רשלנות מצד המשטרה

אני גר בכפר של בעלי צרכים מיוחדים, ובמשך השנים הכו אותי הרבה חברים בכפר וגם אני נהייתי אלים בעיקר כהגנה מאלימותם אליי ומפחד. ניסיתי כמה פעמים לקרוא למשטרה. גם גורמים בכפר וגם השוטרים אמרו לי שמשטרה לא מתערבת בענייני הכפר ושהצוות יטפל, כי חיים בו אנשים עם בעיה שלא שולטים במעשיהם ואי אפשר לעצור אותם. העונשים בכפר לא מספיק מרתיעים ואני לא מוגן. הציעו שאכתוב למפקד התחנה ולנציב תלונות הציבור ואתלונן על המשטרה, אבל אז אני חושש שיכולים לאשפז אותי אף שאני בריא לגמרי בנפשי אבל יש טיפשים שמתייגים אותי בגלל הקושי הטכני הקל שלי. איך אפשר להפסיק את אלימות האנשים בכפר נגדי כדי שאוכל לחיות בביטחון, ואיך אפשר לערב את המשטרה אם המשטרה מסרבת לטפל באלימות?

נערך לאחרונה ב:
א. אפשר לבדוק מעבר לכפר אחר.
ב. פנית למנהל הכפר? הוא אחראי על בריאותך ויתכן שצריך לאשפז אנשים אלימים. צריך לערב מישהו והמשטרה לא נראית כגוף המתאים. מבדיקה קצרה יתכן שמשרד העבודה והרווחה מפקח על הכפר. גלוש לאתר הכפר באינטרנט ובדוק אם מופיע גוף שמפקח עליו.

האלימות בכפר בדרך כלל חלשה ולא מזיקה לבריאות. הכפר לא מחזיק אלימים. הצוות של עובדים סוציאליים מעניש, אבל העונשים לא מרתיעים כמו עונשי משטרה. שאלתי את מנהל הכפר ואמר לי שהחברים בכפר לא כשירים לעמוד בפני בית דין, ולא משנה מה יעשו לא יעצרו אותם אלא לכל היותר יהיו במחלקה סגורה. נאמר לי שאפשר לבקש מעובד סוציאלי שיבדוק אפשרות לפנות למשטרה אם המקרה חמור. אני גם חושש שאם אפנה למשטרה יתלוננו עליי שגם אני נהייתי אלים בעבר בגלל האלימות שלהם. עכשיו שהפסקתי להיות תוקפני ואלים אנשים בכפר הרבה פחות אלימים אליי, אבל עדיין יש מקרים של איום כמו רדיפה ואני לא מרגיש לגמרי מוגן.

עזוב משטרה, זו לא נראית הכתובת כרגע. דבר עם העובדים והמנהל, תראה להם שהעונשים לא מרתיעים, תקליט בסתר אפילו אם יש לך סמארטפון. תשאל למה לא מעבירים אותם למחלקה סגורה. תזכיר שבכל מקום של "כליאה" ישנה הפרדה בין אנשים שונים. שיתחילו מתקופה קצרה לצורך הרתעה וחינוך, ואז אפשר להאריך אם יש צורך והנושא לא הובהר. זה גם התפקיד של מחלקה סגורה, להפריד, להגן על אחרים, ולחנך.

אין לי סמארטפון. לפעמים במקרים חמורים מאשפזים במזרע לתקופה מסוימת או משעים מהכפר, זמנית או לצמיתות. אין בדרך כלל אלימות חמורה בכפר שלי, זה כפר טוב. ייתכן שהאלימות נגדי הייתה בעיקר בתקופה שאני הפכתי מעדין לאלים מאוד, וזה היה לדעתי בעיקר כתגובה להתנהגות התוקפנית והאלימה של אנשים בכפר נגדי. מה שבעיקר מפחיד אותי עכשיו הוא המחשבה שאלימות יכולה להתפרץ נגדי פתאום שוב. אפילו חברים טובים שלי בכפר היו אלימים נגדי תקופה ממושכת. יש כמה אנשים יותר מופרעים מהאחרים והם מתנהגים יותר בתוקפנות, רודפים ולפעמים מכים גם אותי וגם אחרים.

יתכן שהכיוון צריך להיות שונה - לא לחפש דרך לפעול כנגד המטופלים האלימים (למשל באמצעות המשטרה), אלא כלפי הנהלת המוסד. להנהלה יש חובה לשמור על שלומם ואיכות חייהם של השוהים. בכלל זה למנוע הצקות ובריונות מצד שוהים אחרים. לעניות דעתי, החובה הזו מגיעה עד כדי אחריות פלילית.
איך לפעול? לפי המתואר, פניה ישירה לא הועילה. אז צריך לפנות לגוף כלשהו שעוסק בשמירה על זכויות האוכלוסיה הרלוונטית - נציב פניות הציבור במשרד הבריאות, עמותות בתחום (שאני לא יודע ולא מענייני מהו), האגודה לזכויות האזרח וכד'. אולי אפילו "סתם" עיתונאי.

