רשימת ספרי לימוד, עיון ומחקר...

meorero

New member
רשימת ספרי לימוד, עיון ומחקר...

בנושא הלדינו כמובן... הרשימה בודאי לא מלאה ומקיפה, אבל זה יותר טוב מכלום (אני מקווה). ראיתי בעיני רק חלק מן הספרים. את כולם מצאתי בקטלוג הממוחשב (אל"ף) של ספרייה אוניברסיטאית (בר-אילן במקרה זה, אני בטוח שהספרים קיימים במקומות אחרים גם כן!). ואין כמו הפורום כדי לקבל הצעות, תוספות והשלמות! להתרשמותכם/עיונכם

רותי ב.

New member
meorero, קודם כל הרבה תודה

על המידע שסיפקת, בקובץ המצורף, ובכלל. ברשותך, אעביר את זה לפורמט של הודעה רגילה, פה בהמשך, ואצור מהרשימה בסיס למאמר שיכלול עוד ספרים, במידה ויש. רשימת הספרים להלן: <-- Maurer Oren, 18 Apr. 2002 --!> בוניס, דוד מ לשון ג´ודזמו. ירושלים : הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס, האוניברסיטה העברית, (תש"ס) [1999]. 575, [3] ע´ בנבנשתי, דוד מלים עבריות בספרדית יהודית. ירושלים : ועד עדת הספרדים בירושלים, תשמ"ה 1984. טז, 171 ע´ גומל, ניבי ספרדית יהודית ביצירות ספרות עבריות. רמת גן, תשנ"ח. [5], ד, 146, IV, 2] ע´ גטניו, אראלה צעדים ראשונים בספרדית יהודית. תל אביב : המכון לחקר יהדות שאלוניקי, תשנ"ה. [III ,[11, 124 ע´ גטניו, אראלה ספרדית-יהודית למתקדמים ולמשתלמים. תל אביב : המכון לחקר יהדות שאלוניקי, [הקד´ תשנ"ח]. 174 ע´ דורי, נצה פרשת דרייפוס ורישומה בספרות הלאדינו.... רמת גן, תש"ס. [2], 137, [17] ע´ לזר, משה מילון לאדינו-עברי. ירושלים : מכון בן צבי, תשל"ו. LXXII ,111 ע´ עזיאל, ברוך [מן הפולקלור אל הספרות ביהודית ספרדית ] מן הפולקלור אל הספרות ביהודית-ספרדית . (תל-אביב) : המכון לחקר יהדות שאלוניקי, (תשמ"ח). יב, 142 ע´ קורנפין, רות ספרות השואה של יהודים ספרדים דוברי לאדינו יוצאי יוון. [רמת גן], תשנ"ח 1997. 74 ע´ רפאל, שמואל עיונים ז´אנריים ופואטיים בתהליכי תמורה ומעבר מן הרומנסה הספרדית אל הרומנסה היהודית-ספרדית בשאלוניקי.... רמת גן, תשמ"ח (1987). [4], ט, V ,160 ע´ רפאל, שמואל הרומנסה הספרדית-יהודית משאלוניקי על רקע שרשיה הספרדיים. רמת גן, תשנ"ג (1992). [9], ו, VI ,368, [5] ע´ רפאל, שמואל האביר והרעיה השבויה. רמת גן : אוניברסיטת בר אילן, (תשנ"ח). 192 ע´ שאול, משה לאדינו. מעלה אדומים : מכון מעלה אדומים לתעוד השפה הספניולית ותרבותה, תשנ"ט. [9], 153, [1] ע´ שוב,

לדעתי בגבעת-רם יש הרבה יותר

צריך לחפש באל"ף בתוך הספריה הלאומית (NNL) ומשם להביא רשימה. אני בטוח שיש הרבה!!! יותר ספרים על הנושא הזה. בהצלחה.

למעלה