים אלו של דריסות ודקירות מכוונות, מה כבר תשנה עוד תאונה אחת או שתיים בגלל אלצהיימר?
 
נהיגה בגיל המבוגר

נכבדיי,
חלק מהמבוגרים, רואים בכושר נהיגתם סימן לחיים פעילים ועצמאיים. לצערי, כחלק מתהליך ההזדקנות ה"טיבעי"\פיזיולוגי של האדם, קשור בירידה ביכולות אקזקיוטיביות (תכנון, אירגון, קבלת החלטות, התמודדות עם הסחת דעת וכושר אינהיבציה.
מקצת ממטופליי שחצו את גיל ה- 85 מתקשים "להיפרד" מן ההגה ללא קשר למצבם הקוגניטיבי\יכולת החשיבה.
בקליניקה חשוב לבדוק כל מקרה ל-"גופו"... חשוב להכיר את תחביביו, תחומי עיסוקו ואישיותו של האדם על מנת להסביר לו ייתרונות הקשורים בהפסקת הנהיגה (לשבת "בשקט" במונית ולעסוק בקריאה... או שיחות בטלפון...אל מול הוצאות אחזקת רכב, הימנעות מחניה הכרוכה בהוצאות... חוסר התחשבות נהגים על הכבישים ה"הומים"... מגבלה בכושר הראייה .... חדות או\ו רזולוציה)
קל וחומר למטופל מבוגר הסובל מירידה קוגניטיבית או תהליך דימנטיבי.
לעיתים, חייבים להיות נחושים ולהדגיש בתקיפות את הצורך בבחינת כושר הנהיגה ע"י סימולטור נהיגה ולעיתים אף בבדיקה מעשית\טסט.
אכן נושא בעייתי, הדור מיומנות ידע וניסיון בניהול המשך הנהיגה עם המטופל ובני משפחתו על כל המשמעויות הקשורות בכך.

שלכם

רון
 
דמנציה וזקנה

בנושא קריטי כמו נהיגה, צריך לדעתי להפריד בגישה לגבי זקן שאיננו דמנטי לבין אדם שאובחן באופן מקצועי כדמנטי, יהיו גילו אשר יהיה.

זקן שמחשבתו צלולה ומסוגל לשקול נכון, אם אינו מבין בעצמו שהגיע לגיל בו השליטה הפיזית או הערנות שלו אינן מספיקות ולכן עליו להפסיק לנהוג, צריך לשכנע אותו בנימוקים שהעלה רון. אם אינו משתכנע, יש לאפשר לו להמשיך לנהוג כל עוד לא נפסל רשמית. (אני למשל סובל מנימנום ברגליים והחלטתי בגיל 80 למכור את הרכב ולא לנהוג יותר)

מאדם דמנטי חייבים למנוע לנהוג. אפשר "לנצל" את הדמנציה שלו ולתמרן איתו, כדי שייפגע כמה שפחות.
 
למעלה