רשימה לאירוח

perhay

New member
רשימה לאירוח

בשבוע הבא ובמשך כ-10 ימים אני מארחת אצלי אשה בערך בגילי.
בשנים האחרונות כמעט לא יוצא לי שאנשים נשארים אצלי ללינה. כולם מעדיפים לחזור לבתיהם. האשה הזאת היא תיירת.
אשמח שתעזרו לי להרכיב רשימה על דברים שחשוב לשים לב להשגת אירוח נעים ונוח גם לאורחת וגם לנו.
תודה מראש

יהיה לה חדר משלה?

או שתישן בסלון?
מיטה עם מצעים נעימים
מגבות גוף וידיים
סבון, שמפו, משחת שיניים ואפילו מברשת שיניים
מסרק/ מברשת
יכול להיות שחלק מהדברים יהיו לה, אבל לא יזיק שיהיה
קפה משובח, תה.
אולי כיבוד קל( עוגיות ללא סוכר?)
והכי חשוב, פנינה זה שאת מארחת אותה
כבר נותן לה הרגשה טובה

מה את יודעת עליה?
איזה אוכל היא אוכלת?
צמחונית? טבעונית? ללא גלוטן? סובלת מסוכר חלילה?
לדאוג למים חמים באופן קבוע למקלחת, כמו בית מלון

perhay

New member
עוד כמה פרטים

האשה היא גיסה של בעלי, אלמנתו של אחיו.
היא גרה בארגנטינה.
אנחנו התארחנו אצלה שבוע . היא פינתה לנו את החדר שלה ובהחלט היה לנו מאד נוח.
בבית שלי היא תקבל את החדר שבדרך כלל אנו משתמשים בו כחדר עבודה. אני אפנה כמה שאפשר משם, לאפשר לה מקום לאחסון דברים.

אני לא חושבת שאת צריכה לעשות משהו מיוחד

חוץ מלגרום לה להרגיש בנוח.
בפעמים המעטות שאירחתי סידרתי מיטה ועליה שמתי מגבות מגולגלות (מגבת גוף, פנים ושיער).
דאגתי שיהיה בבית אוכל מבושל, פירות טריים, ירקות, גבינות, לחמים.
תבררי אם יש משהו מיוחד שהיא אוהבת למשל חלב, גבינות עם אחוזי שומן מסויימים וכו'.
אני בדר"כ מראה את הבית, איפה כל דבר ואומרת שירגישו בבית. הכוונה שלי גם שירגישו בנוח וגם שאני לא אצטרך להתאמץ, כי אם אני צריכה לשעשע ולדאוג כל הזמן אז אני לא נהנית מהאירוח.
למשל יש לי חברה שבהתחלה הצעתי לה לשתות ולאכול ושוב ושוב, עד שאמרתי לה זה המקרר, זה המזווה, קחי מה שבא לך וזהו.

מרים 73

New member
זו ממש קרובת משפחה.

אני מארחת הרבה לתקופות כאלו ואפילו ארוכות יותר
תעשי שיהיה לה נעים והרבה פעילויות מחוץ לבית
אחרת זה מעיק.

perhay

New member
מגבלות

האשה מתקשה בהליכה.
בעלי לא נוהג עכשיו ולי בכלל אין רשיון.
זה אומר שמראש אנחנו יודעים שיהיו לנו הרבה הוצאות בהתניידות.

מרים 73

New member
בהצלחה

10 ימים עוברים מהר
קחי זאת בקלות יחסית.
כשאחותי התארחה אצלי עם משפחתה לשבועיים
דאגתי שהמקרר יהיה מלא
בישלתי ארוחה אחת טובה ביום
עשיתי את הכביסות שלהם
אבל להעביר את הזמן ולטייל היה באחריותם(הייתי עד 17 בעבודה)

perhay

New member
כפי שכתבתי עכשיו

היא גיסה של בעלי.
אני לא יודעת הרבה עליה כי היא גרה בארגנטינה ובארץ הייתה פעם אחרונה לפני 20 שנה.
כשתארחנו אצלה באחד הביקורים שלנו, בעצם היינו עצמאיים בשטח. היא נסעה לעבודה ולנו השאירה מפתח והלכנו לאן שרצינו.
כאן זה אחרת. היא לא מדברת עברית. היא לא תיסע לבד אלא אם כן שמים אותה במונית או בתחבורה ציבורית.
בקיצור, מעבר לאירוח ולנוחיות בבית, עלינו לדאוג גם ליציאות ובילויים.
אני מודה שאני נלחצת, למרות שיודעת מפעמים קודמות שבסוף הכל יוצא מקסים, אבל חשבתי לפנות אליכם כדי באמת להבטיח שאני אשים לב לפרטים שעשויים להיות מאד חשובים.

עוד המלצה, כשהתארחתי אצלה מכרה

מצרפת אז פשוט לקחתי אותה איתי לאן שהלכתי... בגלל שעבדתי + תינוק + סידורים אז לא ממש יכולתי בכל הימים שהייתה פה לשעשע אותה אז היא באה איתי לאן שנסעתי, גם זו חוויה להתערבב בישראלים.

dify

New member
רגע רגע

את יודעת בוודאות שהיא לא תצא לבד או שאת מניחה שבגלל קשיי שפה היא לא תצא?

