רשימת קניות לטבעוני המתחיל

lifegirl

New member
רשימת קניות לטבעוני המתחיל ../images/Emo131.gif

ובכן... לאור הכמות הניכרת של הטבעונים והמתעניינים בטבעונות שפוקדים את הפורום הזה, החלטתי לתרום לאומה, ולהכין רשימת קניות לטבעוני המתחיל. הרשימה חלקית, כמובן, אבל אני מקווה שהיא תוכל להוות בסיס טוב עד שתכירו בעצמכם את המוצרים השונים. טבעונים וותיקים (יותר או פחות) מוזמנים לשרשר לפה המלצות משלהם... *הערה חשובה*- בפעם הראשונה כדאי ללכת לסופר בעצמכם/ עם ההורים- כדי להתרשם ממגוון המוצרים, וגם כי אבא לא תמיד מבין את ההבדל בין מסטיק מאסט (בלי ג´לטין) לאורביט (עם)- ועלול לקחת את הזול ביותר, או הנגיש ביותר... *הערה חשובה נוספת*- זה הטעם שלי. אם לא אהבתם את חלב הסויה שלי- נסו אחד אחר. עם הגבינה שלי מגעילה- נסו אחת אחרת. אל תתקבעו על מה שאמרתי. חבל, ולא יעיל במיוחד (במיוחד לאור העובדה שההבדל בטעם בין חלב צוריאל לחלב אלפרו הוא עצום...). ולרשימה: * חלב סויה. אני ממליצה על צוריאל- כמו גם רוב הטבעונים שאני מכירה. אבל יש כאלה שמכורים לאלפרו. מוזר, אבל קיים. נסו, והתרשמו בעצמכם... * טופוטבע. אמנם בחוגים מסויימים המוצרים האלו מכונים "שניצל פלסטיק" (ותודה לנטע וטלי), אבל הטעם שלהם לא כ"כ נורא (ושכבה מספיק עבה של חומוס ממילא לא תאפשר לכם להרגיש את הטעם...). זהו הפיתרון המהיר והיעיל, כשחוזרים מביצפר רעבים ואין כוח לבשל... הנקניקיות ושניצל-התירס מומלצים במיוחד. *ממרח "טוב מגבינה"- מרקם טיפה יותר סמיך מאשר גבינה רגילה (נמס נפלא בתוך תפ"א או על לחם חם.. יותר טעים מחמאה). ישנם המון טעמים. אני ממליצה על שומיר או על בצל. * גבינה צהובה- טופוטי (האחרות לא טבעוניות במיוחד...). לא אכיל בפני עצמו, אבל כשממיסים אותה בתוך טוסט/פיצה- יוצא נפלא. * ממרחים: חומוס, טחינה. מאוד בריא, מאוד טעים. * לאוהבי הממרחים המתוקים: שוקולד השחר פרווה (הקופסא צרה יותר מאשר של שוקולד רגיל) או "טוקולד", שוקולד חרובים למריחה (יותר טעים משוקולד רגיל, פחות משמין ויותר בריא!), ריבות למיניהן, חמאת בוטנים. * עדשים, חומוס גרגירים, שעועית, אפונה, כוסמת (וקטניות באופן כללי)- אמנם דורש בישול- אבל שווה כל רגע. * לאוהבי השוקו/משקאות "חלביים"- אלפרו (בשלישיות עם קשית או בקרטון משפחתי) בטעמים בננה (מומלץ!!), פירות יער (מצויין), וניל, תות, שוקולד. * מעדני "חלב"- אני ממליצה על היוגורטים למיניהם של אלפרו (בעיקר יוגורט עם אפרסק)- ישנם גם מעדני שוקולד ווניל. * גרנולה- כדי להעשיר את מעדני "החלב", כי זה ממש בריא, וגם (בעיקר) בגלל הטעם. * ירקות ופירות- תהיו מוכנים נפשית לכך שצריכים הירקות שלכם תעלה. כדאי לקנות פי אחד וחצי מאשר בדרך כלל (בתוך התחלה. אחר כך תראו כמה אתם באמת צורכים) * אורז מלא, כוסמת, קמח מלא, לחם מלא... אם כבר אוכלים בריא- אז עד הסוף. * חטיפים אפשריים: במבה, ביסלי, עוגיות "חברים" (עוגיות "סנדוויץ´" עם קרם באמצע), בייגלה, וופלים של עלית, טורטית, טוב טעם, שוקולד חרובים (ההמלצה שלי...). * פתיתי סויה, שבבי סויה... דורש בישול וקצת אילתור (אני אוהבת להוסיף להם פטריות ותירס או להקפיץ אותם עם הירקות), אבל מומלץ בחום (ושוב, לפני שאתם פוסלים- נסו יותר מסוג אחד. תמיד בהתחלה נופלים על ההכי פחות טעים..). אני ממליצה בעיקר על "כמו כבד". אל תיבהלו מהשם- זה לא דומה לכבד בכלל! * אגוזים, תמרים, צימוקים, פירות יבשים באופן כללי. בריא יותרמ כל שאר החטיפים, לא פחות טעים, וחשוב בעיקר לטבעונים וצמחונים. * גוש טופו. מחזיק במקרר הרבה מאוד זמן (לפני הפתיחה)- ותמיד טוב שיש. על זה הצלחתי לחשוב כרגע. אתם מוזמנים להוסיף את רשימת הקניות שלכם!! בהצלחה, שני. נ.ב- נטע- אם את מעוניינת להכניס את זה לאתר- כדאי לעשות את זה אחרי השירשורים, חבל שנפסיד רעיונות חשובים. אם תזכירי לי- אני אכתוב את זה שוב מאוחר יותר, כולל ההמלצות של כולם.

tali_le

New member
שפצורים של טלי...

חזרתי לפורום הזה אחרי המון זמן וגיליתי כאן הרבה אנשים ואפילו די חביב כאן אז אני כבר לא טבעונית... הוראות רופא והכול, חלקכם כבר שמעו את הסיפור... אבל עדיין יש לי כמה תוספות ושינויים לרשימה של שני... *מעדני חלב(פלסטיק) ויוגורטים - לכל אלה בינינו שרק המחשבה על אלפרו מעלה בהם בחילה ישנם מעדני חלב ויוגורטים של (אל אל אל) משק צוריאל. ממש טעים וגם פחות יקר *עוד הצעות לארוחות מהירות למיניהן - מעדנות!! חברה די מטופשת אבל מהסוג שלא אוהבים ביצים, יש להם בורקסים ושאר מאפים שלא שמו להם ביצים בבצק... וכיוון שאנחנו הרי בעצם לא רוצים לרכוש משהו מן החי, שימו לב כשאתם קונים כי כבר ראיתי חברות ששמו בין הבורקסים שקית עם הביצה למריחה כדי שאנשים ימרחו ואז בעצם לא עשיתם כלום... זהו לעכשיו... טלי

למעלה