רשלנות בבניה

רשלנות בבניה

קניתי בית ישן דו משפחתי על קומה אחת, עשינו שיפוץ רציני וכן הוספנו עוד כ-70 מ"ר. הקבלן שביצע את העבודה התרשל מאוד ואני סובלת מהרבה בעיות של רטיבות , קרמיקה "רוקדת", קיר עקום , רטיבות בחיבור בין הבית שלי לשכנים, בקיצור כל יום כשאני נכנסת הביתה אני מקללת את הקבלן. הייתי רוצה לדעת איך העינינים האלו בבית משפט??? האם יש לי סיכוי, אפילו אם אין לי חוזה מסודר עם הקבלן???

מאגר

New member
../images/Emo91.gifרשלנות קבלנית

בנושא זה דובר כבר רבות יש ליבדוק אם הקבלן הוא קבלן רשום בעל רשיון קבל אחרי זה יש להביא חברה לביקורת מיבנים שתכתוב דו"ח על הליקויים הקים בבניה והשיפוץ ורק אחרי זה יש לפנות לעורך דין שמבין בעינין ולהגיש תביעה משפטית אבל אם הקבלן אינו קבלן רשום בעל רישיון קבלן ברשם הקבלנים כל העינין הוא ברכה לבטלה כי אין את מי לתבוע כי במילא האדם ינו כשיר לעשות את העבודות שעשה

ושוב חוזר הנושא: קבלנים

היי שרי נושא הקבלנים הוא נושא מאוד טעון ודננו בו לא מעט. מן הסתם בחרת את הקבלן הכי זול שמצאת, ללא המלצות של לקוחות ולא חתמת איתו חוזה... אז אין לי אלא לסכם שאת כרית בעצמך את הבור ועשית הכל כדי שלא יצליח לך... באופן תיאורטי יכולת לתבוע גם קבלן לא רשום ואפילו להתלונן עלין אצל רשם הקבלנים במשרד העבודה . די אם יש לך חשבוניות שלו (או שחסכת והכל היה בשחור) אם מישהו ביצע עבודה לא טובה ברור שאת זכאית לתבוע אותו שהרי גם אם אשמתך היא שבחרת בחאפר, הרי שברור שציפית למינימום של איכות בבניה. אלא מאי... יקח לך שנים להוכיח למה התכוונתם. יעלה לך המון כסף... (אלפי שקלים: עו"ד + ביקורים תלת שנתיים בביה"מ) את עלולה למצוא עצמך בתביעה שכנגד בה יטען הקבלן שבעצם את חייבת לו כסף!!!! אני מציעה לך (מניסיוני המר) לעזוב את העיניין , להסיק מסקנות לגבי העתיד ולראות את הליקויים ועלות תיקונם כמחיר של רשלנותך שלך בבחירת הקבלן!!! חיפשת חאפר - ומצאת!!! מה את חושבת שאני עושה בשעה כל כך מאוחרת בלילה? אני מתכוננת למשפט שלי עם קבלן!!! קבלן עם חוזה. ולא היה כל כך זול.נתן מספר רישום שהסתבר שלא שלו והוא בכלל לא רשום. לא רציתי לתבוע אותו - כי השלמתי עם טעותי. אבל הוא החליט לתבוע וכך כבר כמעט שנתיים אני משלמת הון עתק לעורך דין שלי... ולא רואה עוד את הסופ ובטח שאיש לא מבטיח לי סופ טוב!!!!

קבלנים

סיגל יקירתי, "הקבלן" שלקחתי בכלל לא היה זול ההיפך, היה לנו חוזה כמובן , אבל מרוב שינויים ותוספות אז הוא ממש לא אקטואלי. לקחתי אותו היות והוא שותף עם אחי בעסקים אחרים.אני יודעת שעשיתי טעות ועל טעויות משלמים, מי כמוני בעולם העסקים יודעת... הקבלן לא רשום כקבלן, הוא אחראי על בניה. בקיצור סמכתי על הקשר שלו עם אחי ואכלתי אותה בגדול, כמובן שזה מאוד פגע גם ביחסים עם אחי - שגר מולנו. לקחנו אדריכל פנים וכמובן מהנדס. הבאתי את חברת "מסד" לבדוק את הרשלנות והיא אמרה שהתיקונים יעלו כ- 100.000 ש"ח. יש לי פגישה עם עו"ד ביום חמישי. אולי בכל זאת יש סיכוי???? יש פה דברים שהם ממש לא תיקניים!! מה עושים???

עו"ד הוא התחלה מצויינת

היי שרי ראשית קבלי את התנצלותי אם אכן לא חיפפת! שנית, פגישה עם עו"ד היא נכונה מאוד והוא ימליץ לך מה סיכוייך. אני רוצה לצרף לך המלצה קטנה, מניסיוני לצערי. שבי ותכתבי לך את כל השתלשלות האירועים מהרגע ששכרת את שירותיו ועד היום. תעזרי ביומן שלך אם כתבת משהו. חפשי את כל הפתקים וקחי מהאדריכל את כל התכניות על שלביהן. כשאת מגיע לפגישה עם העו"ד היומן שתשחזרי הוא חשוב מאוד גם לך כדי לזכור את מהלך הדברים, השינויים וההבטחות וגם לו. הרי את בשבילו רק "קייס" ואילו בשבילך זו טרגדיה אישית. תני לו את כל החומר לעוס וברור כדי שיצליח לקבל את התמונה הכי נכונה. יתכן שלמרות צדקתך יהיה עליך להגרר לבתי משפט. קחי בחשבון שאם תבצעי את התיקונים יהיה הקבלן מסוגל לומר שאין ולא היו בעיות!!! צלמי כעת את כל הליקויים (אפילו אם יקח 10 פילמים!!!) תצלמי עם מצלמה שמטביעה את התאריך! מעתה , כל צעד שתעשי תעשי רק בכתב. פקסים + אישור משלוח. תעדי את תשובותיו. אם הן בע"פ תכתבי מיד פרוטוקול סיכום שיחה ופקססי לו. וכ"ו. אספי את כל הקבלות ששילמת גם אם אלו רק ספחי צ´קים. ותתאזרי בסבלנות. כל מה שאמרתי לך נובע, שוב לצערי, מניסיוני האישי והמר... אבל תקשיבי גם לעורך הדין שלך, לבעד ונגד ןלהמלצותיו הכלליות. ובבקשה, המשיכי לדווח. בהצלחה

קבלנים ורשלנות..

סיגל , אני מאוד מעריכה את התיחסותך המקצועית. יש לי תמונות גם מהדו"ח של חברת מסד וכן צילמתי במצלמת וידאו שלבים שונים בבניה. וגם שבוע שעבר צילמתי, אני יודעת שזה חשוב . תודה על העזרה , כמובן שאמשיך לעדכן. אני מאוד אוהבת את תחום העיצוב הן של הבית והן של הגינה. אני מנוייה שרופה על בניין ודיור וכל חומר בנושא. אם תוכלי לפרט על עיסוקך.

למעלה