כי יש הבדל גדול בין לארח מישהו שצריך בעיקר לינה לבין מישהו שצריך חברה מתמדת. אגב, אין לה משפחה משלה שהיא באה לבקר? אם כן, אולי כדאי לך לדבר איתם ולברר מה התוכניות שלהם לגביה.

כמו כן אולי שווה לדבר איתה עצמה ולברר מה מעניין אותה ולנסות אולי לסדר לה מראש, אולי יום טיול עם מדריך דובר השפה, אולי להכין לעצמך רשימה של שווקים בתחום שמסקרן אותה (כמו נחלת בנימין או שוק האיכרים, או שרונה או נמל תל אביב, שאלו מקומות שמתאימים לתיירים, אני מדגימה על תל אביב כי בזה אני מתמצאת אבל סביר שתוכלי לקבל המלצות מקומיות גם על איזורים אחרים ממי שמתמצא יותר באיזור שאת רוצה.)

אני חושבת שאין ממש כלל אחד,
מצד אחד היו לנו מארחים מהממים בסן פרנסיסקו, זוג פנסיונרים בני 80+ שלקחו אותנו והלכו איתנו לטייל והכינו לנו מראש הצעות לטיולים בסביבה, והם זכורים לי כחלק הכי מקסים בטיול שלנו ד'אז.

מצד שני, היו לנו מארחים בניו יורק שנתנו לנו חדר והניחו לנו להסתובב מבלי להשאיר את התחושה שאנחנו חייבים להסתובב איתם או להיות איתם כל הזמן, וזה היה מאד משחרר ונוח.
אני זוכרת שהיה טיול אחד מחוץ לניו יורק שהבת שלהם, שמאד חיבבנו, הצטרפה אלינו וזה חייב אותנו להתחשב ברצונות שלה שבכלל לא התאימו לאופי הטיול שלנו וזה לא היה כייף מבחינתינו והחלטנו בעתיד לא לעשות עוד שיתופי פעולה שכאלו

כך שבאמת אי אפשר לדעת מראש.

דברי איתה, תבררי מה התוכניות שלה לחופשה, וגם תשאלי במפורש במה את יכולה לעזור.

ביפו למשל יש מרכז תיירות (ממש ממש ליד הכיכר הראשית מול אבולעפיה, מאחורי החומה הגדולה) עם חומר בכל מיני שפות על מקומות בארץ, אפשר להביא לה ברושרים שכאלו מראש.

בעיתונות המקומית יש לרוב חברה שמציעה טיולים ברחבי הארץ. לא ניסיתי בעצמי, אבל עושה רושם שאלו טיולי יום מעניינים ומאורגנים היטב, במחירים ממש לא גבוהים, אולי תשמחו להצטרף שתיכן ואת תתרגמי לה מה שצריך. (הרבה פעמים זה כולל ארוחה או וכניסות לאתרים שונים) יש כאלו גם דרך המתנסים או העיריות, אמא שלי נורא נהנית מכאלו טיולים דרך היותה פנסיונרית, יש טיולים שהיא כבר נסעה אליהם פעמיים מרוב שהיא אהבה

היא משתמשת בסמארטפון? מחשב? לתחבורה ציבורית יש אפליקציות מאד נוחות, ויש מענה טלפוני יעיל מאד מאד של חברת דן (את שואלת איך מגיעים מכאן לכאן והם נותנים תשובה אופטימלית, מניסיון אישי).

שווה לחשוב על מסעדות מעניינות להציע ללכת איתה וכד' (שוב, בררי מה האופי שלה, אני למשל מעדיפה תמיד אוכל מקומי וחוויה של מקומיות על פני מסעדת יוקרה או סתם מסעדה רגילה).

אחרי שיהיה לך כיוון, אם תזדקקי להמלצות, אני בטוחה שתפוז יהיה כר פורה לרעיונות :)

perhay

New member
חלק מהתשובות לדיפי

קודם כל תודה רבה לך על ההצעות.
יש לנו באמת כוונה לשכור יום של מדריך דובר ספרדית וכבר לתאם איתו
מקומות מעניינים באזור שלנו.
אם את מכירה חברות כאלה שעושים טיולים אשמח שתתני לי פרטים לא רק במקרה שלה אלא בכלל. אני זוכרת שהיה אגד תיור אבל עכשיו הם רק עושים הדרכה באנגלית לתיירים. גם אני לא שולטת כל כך באנגלית.
בזמנו לקחתי אחיינית ונדמה לי שההדרכה הייתה בעברית.
היא תתארח גם אצל 2 משפחות נוספות, אבל מיכוון שתהיה 3 שבועות, אז אצלי היא תהיה 10 ימים והשאר בין 2 המשפחות הנוספות.
לא רק שהיא לא שולטת בעברית וגם לא באנגלית, אלא שקשה לה ללכת ולכן לא מאמינה שהיא תצא לדרך לבד.
בגלל שאני פנסיונרית, אקדיש לה את הזמן. מעבר לטיול עם המדריך,
אסע איתה לטבריה או לעפולה וגם נסתובב בקיבוץ עצמו.

dify

New member
טוב, אז ככה :)

את הפרסומים שהכי זכורים לי, כנראה שנהגתי לראות במקומון של העיר ר"ג, אם למישהו יש גישה למקומון הזה, הוא בטח יוכל לדפדף ולתת פה את הפרטים המדוייקים של איזו חברה מדובר, היא מפרסמת שם קבוע.

