רשימת יצירות מומלצות למתחילים

רשימת יצירות מומלצות למתחילים

לאחרונה צצו ועלו פה בקשות רבות ליצירות מומלצות לכן החלטתי לערוך רשימה של כל היצירות המוכרות שאני חושבת שהם יפות (כולל אופרה) ואתם מוזמנים להכניס עוד יצירות אופרות 1) חליל הקסם -ארית מלכת הלילה והאריה של פפגינו ופפגינה של מוצרט 2) כרמן - הבנרה , טוראודור סונג של ביזה 3)אריית הפתיחה של פיגארו מתוך הספר מסיביליה של רוסיני 4)לה דונה אה מובילה ריגולטו של ורדי 5)Libiamo lieti calici (Brandisi) של ורדי 6)סאמרטיים פורדי ובאס של גרשווין יצירות 1)שוליית הקוסם של פול דיוקא 2)פטר והזאב של פרוקופייב 3)רפסודי אין בלו של גרשווין 4)אוברטורה לספר מסיביליה של רוסיני 5) אוברטורה לוויליהם טל של רוסיני 6) הסימפוניה ה-5 של בטהובן 7) הסויטה ה-1 וה-2 של כרמן מאת ביזה 8)לארלזיין (הנערה מארל ) של ביזה 9)ולס מספר 2 מתוך הסויטת ג'אז של שוסטוקוביץ' 10) פרלודים ופוגות של באך זה כרגע מה שעולה לי בראש תמשיכו ותוסיפו יצירות

osnat121

New member
יצירות למתחילים

שופן קונצ'רטי לפסנתר ותזמורת מס' 1, מס' 2. מוצרט קונצ'רטו לפסנתר מס' 21 " סמפוניה מס' 40. דבוזאק סמפוניה מס' 9 - מן העולם החדש.

lvbbb

New member
איך אפשר לשכוח את ויואלדי.. ../images/Emo182.gif

את 4 העונות ואת הקונצ'רטו לפיקולו מס'443 ביצירותיו של ויואלדי

הקונצ'רטו לפיקולו

אחחחחחחחחחח איזה קונצ'רטו מקסים
בדיוק הזמנתי תווים כדי להתחיל לעבוד עליו קונצ'רטו מומלץ מאוד מאוד מאוד

lvbbb

New member
אם את אוהבת אותה אז כדאי לך..../images/Emo59.gif

לשמוע את הביצוע של לאשלו קשקמטי עם הסינפוניה של ניקולאוס אסטרהאזי. אני חושב שהביצוע הזה הוא אחד הביצועים היפים ביותר של היצירה הזאת שהוקלטו אי פעם .כמובן שהביצוע של מיכלה פטרי עם אקדמיה של סן-מרטין מתחילתש שנות ה-80 הינו הביצוע היפה ביותר של היצירה הזאת ששמעתי אי פעם. ניתן לשמוע את הביצוע של קשקמטי באופן חופשי וחינם באתר של NAXOS ( רק תצטרכי להירשם כשתרצי לשמוע )

עוד כמה...

- הסונטות של בטהובן ומוצרט - נוקטורנואים ומזורקות של שופן (וגם הפרלודים אופוס 24) - סוויטות תזמורתיות של באך - הקונצ'רטי לפסנתר של שומאן, גריג, רחמנינוב וצ'ייקובסקי - מומנטים מוזיקליים ואימפרומפטי של שוברט - כל דבר של סן-סנס (מומלץ במיוחד קרנבל החיות והקונצ'רטו השני לפסנתר) - ואלסים ופולקות של שטראוס (האב והבן) יש המון יצירות שמתאימות למאזינים חדשים, אבל הכי כיף זה לגלות לבד, כי לא תמיד מה שפופולרי חייבים לאהוב. הדרך שאני הכרתי עוד ועוד יצירות, היא מאוספים למיניהם (שקל למצוא בחנויות) ואז התמקדות במלחין מסוים (קניית דיסקים נוספים שלו) שאהבתי במיוחד באוסף. לדעתי, אם כבר נוצר שירשור של יצירות גדולות וחשובות בספרות המוזיקה, מן ראוי לעשות שירשור (אולי למבינים יותר, שכבר עברו את שלב ההיכרות עם היצירות) של היכרות עם מבצעים גדולים... סתם חומר למחשבה

אני מכיר תמיד דרך האינטרנט

אני מכיר תמיד דרך האינטרנט יש לי אינטרנט מהיר אני כותב באחת מתוכנות שיתוף הקבצים שם של אומן (Mario Del Monaco, Cecilia Bartoli, Maria Callas.....) או שם של מלחין (Mozart, Vivaldi, Gershwin, Bach.....) ופשוט מוצא שירים נפלאים... לפעמים יש יצירות שאני פחות אוהב ולפעמים יש יצירות שאני לא יכול להפסיק לשמוע..... יש לכם המלצה על זמרת אלטית??? ואיך מאייתים את שמה באנגלית... וגם זמר קונטרה טנור....... תודה...

crane

New member
כמה פחות מוכרים (ולא בצדק):

*פנטסיה על נושא של תומאס טאליס- רייף ווהן ויליאמס *סונטה לחליל ופסנתר- פרנסיס פולנק *סינפוניטה- לאיוש יאנאצ'ק *מיסה חגיגית קטנה- רוסיני *סרנדה למיתרים- דבוז'אק *סויטת סט. פול- גוסטב הולסט *The Protecting Veil-ג'ון טאבנר *טאבולה ראסה- ארבו פארט *סימפוניה מס' 3- הנריק גורצקי *גימנופדי- אריק סאטי *רביעיות המיתרים של דביסי וראוול

למעלה