תשובות שקיבלתי מחברות בפייסבוק
דורית קסנטיני:
לשאלתך 1..כן אנחנו חייבת לציין אוטיזם וחרשות לפני 4 שנים הסתיים בפשרה יומיים לפני המשפט ...2..תמיד ממליצה יעוץ עו"ד ...3 לעניין התביעה חלה חובת הקשר הנסיבתי ..4 לא מספיק שנעשתה רשלנות ....
מכירה עוד מקרה אחד שתבעו גם פה שתי לקויות אוטיזם ועיוורון גם הסתיים בפשרה ...למיטב ידיעתי אלו שני המקרים היחידים שהתקבלו בבית המשפט ...בזמן תביעתנו בדקנו אם נעשו תביעות על אוטיזם לא נמצאו תביעות שהגיעו לבתי משפט ..
לכל שאלה מוזמנת להתקשר 052-3159900 ..
ממליצה יעוץ אצל עו"ד אביבה נתרביץ גלאי ...מכל השמות הגדולים הייתה היחידה להאמין בתיק שיגיע לבית המשפט ....03-5660892...
Gili Yulia Ben Moshe
א. אנחנו נמצאים בתהליך תביעה.
ב. בעיניי
הפורטל הזה יוצר בהירות מושגית אובייקטיבית .
.. ג. כדאי לנסות- ניסוח שעבורי קצת מצחיק - לא מדובר בדיאטה שמנסים אלא בתהליך עם הרבה מאוד משמעויות. באופן עקרוני דעתי שבבחירה בין האפשרות של או השארת הכסף אצל חברת הביטוח או תמיכה בגדול הילד שנולד עם מוגבלות/ לקות/ מחלה קשה כתוצאה מרשלנות או במעקב הריון באי גילוי מום או תסמונת שניתן היה לגלות, או רשלנות בלידה עצמה, הרי שהבחירה ככל שתהיה מאתגרת היא ברורה.
ד. בעניין ההמלצות- אני אישית יכולה למנות לפחות 10 משרדי עורכי דין מומלצים, בין אם שלנו, בין אם כאלה שמסייעים לנו באופן אישי, או בעמותה או מאחורי הקלעים כקואליציית הורים, ואני גם יכולה לטעון שיש גם לא מעט שרלטנים בזירה.. אבל אז אני עלולה להחשב כפוגעת בשם טוב, ולכן אתן מענה עקרוני שבא מהנסיון האישי והכרות עם לא מעט הורים בתהליך. גם פה מה שחשוב היא הבחירה. מדובר במסע שיכול לקחת זמן רב והקריטריונים לבחירה שאני יכולה להציע הם 3 - הראשון הוא הזיהוי של המשרד או העו"ד כמקצוענים בתחומם, שני זה הזיהוי של המשרד או העו"ד ביכולות בין אישיות בין אם בתמיכה ברגעים אישיים משבריים לא פשוטים ובין אם הקשבה למשוב והיכולת להסביר ולהיות סבלניים להרבה מאוד דילמות ושאלות שהתהליך מעורר והאחרון הוא ניהול המורכבות של התהליכים המקדימים בדרך שתהיה הנגישה ביותר עבור ההורים בתוך הגבלות החוק. ה. אחרון בשלב זה- אם קיים ספק ודילמה כדאי כמה שיותר מהר להכנס לברורים ותהליכי בחירה.. גם בגלל שאם יש ספק.. כדאי לפתוח את הדלת הזאת שנקראת רשלנות רפואית ולסגור את הספק- או בתשובה שלא פעם היא.. אין רשלנות.. ואז כדאי לסגור את הדלת הזו ולחיות בלי הספק.. ובמידה ויש רשלנות, היות וזה תהליך ארוך שיש גם נסיונות לסגור בו את הדלת עבור הורים, וגם לאחרונה התקצר פרק הזמן שבו אפשר להגיש תביעה על רשלנויות במעקבי הריון ..כדאי להתחיל כמה שיותר מהר.