רשימת מטלות לביצוע בלנדינג באונטריו:

רשימת מטלות לביצוע בלנדינג באונטריו:

1. להביא (מוכן מראש מהארץ) ולהחתים בשעת הלנדינג בנקודת הכניסה לקנדה טפסי מכס עם רשימת טובין שאתם מביאים/תביאו לקבלת פטור ממכס. אם יש תכשיטים יש להביא צילומים של כל תכשיט בנפרד עם הערכת מחירו. 2. לעשות מספר ביטוח לאומי SIN שהוא בסיס לתעסוקה ולצבירת הסטורית אשראי. 3. רצוי לעשות בחינת תיאוריה לרישיון נהיגה ואולי גם טסט מסוג G2 ו G1 כדי לצבור ותק שייקל על הביטוח אם יש זמן לעשות גם G מלא. . 4. לפתוח חשבון צ'קים בבנק, ולהפקיד כמה אלפי דולרים בחשבון חיסכון כדי שיהיה מאיפוא לתת צ'קים לשכר דירה. 5. לעשות כרטיס אשראי רגיל אן אם אין אפשרות מסוג "סקיורד" לשם בניית הסטוריית אשראי במהירות האפשרית. 6. לעשות סיור עם מכרים ותיקים בקנדה או עם מתווך אמין ובעל המלצות בשכונות מגורים שונות באיזור הרחב שבו את חושבים להתגורר, כדי להבין את מבנהו, אופיו האתני והסוציו אקונמי ואת מגוון השירותים לדיירי הסביבה, כולל כניסה לכמה סוגי נכסים חדשים וישנים כדי להבין איזה סוג מגורים תוכלו להרשות לעצמכם לשכור או לקנות. כדאי ליצור קשר עם המתווך כחודש לפני הטיסה כדי שיוכל לשלוח לכם רשומות (ליסטינגס) של בתים המוצעים באיזור שבו אתם מתעניינים כדי שתהיו מוכנים יותר לביקור. 7. לעשות הכנה מקדימה בתחום מוסדות החינוך המתאימים לילדים: פרטיים וציבוריים, ביקור באחד או שניים כדי להבין. 8. חיוני להיות בביקור המקדים או בשבועיים הראשונים עם רכב שכור, יש הרבה סידורים, הכנות והרבה מה להספיק. לגבי טורונטו יש לשקול פעמיים האם להתגורר בביקור מקדים בדאון טאון או באיזור הישראלי, יש צדדים לכאן ולכאן. 9. לחשוב טוב טוב על מה שכחתי ולהוסיף בתגובות עד שיצא מהשרשור הזה מאמר מכובד.
 
ובהשאלה מהפורום השכן

רשימה של דברים לשיקול דעתכם לחיסול או אי חיסול עניינים בישראל. חלק מהפריטים לא מקובלים עלי אבל כל אחד צריך לשקול בראש פתוח, ותודה ל DRZ ששמר על המידע שם בצורה כל כך מסודרת.
 
אני למשל הפסקתי לשלם את מכבי "מגן"

ביום שעזבנו. בדיעבד אני מצטער ששילמנו במשך 5 שנים ביטוח לאומי, ביום שקיבלתי כרטיס אשראי אמריקאי ביטלתי את הויזה כאל שלי- חבל לשלם סתם דמי חבר חודשיים, כדי שתהייה לי ויזה ביקור השנתי בן 3 השבועות בישראל. כשאני בישראל אני עובד עם צ'קים ומזומן וזה לא נורא.
 

איל שחר

New member
למה לא להשתש בישראל בכרטיס אשראי חוצלארצי?

מישהו לא מקבל אותו?
 

Spring Mind

New member
בישראל מקבלים את כל הכרטיסים

כל כרטיס אשראי שתקבלו מבנק קנדי הוא למעשה בינלאומי ויכול לשמש אתכם בישראל. אנחו משתמשים בישראל בכל הכרטיסים, ויש לנו לא מעט כאלו... גם לתשלום (כמעט בכל בית עסק בישראל) וגם למשיכת כסף ישראלי מזומן. אין שום טעם לתושב קבע קנדי להחזיק כרטיס אשראי ישראלי או חשבון בנק בישראל (ואני לא צריכה לספר לכם איך הבנקים הישראלים קורעים עם העמלות).
 