אז בינתיים עשיתי גוגל "טיולים מאורגנים בישראל" וממש הופתעתי מכמות התוצאות שקיבלתי,
אני נותנת לך על קצה המזלג דברים שמצאתי, לא מכירה מניסיון אישי אבל אני משערת שיש בינהם מוצלחים.

1. http://netiveshalom.allbiz.co.il/ זה מאד דומה למה שמפרסמים במקומון. יש תיאור של מסלול, עלות מסודרת, אוטובוס מרוכז וכניסה לאתרים. לפעמים כאמור, גם יש ארוחה כלולה במחיר.

2. משהו כמו האתר הזה, שמציע מסלולים ברמות קושי משתנים וסגנונות שונים. נראה לי שמדובר יותר בטיוליים אישיים ללא הדרכה, אבל עדיין זה פותח את הראש לרעיונות: http://www.tiuli.com/track_info.asp?track_id=190

3. תראי כמה נחמד, ריכוז של אירועים בישראל: http://www.tiuli.com/event_search.asp

4. סיורים איזוריים, לפני כמה שנים למשל הצטרפתי לסיורים שמציעים בסופי שבוע בירושלים, היה ממש מוצלח! אז ניסיתי לבדוק מה ההיצע בתל אביב, שוב, לא ניסיתי אף אחד מהם אבל מצאתי כל כך הרבה, כתבתי בגוגל: "סיורים בXXX" וכך הגעתי אליהם.

כמה דברים שדיברו אלי:
https://www.visit-tlv.co.il/?CategoryID=238

http://ctlv.org.il/

https://www.facebook.com/ctlv.org.il

5. והנה עוד משהו נחמד- החברה להגנת הטבע
http://www.teva.org.il/?CategoryID=1652

בקיצור, יש המון. יש גם טיולים שמיועדים לפנסיונרים (אמא שלי משתתפת בכאלו
קשה לה ללכת הרבה, כנראה שיש כאלו שהדגש בהם הוא על מעט הליכה). שווה אולי לברר גם במרכז הקהילתי הקרוב לביתך :)

אוי, עשית לי כל כך חשק לטייל עכשיו
(רגע לפני שיהיה חם מידי
)

אוצה

New member
אני הייתי מכינה לה את הדברים הבאים

חדר נפרד עם מקום בארון להניח בגדים/ או בשידה.
כסא או כורסא אם יש לך מקום, שתוכל לשבת לבד בחדרה כדי לכתוב/לקרוא/ להתנתק. שוב רק אם יש מקום...
מקום על השיש באמבטיה או מדף בחדר אמבטיה להניח חפציה.
על המיטה הייתי שמה מגבות נקיות (גוף, ידיים, פנים).

הייתי דואגת שפינת הקפה שלך בבית תהיה מושלמת ושיהיה כיבוד/ נשנוש עם הקפה (עוגה, עוגיות) וסלסלת פירות על השולחן.

אצלנו מעודדים להרגיש בבית....
תהני- אורחים זה כיף (לא יודעת אם ל- 10 ימים זה נשמע לי המון...)

שירהק1

New member
בלת"ק

לפני הכל שאלה - שרותים ומקלחת היא תהיה שותפה עם עוד מישהו?

אני הייתי מכינה ככה:

מסדרת מיטה שתהיה נוחה עם 2 כריות. שמיכה דקה ושמיכה עבה יותר.
אם יש בחדר ארון/מדפים שאת יכולה לפנות עבורה וגם לשים עליהם - סט מצעים ספייר. 2 מגבות גדולות ו 2 קטנות לפנים וידיים.
שיהיה בחדר שרפרף או כסא שאפשר להניח עליו את המזוודה פתוחה בצורה נוחה אם לא יבוא לה לפרוק.
פח עם שקית.
אם היא תחלוק את חדר הרחצה עם עוד מישהו אז בחדר הייתי מניחה סלסלה עם - חבילת טישו. סבון ידיים חדש (מוצק עטוף). אם בא לך לארגן לה שמפו מרכך וכד'.

אם יש קשר טוב הייתי בודקת מה חשוב לה שיהיה בבית. אם יש מאכלים מסויימים שחשובים לה (ריבת חלב ואנטריקוט?.....
)

והכי חשוב!!! אבל הכי חשוב!!! שתביא אלפחורס האוונה.

perhay

New member
תודה לכל המלצותיכם המעולות!

על ההצעות היפות, על הקישורים לאתרי טיולים.
עזרתן לי מאד. הצלחתן להרגיע אותי. עכשיו אני מתחילה להשתכנע
שהכל יזרום כפי שצריך ושהיא תצא מביתי עם הרגשה טובה.

למעלה