רשימת הקצאות של מ. התקשורת

• פותח הנושא 4eib
  • פורסם בתאריך

4eib

New member
רשימת הקצאות של מ. התקשורת

שלום האם יש לינק לטבלה בה מצויינים כל התדרים אשר בשימוש חברות הסלולר בישראל? לא מצאתי באתר מ.התקשורת המידע הזה הוא ציבורי ואמור להיות נגיש לכולם ועדיין איני מוצא אותו. המידע הינו לעבודת מחקר בתחום הגנה מפני הפרעות בתקשורת בתודה מראש - איתן

mot264

New member
מה אתה רוצה?

תבוא למשרד שלי וגם אתן לך קפה

4Z1PF

New member
גם אני יכול לבוא?

במיוחד עבור הקפה, אבל גם הספקטרום מעניין. חג שמח

איתן

קח בחשבון שהמידע שתקבל לא מדוייק, זה לא השאלה אילו תדרים משרד התקשורת מקצה, זה אילו תדרים החברות "מקצות" לעצמן בשטח. במלחמת לבנון 2 קיבלנו אישור להפעיל יחידת רדיו באזור 2.17Ghz ולפי הרישומים של המשרד באזור תפן הטווח שנתנו לנו פנוי "לגמרי" כהגדרתם (רוחב סרט של 27Mhz). בשטח הפלא ופלא קיבלנו סטרים של חברת סלולאר. אחרי כמה שעות של ריצות ובירורים היה להם באזור לינק קטן "זמני" שהם עשו ואנחנו ישבנו בול על האלומה שלו. תוצאה סופית בראשי נושאים: משרד התקשורת קיבל תלונה על זה, לא טיפל בזה, חברת הסלולאר נשארה בתדר, אנחנו החלטנו לבד על תדר אחר ללא אישור, ולכולם שלום.

mot264

New member
יניב, לא טעית בנקודה ?

חברות הסלולאר משתמשות בלינקים כאלו של20 GHZ לא מוכר לי בתחום 2GHZ ? זה תדר נמטוך מאד ללינקים

כן, שמתי לב מאוחר מידי

מה שעוד יותר מענין אותי זה מה הם חיפשו בתדר הזה. המינילינקים (אריקסון) למשל עובדים הרי ב-26Ghz. למה להם לרדת ל-22Ghz? יכול להיות שזה לינק שהם רצו "להחביא".

mot264

New member
קשה לי להאמין שאלו רציו להחביא דבר

מה שאמרת לגבי משהת"ק, זאת תופעה בפני עצמה. חברות הסלולאר מפעילות לינקים כאלו בצורה גורפת ארצית עד שמקבלים רשת בזק אופטי. 73 ---

אבל יש להם תחום מוגדר 26-28Ghz

לפי ההגדרה של משרד התקשורת, והוא מאד מפקח (או רוצה לפקח) על הפעילות שלהם שם. עד לרמה כזו של מחזור ערוצים וחלוקת עורקים. קצת מפליא למצוא אותם "למטה" בתחום סוף ה-21Ghz.

למעלה