רשימות ממצות של מיליות בעברית

רשימות ממצות של מיליות בעברית

אני מחפש רשימות (בפורמט אלקטרוני) ממצות של מיליות בעברית: מילות יחס מילות קריאה מילות חיבור תארי פועל מילות שאלה

odar

New member
מילות יחס

מילות יחס: בגלל בתוך דרך בין מחוץ ל- חוץ מ- ,מלבד במקום מעל מול ליד,קרוב ל-,בקרבת סביב לפני מן,מ- של על על ידי תחת,מתחת ל- מאחורי אחרי לפי רחוק מ- מחמת בשביל,למען,בעד,עבור אל ב- אצל לקראת לכיוון בקרב עד נגד באמצעות בקשר ל-,בנוגע ל- ללא כמו,כ- עם ל- ביחס ל- לרגלי לאור בזכות בעקבות מטעם,בשם במשך תמורת לעבר לצד באמצע אודות בפני מעבר ל- מפני לאורך הודות ל- נוכח לעומת כלפי לכבוד בניגוד ל- על פני

odar

New member
תארי פועל

עדיין עכשיו,עתה שוב היום אתמול שלשום מחר קודם,לפני כן לפעמים,לעיתים,מדי פעם מיד כבר,כבר לא כרגע בינתיים פתאום אז עד כה מוקדם מאוחר אף פעם אי פעם בסוף לבסוף בקרוב פעם בהמשך בעבר ראשית,תחילה הבוקר הלילה עדיין לא הפעם באופן קבוע שם,כאן,הנה,הלום,פה,למטה,בפנים,פנימה,בחוץ,החוצה,אחורה,מאחור,מתחת,למעלה,ממול,באיזור,בסביבה,בכל מקום,באף מקום,ימינה,שמאלה,מימין,משמאל,קדימה,צפונה,דרומה וכו' די,מאוד,לגמרי,לחלוטין,במיוחד,מעט,קצת,הרבה,בהחלט,כה,כל כך,רק,כמעט,-מידי,כלל לא,בקושי,באמת,אפילו,בדיוק,אכן,בוודאי,אולי,כנראה,כמובן,פחות או יותר כך,אחרת,היטב,מהר,לאט,ברצון,לבד,יחדיו,בחשאי,בזהירות,בקלות,בקושי,איכשהו...

odar

New member
מילות שאלה ומילות חיבור

האם? מי? מה? כמה? איזה? היכן? איפה? לאן? מנין? איך? כיצד? מתי? מדוע? למה? ממתי? כי ש- כש- לכש- בזמן ש- מש- בטרם מאז ש- כאשר מפני ש- כיוון ש- מחמת ש- יען אשר- הואיל ו- למען כדי ש- בשביל ש- אילו לו לולא אם אלמלא חרף ש- אפילו אף אם אם כי גם כי אף על פי ש- אף כי מי ש- מה ש- כשם ש- כפי ש- כמו ש- למרות ש- או ו- אבל אולם אך למרות זאת מאחר ש- לכן לעומת זאת או... או... גם... וגם... לא... ולא... בעוד ש- לפני ש- בגלל ש- במידה ו- אלא אם מיד כש- לפיכך כאילו כמה ש- כך ש- לאחר ש- לא רק ש-... אלא גם...

שוב, תודה רבה.

הנה הרשימה שלי, אשר אני מקווה שתגדל ותשתכלל: לקסיקון מילים בעברית.

תודה.

את התכנים, בחלקם כתבתי לבד ובחלקם הם פרי עבודתם של נדב הראל ושל דן קניגסברג. הייצוג ב-XML יוצר באופן אוטומטי.

למעלה