vhkv7

New member
לנדינג בקלגרי

כל המטלות לביצוע זהות, מלבד ההתאמות הבאות: 1. הייתי מתחילה, כמובן טרם הביקור, בלמצוא איש קשר המתגורר בעיר ויוכל להנחות אתכם ולענות לכם על שאלות ספציפיות (גיל הילדים, בי"ס באיזור, שכונות מגורים וכו'). קלגרי היא עיר מאוד דינאמית, והמלצות של היום יכולות להיות לא רלוונטיות בשבוע הבא. 2. אתר מידע כללי על העיר. באתר תוכלו גם למצוא תחת הקישור Travel>Accommodations מקום לינה לזמן שהותכם בעיר. קחו בחשבון שמציאת דיור קבע (ראו סע' 3) בימים אלה זו משימה קשה ביותר, ולכם- כמהגרים חדשים- קשה שבעתיים (אין המלצות, קרדיט היסטורי וכו'). לכן- תתארגנו כך שתוכלו לשהות באופן זמני בבית מלון/חברים- עד שתמצאו מקום מגורים קבוע (וזה יכול לקחת גם חודש ויותר!). 3. דיור: למשל, אתר MLS קלגרי. רוב היהודים מתגוררים ב"איזור C" (ה- SW), בקרבת הJCC ושאר המוסדות הקהילתיים היהודים. משפחות אשר הקירבה הזו פחות חשובה להן- מתגוררות ב SE או NW. איזור ה NE לא ממש מומלץ- היות וזהו הרובע עם הכי הרבה אלימות, פשע וכו'. 4. כדי לקבל מידע אמין וזמין, וכדי להתחיל את הרישות החברתי, כדאי ליצור קשר עם ה Jewish Family Service Calgary (תבקשו לדבר עם אנה- דוברת אנגלית ורוסית): 287.3510-(403) באתר שלהם גם תוכלו למצוא קישור לביה"ס היהודים (עקיבא ו- CJA ) וקישורים מועילים נוספים (בעיקר תחת Resettlement ). בהצלחה, גאלה
 

leprechaungreen

New member
איך זה משתנה אם באים עם WP ולא אם PR?

תודה על המדריך המפורט. אך האם זה שונה לגבי אלו שבאים אם רשיון עבודה ולא עם ויזת תושב קבע?
 
זה לא משתנה כמעט...

למעט העניין של טופס המכס: מי שבא עם PR חייב לעשות את הליכי המכס במכה אחת בלי מקצה שיפורים. נגעת נסעת !! מי שבא עם רישיון עבודה יכול להביא רכוש אישי משומש למעט מכוניות בכל עת שהוא נכנס לקנדה, ויש לו עדיין אפשרות למלא את הטופס פעם אחרונה, (הפעם עם מכוניות ו GOODS TO FOLLOW ) כשהוא עושה לנדינג ל PR. וזהו...אחר כך משלמים מכס GST ו PST בכל כניסה שבה מביאים דברי ערך ככל תושב קנדי עשוק. לצורך רשיון עבודה ומגורים זמניים וביטוח רכב, אתה צריך את כל הגעשעפט: SIN , רשיון נהיגה, חשבון בנק, כרטיס אשראי, אוהיפ אחרי 90 יום, מקום לגור, וכל השאר. אין הנחות.
 

תלתל11

New member
לגבי WP ומכס

כשהגעתי על WP, היתה לי רשימה של הדברים שיגיעו מאוחר יותר בשילוח - ניסיתי לסדר את עניין המכס בשדה התעופה ואף אחד לא הבין מה אני רוצה, בסוף התברר שלא עושים את התהליך הזה בשביל WP. כשהדברים הגיעו הייתי צריכה להגיע למשרדי המכס ליד שדה התעופה ולשחרר אותם (ללא תשלום).
 

dannyk27

New member
וכמה תוספות/שינויים לגבי וויניפג

3. אפשר להוציא רשיון (טיאוריה+טסט) בתקופה יחסית קצרה, כשבוע, לא קיימות הדרגות G1,G2,G. הביטוח זול בכ50% ויותר מאונטריו מהיותר ממשלתי-פרובינציאלי. 4. אפשר ורצוי לפתוח חשבון צ'יקים, אין צורך להפקיד כל סכום, אם תפנו לסניף שעובד עם הקהילה (אם בחרתם במסלול הגירה זה) תקבלו כ. אשראי רגיל (לא סקיור) וגם תוכלו להשכיר דירה ללא ערבויות כלשהם בעיקר באזור היהודי שכן חברות הניהול עובדות שם עם הקהילה. שאר הסעיפים נכונים בהחלט גם לוויניפג.
 
למעלה