ההנהלה אכן נותנת עונשים אבל מדאיג אותי שהם פחות מרתיעים מעונשי מדינה כי אנשים בכפר לא שולטים לגמרי במעשיהם, וכיוון שאינם מספיק מרתיעים אולי עלולים לפעול נגדי שוב באלימות. בנוסף אני חושב שאם עיקר הסיבה לאלימות היא שאני נהייתי אלים ואם לא אהיה אלים יהיו פחות אלימים אליי, אולי עדיף לא להסתבך. אני גם חושש שאם אתעקש על תלונה יאשפזו אותי. אני חושב שהסיבה שאנשים בזמן האחרון מתנהגים אליי בתוקפנות היא שאני נלחם בעולם כדי לשפר אותו ולהביא לו עוד רוחניות וחוכמה. רוב האנשים טובים אבל טיפשים. עברתי תהליכים נפשיים קשים מאוד בחיי בגלל עימות עם העולם, כי אני יותר רוחני ומיוחד וניסו לכפות עליי את החומרנות.
אני משוחח על דברים שאוהבים לעשות כדי לשפר את החברות. אני משתדל לדבר מאוד ברור ולעניין כדי להשיג מטרות, ואני אומר לחוקרים ולפושעים שאני מצפה שיאמינו לסיפור במקום לענות בשקר כדי ליצור יותר הבנה בין הצדדים שתביא לכדאיות הגיונית. אני נמנע מלדבר רעות על אנשים ומשתדל לפתור מריבות בעזרת הסברים וויכוח חיובי עם טיעונים. אני מנסה לספר לחברים על יכולות ועל הצלחות שלי בחיים כדי לקבל כוח. אולי אני צריך להילחם בדרך יותר חיובית, אבל הרבה אנשים טיפשים ולכן אולי מפרשים את המלחמה ואת ההתעניינות שלי לא נכון וחבל. האישה שהכי אהבתי בחיים במשך כשלושים שנה ואני חושב שתמיד אמשיך לאהוב מאוד, הייתה מטפלת עובדת השמה שלי במשך 4 שנים בתל אביב. היא לא רצתה לשמור קשר. לצערי, הטרדתי אותה קשה בטעות ואני כמובן מצטער על זה. היה לי שם פסיכולוג קליני גאון שלא הבין שאהבתי אותה והציק לי קשה בדיבור במשך אותן שנים כדי שלא אצור אתה קשר אישי, העליב והפחיד אותי והזיק קשה לשיחות שלי עם אנשים. עכשיו אני לאט משתחרר מהשפעת המקרים שעברו עליי במשך השנים. אני מרגיש שהם חישלו אותי. אני מניח שחיפוש רוחניות אינו סיבה לאלימות ואולי אני עושה משהו שמפחיד אותם, ואם לא אעשה דברים מפחידים אלא אספר לחברים על יכולות ועל הצלחות שלי, לא יריבו אתי.

נערך לאחרונה ב:
אני מניח שאם לא אעשה דברים מפחידים, לא יהיו תוקפניים אליי. צריך גם להילחם בדרך חיובית. לא ברור לי למה הפסקתם לענות לי, אני חושב שכדאי שאקבל עצות ואדע איך להיזהר מאלימות.

אני יכול לענות רק בשם עצמי - שאני לא עונה מפני שאני לא יודע לתת תשובה מועילה.
שים לב שכאן זה פורום בנושא משפטי. כפי שכבר כתבתי, לדעתי (האישית), כדאי לך לבדוק עם גופים שאינם דווקא משטרתיים/משפטיים, אלא יותר בכיוון של עזרה ושמירה על זכויות. בהצלחה!

א. אני מציע לך לא לפגוע באחרים אלא רק להגן על עצמך, מכיוון שכפי שכבר הבנת, אתה יכול להיפגע מזה.
ב. תשמור מרחק מאנשים שאתה לא רוצה בקרבתם. אדם כזה מתקרב אליך? תעבור לצד אחר של הכפר או ליד איש צוות.
ג. גם כתבתי לך שהמשטרה היא לא הכתובת אלא גופים אזרחיים כמו העובדים, משרד העבודה והרווחה אולי אם הוא מפקח על הכפר.
בהצלחה.

למעלה