רשימת מוצרים תעשייתיים טבעוניים

guruyaya

New member
רשימת מוצרים תעשייתיים טבעוניים

בכל פעם שאני קונה טיבעול למינהו, בלי יוצא מן הכלל, אני מוצא את עצמי עם חלבון ביצה בפה, לא משנה כמה פעמים אני מסתכל על הרשימה של החומרים. לפיכך, אני פותח שישור זה, בתקווה למנוע ממני מאכלים לא רצויים: לבד מחטיפי כרובית של טבעול, אילו עוד מוצרים "טבעוליים", הם תקינים לטבעונים שבנינו?

Neta558

New member
לא הרבה לצערי...

חטיפי כרובית של טבעול הם טבעוניים? עוד לא שמעתי על מוצר של טבעול שאין בו אלבומין ביצה, כדאי שתבדוק שוב... המוצרים הטבעוניים הם של זוגלובק טבע, סדרת טופוטבע. פעם הכל שם היה טבעוני, עכשיו הוסיפו לנקניקיות ביצה (בוזזז). אבל יש שניצל טופו, עם תירס, עם ירקות... לא מבחר גדול במיוחד.

guruyaya

New member
רשימת רכיבים

דאבל צ´ק אין. ללא חשש ביצה ושביעית. נ.ב. שניצל טופו עם תירס, נתקלתי היום, עם ביצה.

aradori

New member
וואלה??

מוצר של טבעול בלי ביצה? (תבדוק שגם בלי אלבומין!!! ככה הם כותבים "ביצה" כדי שלא נבין
). לגבי זוגלובק - נראה שחוץ מהנקניקיות - גם ההמבורגרים שלהם הם עם ביצה (האמת-היא שאני לא זוכר שראיתי המבורגרים בלי...) ואגב, פעם היה מוצר (אני לא זוכר של איזו חברה) שקראו לו "בתאבונים" - מן שניצלונים כאלה מתירס, ברוקולי, כרובית, תפו"א ועוד כלמיני שעשועים. גם הם לדעתי היו בלי ביצים. בתאבון.

guruyaya

New member
נשבע לכם, בכל היקר לי,

שאין שם ולו זכר אחד לשום מרכיב שיש בו ביצה. כל המרכיבים מוכרים לי, מעולם הצומח, וכל עוד לא מצאו גלוטן מעצמות דגים, אז אין שם ביצה.

Veggie John

New member
אבל

(ואל תכו אותי במידה והנושא עלה כאן עשרות פעמים, אני די ירוקה כאן להזכירכם) לא כדאי לנסות להשפיע על טבעול לוותר על האלבומין ועל העמילן הביצתיים, לטובת צרכניה הנאמנים? זאת אומרת, טבעול מייצרת רק מוצרים צמחוניים. אנחנו פחות או יותר השוק שלה. אני מאמינה שעצומה רצינית ומאורגנת (ומנומסת) של טבעונים תעשה שירות גדול. ולפני שיתחילו הצעקות, זכרו שבשביל תוצאות צריך להישאר ממוקדים. מסע הצלב שלנו אמור להיות מופנה נגד תעשיות הבשר נוטפות הדם- מקדונלדס ושות´, ולא חברה צמחית. כבר דובר כאן בעבר שמיעוט קיצוני ונגחני לא ישפיע בגדול. או שהכל כבר נעשה?

Neta558

New member
משמע

שזו חברת בת לאותה חברה של הוד לבן, ועוד קו בשרי שאני לא זוכרת. טבעול הוא קו מוצרים צמחונים של חברה בשרית, כמו שזוגלובק-טבע הוא קו מוצרים צמחונים של חברת זוגלובק הבשרית. אני לא רואה הבדל בין רכישה של אחד לשני (מלבד ההבדל בין המוצרים הצמחונים לטבעונים כמובן)

pink sunset

New member
ההבדל בין הרכישות

אני דווקא חושבת שישנו הבדל בין רכישה של מוצר צמחי למוצר בשרי, אפילו אם הוא שייך בעצם לחברה שמייצרת מוצרי בשר. אנחנו צריכים להיות מציאתיים, זה לא שיעזור לעשות "חרם צרכנים" על חברת הבת הצמחונית של החברה הבשרית, הם לא יפשטו את הרגל את יכולה להיות בטוחה, וכמעט שהם לא ירגישו הבדל משמעותי. לעומת זאת לדעתי זה דבר חיובי לחזק את השוק הצמחוני ולהראות להם שיש הרבה מאוד אנשים שחושבים אחרת, ושהם עדיין יוכלו לשלשל כספים לכיסם גם לא על חשבון בעלי החיים. בנוסף זה יגרום להם להרחיב את קו המוצרים הצמחוני, להנאתנו, ואולי אפילו להפסיק להשתמש בביצים.

Neta558

New member
לזה התכוונתי...

אבל לפי מה שאמרת, זה לא משנה איזה מוצר צמחי קונים-מחברה בשרית או מחברה צמחית, כי כל קו מוצרים נמדד בנפרד במילא, ויגדילו את מספר המוצרים עם הגברת הקניה שלהם. ושוב, במקרה של טבעול וזוגלובק, במילא אין הבדל לטעמי בין שתי החברות.

למעלה