רשימה ( לא סופית) של המשתתפים ב

urias1

New member
רשימה ( לא סופית) של המשתתפים ב

מירוץ הכביש ו ב TT באתונה מעניין לראות את "החברים של לאנס " שוב ביחד.

גם רוסיה ואוקראינה מפרסמות רוכבים

לפחות ע"פ cycling4all בנבחרת הרוסית ישתתפו כנראה: מנשוב וקרפטס מקבוצת האיים הבלריים קולובנב (נדמה לי שהוא האלוף הלאומי) מדומינה וקאנצה. פטרוב מסאקו (מקבוצת הפאר האיטלקית רוכבים רק מזרח אירופאים) ואקימוב מ"החברים של לאנס". בנבחרת אוקראינה יתחרה בין היתר גם פופוביץ שבשנה הבאה יצטרף ל"חברים של לאנס". זו שאלה מעניינת, עד כמה תשפענה הקבוצות המסחריות שבהן רוכבים המתחרים על המירוץ מחר. הדוגמא של אולימפידת סידני שבה נקבע סדר המדליות כבר כמה ק"מ לפני הסיום היא דבר שיכול לחזור על עצמו גם השנה, אפילו אם יהיה תסריט שונה. לדוגמא: רוכב כמו בודרוגי ההונגרי שיש לו אולי סיכוי טוב בנגד השעון, אבל במירוץ הכביש הסיכויים שלו הם נמוכים למדי, יכול לעזור לבני קבוצתו (קוויק סטפ), בטיני למשל.

Mont Ventoux

New member
אגב, אודי, שכחתי לומר לך שמצאתי לך

שותף, אם עוד לא ראית אותו. הוא אפילו פיתח את זה לעסק כלכלי. תדרוש אחוזים? אבל הוא יודע לומר "in large part, by genetics" וזה משאיר לפחות עוד משהו לגורמים אחרים. מה אומר, הרי כמות רוכבי פלוטון העלית בטלה בשישים כנגד מליוני האנשים מגזעי המוצא של רוכבים אלה. אפילו מבין היהודים הצליחו למצוא איזה כמה בני נוער שלפחות ישתוו ברמה למקביליהם האירופאים. טוב, נו, לא יכולתי שלא לעשות לך עוד קצת טיזינג.

אני לא מומחה

לא לגנטיקה לא לפיזיולוגיה ולא לסטטיסטיקה אבל אני כן יודע לעשות אחד ועוד אחד שווה שניים ריצה היא פעילות בסיסית בכל הגזעים ובכל העולם ולא קשורה לתרבות ספורטיבית כזו או אחרת. אם 90% מהרצים המצטיינים בעולם למרחקים בינוניים וארוכים מגיעים מחלק אחד של העולם (צפון ומזרח אפריקה) ו-90 אחוז מהרצים המצטיינים למרחקים קצרים מגיעים מחלק אחר של העולם (מערב אפריקה), אז לדעתי זה אומר שיש פה הבדלים פיזיולוגיים שנותנים ליוצאי אותם אזורים יתרון על יוצאי שאר העולם. זה שיש מדי פעם לבן שהוא עילוי בריצות קצרות ומשתווה לשחורים זה רק בגלל שיש אתלטים שהם מחוץ לסטטיסטיקה (כמו ארמסטרונג) וזה לא מלמד על הכלל. ברור שיש לתרבות ולכסף מה להשפיע, אבל זה נכון בענפי ספורט מסוימים ולא בריצה. זה שישראל מצטיינת בג'ודו, זה כנראה לא בגלל שאבותינו התאמנו בג'ודו בזמן יציאת מצרים, אלא בגלל שבשאר מדינות העולם לא מחזיקים כל כך מהספורט הזה.

Mont Ventoux

New member
אחח.. ג'ודו... זה לא קשור ל-

"הגנה עצמית"? צבא ההגנה וכל זה? בכלל נראה לי שהדרך הכי טובה לקדם את ספורט האופניים בישראל זה לשכנע איזה אלוף להקים יחידה על אופניים. בלי שום בעיה הצבא כבר ימצא לזה איזו הצדקה מבצעית, ותוך כמה שנים נראה איך הפלוטון האירופאי מצטופף בישראלים. ובעניין הדיון - ריצה זה לא אופניים. זה בדיוק העניין. בענף האופניים, דווקא משום שהוא עדיין כל כך מסורתי-שמרני (ראה תרבות וכו') המרכיב של הבדלים פיזיולוגים בין קב' אוכלוסיה הופך הרבה יותר משני. אבל באופן כללי אטלטי צמרת הם יוצאים מן הכלל, בין אם זה זוכה סדרתי בטור או שמיניית הגמר על המסלול, לא? העניין הוא גם שמחקרים וסטטיסטיקות על הנתונים הפיזיולוגים של קב' אוכ' שונות מתבססות בד"כ על מה שיש, כלומר, הן בוחנות את נתוניהם של הספורטאים הקיימים בהווה ובעבר בצמרת. האם הם בוחנים את קב' האוכ' הכללית ממנה הם באים? הרי כשנוסעים ללב המאפליה באפריקה זה בד"כ בשביל להציל מורעבים וחולים ולא בשביל לבחון את קיבולת הלב-ריאה שלהם.

למעלה