רשלנות בחווה ואי הענות להחזרת הכסף- עזרה!!!!!

danataiger

New member

(זה יצא ארוך, סליחה...) שלום, לפני כשנה פרקתי את הכתף תוך כדי טיול טרקטורונים עם מדריך. אני נהגתי בטרקטורון כשחברה רכובה מאחוריי, ומלפנינו היו עוד כמה טרקטורונים כשהמדריך נוסע עם אחת המטיילות. עקב איבוד שליטה על הרכב נוצרה הפריקה. מרגע זה, המדריך לא הזמין אמבולנס אלא ביקש מאנשי החווה להביא רכב לכביש הראשי הקרוב (נסיעה של 15 דקות בשטח רעוע עם כאבים איומים!). יש לציין שאכן הגיע רכב (דגם עם 3 דלתות), אך היו בו 3אנשים והם ביקשו ממני להתיישב מאחור (אנסה להמחיש- אני לא יכולה לזוז, הכתף שלי מחוץ למקומה ואני התבקשתי להתכופף ולהיכנס לחלק האחורי של הרכב, ושהחברה שליוותה אותי תחזור עם המדריך ושאר הקבוצה. הגיוני?). לאחר כ-15 דקות נוספות של כאבים בלתי נסבלים ונסיעה בסיבובים עליות, מהמורות וכביש חצץ הגענו לחווה. באופן לא מפתיע, אנשי החווה לא רצו שנזמין אמבולנס אלא הדריכו את חברותיי כיצד להגיע לביה"ח הקרוב (חשוב לציין שאנחנו לא תושבות הצפון וחושך בחוץ). לאחר שהזמנתי אמבולנס מהטלפון שלי, המשכתי לחכות בחדר בו שהו אנשי החווה, אשר המשיכו להפגין חוסר אנושיות- מאחר ואיני יכולה לזוז, נאנקת מכאבים ובוכה ללא הרף, ביקשתי מהעובדים שהיו בחדר (בערך שבעה) אם הם יכולים בבקשה לא לעשן לידי את הסיגריות והנרגילה כי זה מפריע ולצאת החוצה. אז הם יצאו החוצה, ועישנו ליד הדלת (כשהם עדיין בחדר). היה מחניק. לאחר כשעתיים מרגע הפריקה הגעתי לביה"ח והשאר היסטוריה. ועכשיו לנושא הפנייה. התשלום עבור הטיול נעשה מראש, במזומן ובאשראי (לא קיבלתי קבלה על המזומן, רק על האשראי). הטיול אמור היה להיות רכיבה על טרקטורונים ולאחר מכן רכיבה על סוסים. מאחר ופרקתי את הכתף, כמובן שהרכיבה על הסוסים לא הייתה יכולה להתבצע. מה שגם- לאחר תחילת טיול הטרקטורונים המדריך פלט "במפתיע" שכבר חשוך אז לא נוכל לעשות את הרכיבה על הסוסים, ושאל אותנו אם אנחנו ישנות באזור כדי לבצע אותו מחר. אמרנו לו שלא ושאנחנו חוזרות למרכז כבר בערב. כלומר- בידיעה מוחלטת שלא נוכל לעשות את שני הטיולים, אנשי החווה גבו מאיתנו את מלוא התשלום!!!!!!!!! כבר למחרת אבי התקשר כדי לבקש שישלחו לנו את יתרת הסכום (בסך 240 ש"ח). כמובן שמנהל החווה לא שאל אפילו אם אני חיה, אלא ביקש את הכתובת ואמר שהוא תיכף ישלח את הכסף. לאחר שבועיים שהכסף לא הגיע, המנהל הסביר לאבי כי אחד העובדים נתן לחברותיי כרטיס ביקור חתום של החווה, שעליו כתוב סכום הזיכוי- ושכרטיס זה מהווה כרטיס זיכוי בסך 240 ש"ח. לא היה ולא נברא. (לידע כללי- כאשר נותנים זיכוי צריך להוציא קבלה מהקופה, כך שיהיה רישום לחוסר הכסף). המנהל הסביר לי שאני יכולה לבוא מתי שאני רוצה עם "כרטיס הביקור" ולקבל את המזומן במקום. היום, למעלה משנה מאז התאונה- לאחר אינסוף פניות ישירות לחווה, לאחר מכן דרך המועצה הישראלית לצרכנות- עדיין לא קיבלתי את הסכום שמגיע לי, ששילמתי אותו ולא קיבלתי תמורה עבורו. מה אני יכולה לעשות בנידון, עם כל עוגמת הנפש הזאת? הגשתי תביעת נזקי גוף כנגד הביטוח, שלא קשורה לחווה עצמה, לכן כל חוסר האחריות שלהם לא תהיה בכתב התביעה. האם לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות? ועוד מספר שאלות- 1. יש בידי תמונות מאותו הטיול, בו נראים 2 טרקטורונים כשרק פנס אחד עובד בכל רכב. כששאלתי את המדריך בעניין זה, הוא אמר שהם בדיוק מחליפים את כל הפנסים לפני חג הפסח (שחל שבוע אחרי התאונה). לאן ניתן להעביר מידע זה? לאיזו רשות? 2. האם כדי לקבל רשיון להפעלת עסק לרכיבה על סוסים וטרקטורונים, יש תנאי ברשיון של פינוי רפואי בעת הצורך? *הנסיעה על הרכב הייתה כנגד הצגת רשיון. בברכה- דנה.

