ידע מוסמך אין לי, אבל
מתוך הכרות עם שאלות ותשובות המתרוצצות בפורומים השונים, אני מסיקה שבמדינות המכירות בנישואי הומוסקסואליים/לסביות (לדוגמא - הולנד), או לפחות בהיותם ידועים בציבור (לדוגמא - אוסטרליה) השווים בזכויות לנשואים, אפשר לקבל אישורי שהייה ועבודה (אזרחות באה בדרך כלל לאחר תהליך בן מספר שנים המתחיל מאישורי שהייה ועבודה). כאשר אין הכרה של המדינה כולה בנישואים (לדוגמא - ארה"ב), ואין קבלת זכויות שהייה ועבודה לידועים בציבור (לדוגמא - ארה"ב שוב), אז גם נישואים המאושרים חוקית בחלק מן המדינה לא יעזור. לגבי השאלה האחרת ששאלת בפורום עוברים לארה"ב - בעבר הורה לצאצא בעל אזרחות אמריקאית יכול היה להתגורר חוקית בארה"ב על סמך אזרחות הצאצא, כדי שהילד יגדל ויתחנך בארה"ב. מתישהו בשנים האחרונות החוק שונה, ואין אפשרות שכזו יותר. הילד בעל אזרחות אמריקאית, אך אם להורה אין אישור שהייה, הילד יגדל מחוץ לארה"ב (או ישאר לבדו בארה"ב, ויעבור לחזקת המדינה). בהגיע הילד לבגרות (לא זוכרת גיל מדוייק), הוא יכול לעבור לגור בארה"ב, ולבקש אז איחוד משפחות עבור ההורה הרוצה בכך, ולהשיג את האישורים הנדרשים. הבנתי שכרגע התור עומד על סביבות 12 שנים לקבלת אישורים (יכול להיות שאני מתבלבלת במספר השנים, אך בוודאות לא פחות מחמש).