רשליה והרדנגרנגר

daniellybelly

New member
רשליה והרדנגרנגר

שלום!

אמנם אני מאוד סמויה פה, אבל לאחרונה יוצא לי יותר ויותר להכנס.
יש לי שאלה אליכן - אני בעיקר רוקמת באיקסים, או תכים חופשיים. ואני רוצה ללמוד עוד!

איזה חומרים אתן ממליצות שיהיו לי כדי לרקום רשליה והרדנגנגר? האם נראה לכן שאני יכולה ללמוד מהדרכות באינטרנט (יש לכן אולי המלצות?)
תודה מראש!
דניאל

להרדנגר-

אני משתמשת בבד שהאריגה שלו דלילה מעט כדי שאפשר יהיה בקלות לעשות את הגיזורים לאחר הרקימה .
פעם הייתי רוקמת בחוט מס' 3 של dmc (שבא בדוללות) אבל היות וקשה להשיגו-התחלתי לנצל כל מיני חוטי קרושה ולדעתי יוצא בסדר גמור.
אם את יודעת את הבסיס של הריקמה הזו- יש ברשת המון דוגמאות שניתן להעזר בהן.(בפינטרסט, למשל)

זאת תהיה תשובה לא טובה, ועל כך

אני מתנצלת מראש. ולמה? כי מדובר בתשובה פחות קונבנציונאלית. אם את נכנסת לאיביי צרפת, יש שם למכירה חוטי DMC בחבילות שהם וינטאג'. קניתי כאלה לא מעט, כל פעם ממוכר אחר, והחוטים האלה פשוט נפלאים לרשלייה והרדנגר. שימי לב למספר החוט כשאת קונה, ואם יש לך ספק, שאלי את המוכר. עדיף לך חוט שהוא בשזירת פרל הדוקה כמו החוטים לקרושה ולא שזירה רופפת כמו מולינה.
וכמובן: מספרי רקמה מעולות חדות בקצה.
בהצלחה רבה! תעלי תמונות של התהליך! ומסקנות! אנחנו אוהבות ללמוד!!!!

נכנסים כך-

http://www.ebay.fr/

יש צורך במשתמש, והאתר בצרפתית, אבל אפשר לבקש מהדפדפן לתרגם את הדף לאנגלית או עברית. אני נעזרת הרבה באפשרויות התירגום של גוגל. גם בתקשורת עם המוכר.
שכחתי גם לומר שצריך לשים לב להכל: איך משלמים, האם יש משלוח לישראל, ואם לא, לבקש זאת מהמוכר, וכן הלאה....

לא ברור לי איך-

לבקש מהדפדפן לתרגם...
ניסיתי להכנס דרך הקטגוריות ל-art אבל זה לא זה...
לגבי תשלום יש לי פיי פל.
תודה!

אני משתמשת בדפדפן כרום והוא

נותן אפשרויות תרגום לדף שמוצג. לגבי החיפוש, תנסי לכתוב חוטי דמצ שזה בצרפתית "fils dmc"
בהצלחה!

אמאדובה

New member
אני מוחה

תשובה פחות קונבנציונלית היא פחות טובה? בדיוק ההפך, למה השואלת צריכה 10 תשובות שיענו אותו דבר?...

משום מה לא הבנתי ובד"כ אני מבינה

או נכון יותר מעדיפה לא להבין מה שהבנתי ואשמח להסבר.......

תודה לך.. התכוונתי שהדרך שבה אני

מציעה לרכוש, היא קצת עקומה ובעייתית. ראשית, צריך להתגבר על מגבלות שפה. וזה קשה, כי לא יודעים תמיד איך לחפש. שנית, זו לא ממש המלצה על מוכר מסויים שיש לי איתו נסיון טוב. האיביי הוא מרקט פלייס ויש בו מוכרים מכל מיני סוגים, חלקם טובים וחלקם פחות...
בקיצור, אפשר לראות זאת כהזמנה להרפתקאה
שסופה - מי ישורנו?
(שוב - נכתב בבוקר לפני ששפיות דעתי התעוררה. תכף אני מכינה לה כוס קפה, ואחר כך אהיה אחראית למעשי)

דמיון ושוני ברקמות רשליה והרדנגר

בשניהם תוחמים ברקמה חלקים בבד הרקע שגוזרים במספרים מיוחדות לחיתוך עדין ומדוייק.
הרדנגר מצוי בקטגורית רקמת ספירה מפני שסופרים במדוייק את מס. התכים והרקמה מבוססת על ספירה של יחידות חוזרות.
רשליה זו רקמה צרפתית המכילה סורגים לחיזוק החללים ולולאות דקורטיביות ללא ספירה אלא ברמקה צפופה ואחידה.
הבדים לצורך שתי הרקמות שונים לחלוטין.
הרדנגר בד ספירה כלומר שניתן לספור את חוטי השתי והערב.
רקמת רשלייה, באופן מסורתי רקום על בד פשתן צפוף ודק בצבע לבן או טבעי. אפשר גם על כל בד יציב שאינו מתפורר.
חוטים:
הרדנגר – לאחר שבוחרים בד אפשר לבחור את עובי החוט איתו רוקמים. עובי החוט נבחר כך שיכסה כיסוי מלא את האזור הרקום. בד"כ רוקמים עם צבע אחד בעוביי חוט שונים ובגוונים מדורגים. רוקמים עם פרלה מס. 8 או 5 וחלקים מסויימים עם חוטים מבריקים במראה של חוטי משי. (מגיעים בדוללות). מחט קהה.
רשליה – חוט כותנה דק, מחט דקה וחדה.

קישורים לרקמת הרדנגר

דנו בקומונה ובפורום על רקמת הרדנגר.
מציעה לעשות חיפוש ולאתר את השרשורים הרלוונטיים.

איזה תשובה מעולה! מעניין שלא

מצאתי שום סרטון על רקמת רשלייה ידנית, רק במכונה. האם את מכירה קישור הולם לרשלייה?

קישורים לרקמת רשלייה

בחיפוש מהיר מצאתי את הקישורים הבאים.
נהדרים ללמידת הנושא ויחד עם זה לא סרטונים.
יכול להיות שסוג רקמה זה התמוסס לו כי היא דורשת המון זמן רקמה ותשומת לב ודיוק?

יש לנו מטרה בחיים: להחזיר עטרת רשלייה ליושנה!

או שלא ככה אומרים את זה? לפני שמונה בבוקר אני פחות חכמה. או שאולי זו לא מטרה, כי זו בעצם ריקמה צרפתית ולא משהו שהוא יצירה ישראלית מקורית....
בבלוגים של הצרפתיות לא כל כך ראיתי רשלייה. הן רוקמות הרבה צלבים, וגם משתמשות בפיסות בד עתיקות עם רקמה לבנה ורשלייה, אבל לא ממש רוקמות רשלייה בעצמן. מעניין באמת למה.. אולי זה עניין של אופנה?

למעלה