שלום רב, אני מצטערת אולי לאכזב, אבל אני מרגישה שאת מרכזת מאמצים לכיוונים לא נכונים. אמת שהדבר מרגיז, מקומם, אבל חבל לבזבז אנרגיות. מדובר בסכום לא רציני, ומרכז המאמצים צריך להיות מרוכז לכיון תביעת הגוף. לידיעתך,במסגרת תביעת הגוף יש רכיב שנקרא כאב וסבל, והוא נועד לפצות על נזק לא ממוני, קרי כל הענינים שקשה לאמוד ולקמט אותם בסכום. במסגרתו אני מאמינה ששם תקבלי את הפיצוי הראוי. לפי דעתי, מלבד לא להמליץ על החווה בפניי מכריייך , עדיף שלא תתעסקי איתם יותר. בברכה,

danataiger

New member
ענבר שלום

תודה רבה על תגובתך. אני בתהליך תביעת הביטוח של החווה, הכולל כאב וסבל, עוגמת נפש וכל דבר הקשור לפציעה עצמה. אני רוצה "להיכנס בהם" מכל הכיוונים בגלל העיקרון! אני בטוחה שאם אני אלך לבית משפט לתביעות קטנות אני אקבל את הזיכוי (וכמובן שאני אבקש פיצויי בסך כמה אלפי שקלים). הנקודה היא שאת הזיכוי הזה הם יוציאו מהכיס שלהם ולא מהביטוח. הרבה אמרו לי כמוך, לתעל את כוחותיי למאבק של התביעה הגדולה- וכך אני עושה, אך חשוב לי כאדם, שהנבלות האלה לא יצאו מזה כאילו לא קרה כלום. מקווה שהבהרתי את הלך המחשבה שלי. דבר נוסף המעיד על חוסר אנושיותם- הם אכן התקשרו למד"א, ונאמר להם שהם צריכים להזמין אמבולנס. לכן הם ניתקו, ואמרו לי שאני צריכה להזמין אמבולנס, הכל כדי שלא יהיה רשום שהתאונה קרתה בשטח שלהם.

ענבר שלום

שלום רב, אז כן, אם זה המקרה, הרגישי חופשי להמשיך. כמובן שתוכלי להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות- לכך הוא נועד. בברכה,

למעלה