רשימת הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים

gofish

New member
רשימת הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים

סקר שערך מגזין הקולנוע "תמונה וקול" עבור בחירת "הסרט והבמאי הטובים ביותר בכל הזמנים",הסקר נערך אחת ל-10 שנים ומשתתפים בו מיטב המבקרים והבמאים כיום. בסקר האחרון השתתפו 145 מבקרים ו-108 במאים כולל את קווינטין טרנטינו,פול ורהובן,סאם מנדז,ברטלוצ´י,טים רובינס,ג´ואל שומאכר,קמרון קרואו ועוד רבים וטובים. תוצאות הסקר מראות שאין הסכמה בין המבקרים והבמאים,אומנם הסרט שנבחר במקום הראשון היה זהה "האזרח קיין" לעומת זאת בשאר המקומות היו חילוקי דיעות. גם בבחירת "הבמאי הטוב ביותר בכל הזמנים" המבקרים והבמאים היו מאוחדים בהחלטה,אבל רק לגבי המקום הראשון (אורסון וולס). הנה הרשימה המלאה להנאתכם: "הסרט והבמאי הטובים ביותר בכל הזמנים" אגב רומן Prospero´s Books של גרינאווי לא הצליח להיכנס וגם לא הבמאי, ברם גם "התפוז המכני" של קובריק,אמנם הוא נבחר ע"י 4 מבקרים ו-2 במאים בלבד,אבל זה לא הספיק לו בשביל להיכנס לעשרייה הראשונה,קובריק הצליח להשתחל לרשימת הבמאי הטוב ביותר,כאשר אצל המבקרים (מקום 4) ולרשימת הבמאים (מקום 6).
 

TheShis

New member
המממ...

למרות החשיבות העצומה של "האזרח קיין", אני חושב שחלק ניכר מגדולתו והאדרת שמו (לצורך או שלא לצורך - תלוי איך מסתכלים על זה) נובעת מהחדשנות שהייתה בו דאז. כיום (לעניות דעתי), אם מסתכלים עליו במנותק מההיסטוריה שלו, הוא סרט ארכאי, שעלול אפילו לשעמם. רק בראייה היסטורית, ובהתחשב בעובדה שמדובר היה בסרטו הראשון של במאי מתחיל (שהיה רק בן 26 בזמן שביים את הסרט!!!), עולה גדולתו של הסרט. להגיד לכם שזה הסרט הטוב ביותר שראיתי? לא, בפירוש לא. אבל אני אתחמק מלחוות דיעה באשר לסרט הטוב ביותר שראיתי אי פעם. זו משימה שדורשת מחשבה רבה ומעמיקה, ובכל זאת...זה סוף השבוע.
בניגוד גמור ל"אזרח קיין", "ורטיגו" הוא סרט מהנה בכל קנה מידה, שלא סבל מההזדקנות של "האזרח קיין". זו גם הסיבה ש"ורטיגו" נמצא באוסף שלי, ואילו "האזרח קיין" - לא.
 

gofish

New member
מסכים איתך ורק בכדי להסיר ספק

קשה מאוד לקבוע מהו הסרט הטוב ביותר,כפי שרשמתי בעבר בפורום בהקשר הזה,ישנם המון סרטים טובים,אני גם לא חושב ש"האזרח קיין" הוא הטוב ביותר,העניין מאוד אינדוודואלי ויש הרבה חילוקי דיעות,לדעתי המושג "הסרט הטוב ביותר" לא קיים. ניקח לדוגמא את סרטיו של מקובריק המבקרים הכניסו את סרטו של מקובריק "אודיסיאה בחלל 2001" לרשימת 10 הטובים,מאידך הבמאים הכניסו לרשימה את "דר´ סטריינג´לאב" לעשרייה הראשונה,אני לעומתם הסרט שנתן את חותמתו עלי הוא "התפוז המכני" של מקובריק,לכן אין החלטה קולקטיבית לעניין אני בטוח שאם היו מוסיפים עוד 100 מבקרים ובמאים התוצאות היו אחרות. ראוי לציין גם את בחירתו של "הסנדק" על שני הצדדים,לטעמי גם מדובר ביצירת מופת.
 

רומן ט

New member
הבחירה ב-Citizen Kane לא מפתיעה.

