רשיון רכב

shohamye

New member
רשיון רכב

לבתנו יש תעודת עיוור, ולכן קיבלנו תו נכה לרכב, למרות שהיא רק בת שנתיים, ועוד לא עברנו בכלל ועדה רפואת במשרד הבריאות. קיבלנו עכשיו לחדש את רשיון הרכב בסכום מלא, אני כל הזמן מנסה לברר אם מגיעה לנו הנחה, אבל בכל משרד מעבירים אותי למשרד אחר, ואני לא מצליחה לברר את זה. אמרו לי לבוא למשרד הרישוי בחולון עם תעודת זהות, תעודת עיוור, ומסמכים מוועדה רפואית, ואז יחליטו אם אנו זכאים, אבל מה הטעם שאסע עד לשם אבזבז יום שלם ובסוף יגידו לי שלא??? אבל אני לא מצליחה לברר בשום דרך אחרת. מה עושים? האם מישהו יודע? תודה

תגובה

למרות שיש לכם תו נכה לרכב, כל זמן שלא עברתם ועדה רפואית במשרד הבריאות,לא תקבלו פטור מאגרת טסט. לאחר שתפני למשרד הבריאות ותקבלי אחוזי ניידות, תפני למשרד הרישוי, ושם אוטומטית תקבלי פטור מאגרת רישוי. תו נכה בלבד לא מקנה פטור זה.

shohamye

New member
אורית

זה בדוק וסופי? כי פעם שמעתי שכן מקבלים הנחה בטסט... תודה

shohamye

New member
פטור מטסט

אני יודעת שמשלמים רק 21 שקלים, השאלה אם זה סופי שאנחנו לא זכאים לזה? או שכן שווה לגשת לחולון ולעמוד יום שלם בתור ולברר את זה? תודה.

תגובה

את ממש לא הבנת אותי. לא אמרתי שאתם לא זכאים לפטור. הסברתי לך בתגובתי הראשונה בדיוק איזו פרוצדורה תוביל אתכם לקבלת הפטור. אל תלכי לעמוד יום שלם בחולון לפני שאת עוברת את הועדה במשרד הבריאות, כי פשוט אין טעם בכך. כפי שהסברתי, משרד הרישוי יעניק לך את הפטור, אך רק לאחר ועדה של משרד הבריאות שתקבע את זכאותו של הילד. מכיוון שהילד הוא עוור (כפי שהבנתי ממך),אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה בועדה. בהצלחה,אורית

shohamye

New member
תודה

תודה על התשובה ועל הסבלנות שלך. לא ידעתי פשוט שיש אפשרות לעבור וועדה רפואית במשרד הבריאות לפני גיל 3, חשבתי שעוברים שם וועדה רק לצורך קביעת אחוזי ניידות מגיל 3 ומעלה. אז איך אני בעצם מתחילה את התהליך עם משרד הבריאות? אם לא קשה לך ליידע אותי בתהליכים הדרושים. תודה.

תגובה

אני מתנצלת מעומק ליבי על הטעות שלי. לא שמתי לב לגילה של בתך, אלא רק לעצם העובדה שהיא עיוורת. אכן, ועדה רפואית במשרד הבריאות נערכת בגיל 3 ובתך בת שנתיים כפי שאני רואה. אז קודם כל- אנא סלחי לי על שהטעיתי אותך. דבר שני- אני במקומך הייתי בכל זאת מבררת במשרד הבריאות על הנוהל לגבי עוורים. יכול להיות שבמקרה כזה הזכאות היא אוטומטית בגלל הלקות. בהצלחה רבה ו-
אורית

למעלה