שלום לשניכם !
גילוי נאות, טיול במזרח עשיתי אחד וגדול. טיולים בארץ עשיתי אינספור ולמספר ימים.
ובאשר להערותיכם,
תרמיל שק הוא נוח מאוד (לדעתי ולדעת רבים אחרים) לשליפת ציוד ואחסונו. נכון, כדאי שיהיה בחזיתו ריץ'-רץ' המאפשר הוצאה של דברים על ידי ראייה ולא מישוש אך אפשרות זו איננה קריטית ובטח לא חובה אם מסדרים את התיק לפי סדר הוצאת דברים שכיח- הדברים שאותם צריך להוציא כמעט תמיד כמו ציפה, תיק כלי רחצה ובגדים ללילה (במהלך הטיול כל אחד עולה על שלו). ברוב המקומות בהם הייתי (בטיול הגדול ובשאר הטיולים) לא השתמשתי באופציה הזו ולכן לא המלצתי עליה.
תיק 30 ליטר- מאוד מאוד מאוד מומלץ לדעתי. בטרקים התיק מאוד עוזר ומאוד רלוונטי מפני שהוא מכיל כמות מספקת לאיחסון של בגדים וחפצים (אני למשל לקחתי ספר, מחברת, פק"ל קפה, אוכל ומים ואולי עוד כמה דברים שאני לא זוכר ועדיין נשאר לי עוד קצת מקום ליתר ביטחון- במידה וארצה לקנות משהו). ולבנות, עצם העובדה שהוא 30 ליטר לא אומרת שצריך למלא אותו ב30 ליטר, וגם אם כן זה לא אומר שהמשקל יהיה מאוד גבוה. בקיצור, המלצתי עומדת בעינה.
ג'ינס- במזרח יש בארים ויש מסיבות ולא רק טרקים (כן כן באמת), ולכן כלל לא תמוהה בעיניי ההצעה להביא ג'ינס (אחד!) לטיול. אני השתמשתי בו רבות גם כשלא הלכתי לבלות. אני לא מוצא כל פסול בללכת עם ג'ינס, ההיפך הוא הנכון.
מנעול - מעדיף שיהיה איכותי ומקורי ולכן מומלץ לקנות בארץ
דברי רחצה- אני לא יודע אם קראת או לא, אבל ההמלצה שלי היא לקחת רק מברשת שיניים וחוט דנטלי. כל השאר לקנות במדינת היעד.
מעיל- על איכות לא מתווכחים. אפשר לקנות בארץ ואפשר לקנות בטיול, אני מעדיף לקנות בארץ כי הוא יותר איכותי ומחזיק יותר מעמד מזיופיי הנורת'פייס שנמצאים ברחבי המזרח. ומן הסתם, אם לא יהיה קר אין סיבה לקחת מעיל, אבל, ההמלצות שלי מבוססות על טיול ממושך במזרח וכך גם הרשימה (כפי שכתוב בהקדמה לרשימה), ובדר"כ בטיול מהסוג הזה חולפות על פני המטייל מספר עונות (שאחת מהן עשויה להיות חורף), והמטייל מגיע למקומות קרים בלי קשר לעונה (גבהים).
ציוד חורף - כפפות, כובע צמר, צעיפים וכו'. שוב, אני לא יודע אם קראת או לא אבל המלצתי היא לא לקחת.
שק שינה- לא הייתה המלצה שכזו. אבל רק כדי להבהיר, לדעתי לא כדאי לקחת.
ערב נהדר !