הסרט כבר מזמן הפך ל"אגדה" מהבחינה הזו. לדעתי מבקרים רבים בוחרים בו ל"סרט הטוב ביותר בכל הזמנים" לא בגלל האיכויות שלו, או החדשנות שלו - אלא מפני שמצפים זאת מהם, והם מרגישים שהם "חייבים" לבחור בו (אחרת מה יחשבו עליהם). קצת מחשיד שכ"כ הרבה מבקרים ובמאים בוחרים בו תמיד, כמעט בכל רשימה שיצאה אי פעם, לסרט הטוב בכל הזמנים. אישית, אני מאוד אוהב את הסרט, ואני דווקא חושב שהוא התיישן הרבה פחות מסרטיו של היצ´קוק, כולל ורטיגו (ולכן האזרח קיין נמצא אצלי באוסף ואילו הסרט היחידי של היצ´קוק שנמצא אצלי הוא הציפורים המבריק). אני גם מסכים באופן עקרוני שקשה מאוד לבחור סרט אחד שהוא הטוב ביותר, אבל מה לעשות ש-Prosepro´s Books הדהים אותי כמו ששום סרט שנעשה עד אז או מאז הדהים אותי.
(ואגב gofish, מלהולנד דרייב וכביש אבוד גם נבחרו - כל אחד קיבל קול אחד, וכנראה שלא במפתיע הם נבחרו ע"י במאים ולא מבקרים...) אבל כמה שנחמד ה"משחק" הזה, ואכן ישנם סרטים ובמאים ראויים מאוד שנבחרו (לדעתי בעיקר כאלו שלא נכנסו לעשירייה הראשונה, כגון גודארד, הרצוג, וונדרס, פאסבינדר, טארקובסקי, קוקטו, פרסבורגר, ג´רמן, גיליאם, פון טרייר, אפשטיין, דרייר, סוקורוב, מורנאו, פון שטרנברג, ועוד, ועוד...) אני אף פעם לא התרגשתי ממנו - יש סרטים שאני אוהב, ולא איכפת לי גם אם אף אחד אחר לא יאהב, ולעומת יש סרטים שאני מתעב, ולא אכפת לי שהם בעשיריה הראשונה. (כל סרט של לין, למשל. כן, כולל לורנס איש ערב.)
 
רומן

מלהולנד דרייב וכביש אבוד גם נבחרו - כל אחד קיבל קול אחד, וכנראה שלא במפתיע הם נבחרו ע"י במאים ולא מבקרים... הסבר בבקשה. (למה לא מפתיע שנבחרו ע"י במאים ולא מבקרים?)
 

רומן ט

New member
נאמר כבדיחה... ../images/Emo6.gif

כבר זמן מה יש "עקיצות" הדדיות ביני ובין gofish בנושא דיוויד לינץ´. אני מאוד אוהב את סרטיו, ו-gofish לא מסוגל להתחבר אליהם כלל. ברור שיש מבקרים שאוהבים את סרטיו, כמו שיש במאים שלא. לא צריך להתייחס לכל מה שאני אומר ברצינות
(למרות שסרטיו של לינץ´ הם לדעתי באמת "סרטים של במאי" - הוא אחראי עליהם ב-100% וזה משהו שבמאים אחרים מעריכים). -רומן
 
שאלתי ברצינות, בשביל להבין

ושתי השורות האחרונות בהודעתך נותנות תשובה טובה. לא התכוונתי שתתנצל וכולי. באמת רציתי להבין
 

gofish

New member
טוב..מה אתה מצפה מהבחירה של במאי

יפני,ששם משפחתו "נגאסקי" ופועלו בתחום הוא עשיית 4 סרטים דוברי שפתו,ברור שהוא יבחר במלהולנד דרייב.
ואם דיברנו על חודו של קול,אז סרטו של גרינווי (החביב עלי) "The Cook the Thief His Wife & Her Lover" גם זכה להיכנס לרשימה. מסכים איתך שהבחירה של "האזרח קיין" היא בנאלית וצפויה,והיום כל אחד שיש לו זיקה לקולנוע ותשאל אותו לדעתו על הסרט הטוב ביותר,יענה לך אוטומטית "האזרח קיין" (גם אם הוא לא אהב אותו
). מעניין מאוד לבדוק את הבחירה האישית של חלק מהבמאים ולראות איזה סרטים השפיעו עליהם במהלך עבודתם. נחמד לראות גם שהסרט החביב ביותר על הפורום שלנו "בחזרה לעתיד" הצליח להכנס גם הוא לרשימה המכובדת.
ואם הזכרנו את היצ´קוק אני דווקא חושב שהטוב שלו הוא "Rear Window" (כן,יותר מורטיגו),סרט גאוני,פשוט יצירת מופת.
 
