רשימת שמות משפחה

nitzoops

New member
רשימת שמות משפחה../images/Emo51.gif

אני מתעסק עם נושא המשפחה כבר כמה חודשים והגעתי עד תשעה דורות אחורה. חסר לי קצת מידע על המשפחות הבאות: משפחת סיני מפולין- עלו לירושלים בסביבות 1830 משפחת בעריש מרומן (בסרביה) כיום רומניה משפחת כ"ץ מרומניה משפחת קסרוב מבילורוסיה משפחת תגר כנראה מעירק- אב המשפחה למד אגרונומיה בגרמניה ואח"כ עלה ארצה משפחת בלום ממוינשט רומניה משפחת קרמר מליטא אם יש למישהו מידע על אחת המשפחות אשמח להעזר ולעזור

זה מצוין בשביל התחלה ../images/Emo24.gif

תשעה דורות בכמה חודשים - אל תקל ראש בעניין! איך הצלחת להגיע כל כך רחוק כל כך מהר
לגבי המשפחה שעלתה לירושלים - עד כמה שזה יישמע ביזארי, כדאי לחפש מידע אודות קבריהם של אלו בירושלים אצל חברה קדישא שם. המאגר שלהם ממוחשב ונוח לחיפוש. בהצלחה, נשמח לשמוע על תוצאות, ארנון

nitzoops

New member
../images/Emo51.gif

המשפחה עברה אח"כ לצפת וסביר להניח שהם קבורים שם חוץ מזה שיש לי את הפרטים עליהם.

למיזופוס- ידוע לי

על יהודה תגר מעיראק שבילה כמה שנים בכלא העירקי וחי היום בארץ אולי הוא יוכל לעזור לך. שלך חנה גונן

nitzoops

New member
לחנה-משפ´ תגר מעירק

אשמח מאד לקבל טלפון של יהודה תגר. אם אינך רוצה לחשוף אותו בפורום את יכולה כמובן לשלוח ל-E-מייל שלי שמופיע בכרטיס. יש סיכוי טוב מאד שהוא ידע על המשפחה מכיוון שרוב התגרים או תג´רים למינהם באו דוקא מצפון אפריקה ורובם, עד כמה שידוע לי הם צאצאי האנוסים מספרד. אני מקוה שאין יותר מדי תגרים בעירק. בכל מקרה תודה מראש, ניצן

למיזופוס-את מיספר הטלפון של...

תגר אין לי אבל אולי תנסה במישרד הביטחון או באיזו עמותה של יוצאי עירק בטח יהיה להם. שלך חנה גונן

ספרן

New member
קרמר מליטא

קרמר זהו שם משפחתו של הגאון מווילנא (למיטב ידיעתי). ספר על צאצאי הגאון ובו אלפי שמות (ואף יותר מזה) , יצא באנגלית על ידי האתר אבותינו (ארנון יתן לך את הלינק במהירות...). מן הסתם היו עוד קרמרים בליטא. כ"ץ מרומניה זה כמו כהן מתל אביב. למעוניינים לדעת - שני השמות האשכנזיים הנפוצים ביותר (למעט כהן ולוי שאינם אשכנזים דווקא) , הינם כ"ץ ופרידמן.

הספר שאורנה דיברה עליו

הוא: ענפי אליהו, אשר יצא ביום השנה ה - 200 לפטירתו של הגאון מוילנה ומכיל יותר מ - 20,000 (!) מצאצאיו. פרטים על הספר (ותוכן העניינים), אפשר למצוא כאן.

nitzoops

New member
ארנון- אין כמוך../images/Emo70.gif

אולי נתראה בספריה. (אונ´ חיפה).
ניצן

אני מתכנן ביקור לשם, בקרוב

לא לפני שאשלים עוד כמה פרטים... אפשר בהחלט להיפגש שם... ארנון

בסדר, זה יקח מעט זמן...

יש לי איזשהו פרוייקט לגמור - תוך שבוע, בערך, ולאחריו אני חוזר להתעסק במרץ עם אתר האינטרנט המשפחתי שאני בונה. לצורך כך, בטח אזדקק לגיחה או שתיים נוספות לספריה - על מנת להיעזר בכל מיני הפניות מן הפורום. נתראה, ארנון

למעלה