ואני חשבתי שהכי אופנתי לאהוב את

אפוקליפסה עכשיו
עוד לא פגשתי סטודנט לקולנוע שלא טען שזה הסרט הכי טוב שהוא ראה... בקיצור, צריך לעדכן באוניברסיטה שהאזרח קיין יותר אופנתי
 

gofish

New member
זה בטח בגלל שאני לא עדכני../images/Emo13.gif

שאני הסתובבתי בין ספסלי האוניברסיטה (לפני כמה שנים טובות), "האזרח קיין" צעד ברשימה בגאון. יכול להיות שמאז דברים השתנו,אולי בכל זאת מדובר באמת בעניין אופנתי
 

smosheus

New member
Prosepro´s Books

לדעתי ולדעת רבים וטובים לא קיים סרט כזה בשם : Prosepro´s Books חיפוש ב - IMDb לא מביא שום תוצאות , אם אינך יודע את השם המדויק באנגלית רצוי שתשתמש בשם העיברי ( זה לא בושה ! )
 

רומן ט

New member
Prospero´s Books

אז טעיתי באיות - קורה
אם אתה יודע את השם בעברית - בבקשה שתף אותנו. למיטב ידיעתי הסרט לא הופץ מעולם בארצנו (הנפלאה
) ועל כן לא קיבל מעולם שם בעברית. פרט לכך, מרבית השמות המתורגמים מזעזעים ואני (כמעט) תמיד אעדיף לומר את השם בשפה המקורית (אלא אם זה סרט של קאוריסמקי למשל
)
 

רומן ט

New member
אוקיי, עשיתי רשימה של הסרטים

שיש לי ב-DVD... (כן, כנראה שמשעמם לי
) בחירת הבמאים - 4 Citizen Kane Godfather Trilogy 1/2 8 Dr. Strangelove (כן, גם אני אוהב את קובריק, וכשיוציאו את הניצוץ והתפוז המכני אנאמורפי אז אקנה גם אותם) בחירת המבקרים - 4 2001: A Space Odyssey במקום Dr. Stramgelove - קובריק אחד נותר ברשימה :) מתוך סה"כ שקיבלו לפחות בחירה אחת - 67, מתוכם 10 עדיין לא באוסף אבל כבר הוזמנו בהזמנה מוקדמת A.I. Artificial Intelligence Aguirre, Wrath of God Alexander Nevsky All about My Mother Apocalypse Now Back to the Future (עדיין לא באוסף, אבל הוזמן) The Birds Black Narcissus Blue Velvet Carrie Chungking Express Citizen Kane The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover Day of Wrath - Dreyer Dead Man - Jarmusch Dekalog - Kieslowski The Discreet Charm of the Bourgeoisie Don´t Look Now (הוזמן) Dr. Strangelove 8 1/2 Earth - Dovzhenko The Enigma of Kaspar Hauser Fantasia Fargo Faust - Murnau Fitzcarraldo - Herzog Gertrud - Dreyer The Godfather Trilogy Groundhog Day Harold and Maude Inferno - Argento Ivan the Terrible - Eisenstein Ivan the Terrible, Part II - Eisenstein Jacob´s Ladder Journey to the Lost City - Lang Lolita - Lyne Lost Highway Man Bites Dog (הוזמן) The Matrix Metropolis - Lang Moulin Rouge (הוזמן) Mulholland Dr. Nosferatu - Murnau One Flew over the Cuckoo´s Nest (הוזמן) Orphée The Passion of Joan of Arc Pulp Fiction (הוזמן) The Purple Rose of Cairo Requiem for a Dream Reservoir Dogs (הוזמן) Roma Rosemary´s Baby Satyricon The Scarlet Empress Stalker (הוזמן) Straight Story Street of Crocodiles - Brothers Quay Superman 2001: A Space Odyssey The Tenant (הוזמן) The Terminator That Obscure Object of Desire The Usual Suspects Vampyr William Shakespeare´s Romeo + Juliet (הוזמן) The Wizard of Oz Women on the Verge of a Nervous Breakdown
 
למעלה