רשלנות רפואית

alexkite

New member
רשלנות רפואית

שלום. אני לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול אבל אנסה בכל זאת. אישתי ילדה בניתוח קיסרי לפני חודשיים וזמן קצר לאחר מכן התברר שהיה לה זיהום היה צריך לפתוח מחדש את מקום הניתוח וכתוצאה הייתה מאושפזת עוד 5 ימים . מיותר לציין כמה קשה זה היה עם תינוקת בת שבועיים שכתוצאה מזה הייתה בלי אמא ואחרי שאישתי חזרה ביתה כבר לא רצתה לינוק ממנה. האם יש כאן מקום לתבוע את הבית חולים שעשה לה את קיסרי ?

עליך לפנות לעו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית

יש לבקש חות דעת רפואית אם היה מקום לפעולות שביצע בית החולים ואם הן בוצעו כראוי. תוכל לתבוע רק אם תוכל להוכיח רשלנות.

על פניו נשמע קייס חלש

כמו שנכתב מעלה, צריך חוות דעת רפואית, אבל כך בחשבון שתמיד ימצא הרופא שייתן לך חוות דעת כזאת, כאשר היא ניתנת תמורת תשלום. זה עדיין לא מעיד דבר על הסיכויים כדי לזכות בתביעה.
יש צורך בצירוף של שלושה גורמים
- התרשלות/ חוסר מקצועיות בולט
- נזק
- קשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק

זיהום זה לא דבר נדיר לאחר ניתוח , וגם על טופס ההסכמה לניתוח שאשתך חתמה אני מבטיח לך שזה מופיע בתור אחד מהסיבוכים האפשריים.
לא נגרם כאן נזק משמעותי (נכות, מוות , מוגבלות). אשפוז של 5 ימים לא בדיוק נראה כמו נזק.
תמיד יכול להיות שהייתה כאן פשלה (למשל שלא נתנו לה אנטיביוטיקה מניעתית לפני ניתוח) , אבל רוב הסיכויים שאין לך כאן שום דבר

נראה שהיה כדאי שאקרא את התגובות *לפני* שהשבתי בעצמי

תשובה

בתיק רשלנות רפואית, כמו בכל תיק נזיקין אחר, עלינו להוכיח שלושה אלמנטים: שהייתה התרשלות, שנגרם נזק, ושיש קשר סיבתי ביניהם (הנזק נגרם כתוצאה מאותה התרשלות).
&nbsp
לגבי ההתרשלות, צריך לבדוק באמצעות מומחים רפואיים, מה גרם לזיהום. לא בטוח (לפחות מדבריך) שהזיהום נגרם תוצאה מהתנהלות רשלנית של בית החולים.
לגבי הנזק, המומחים הרפואיים מטעמך צריכים לקבוע האם הזיהום או הניתוח החוזר שנעשה בעקבותיו - הותירו אחריהם נזק גופני ממשי. לגבי הטירטור, הכאב הכרוך בניתוח חוזר, התינוקת שאכלה מטרנה שבועיים... אלו לא נזקים בעלי משמעות, לפחות ברמה שאני מטפל בה ברשלנות רפואית. אני חושב שהם אפילו לא יעלו על עלות חוות הדעת הרפואיות שתצטרך להגיש.
לגבי הקשר הסיבתי, אחרי שימצאו שנגרם נזק יבדקו האם הוא קשור לעניין. לדוגמה, קשה מאוד להוכיח באמצעות חוות דעת מקצועית, שהבת שלך אינה יונקת בגלל שאמא שלה עברה ניתוח חוזר. מעבר לכך - אין לך שום אפשרות להוכיח שמדובר בנזק. תינוקות שגדלו על תמ"ל לפני 25 שנה רצים היום מרתונים וכותבים עבודות דוקטורט כמו חבריהם שינקו חלב אם.
&nbsp
אני מבין את התיסכול בניתוח חוזר, ואני מבין שהאצבע המאשימה מופנית באופן אוטומטי לבית החולים. הצעתי היא שתקחו קצת זמן לפני שאתם מתחילים לפעול באמצעות עו"ד נגד בית החולים. תחשבו בראש נקי האם זה באמת כדאי.
&nbsp
בהצלחה ומזל טוב על לידת הבת, כמובן

alexkite

New member
תשובה

הסיבה ששאלתי בפורום זה כדי לקבל חוות דעת נוספת לפני שאני ניגש לעו"ד ומתחיל את כל התהליך. מכל מי שכתב כאן, אני מבין שהסיכויים שלנו מול בית החולים לא גבוהים . יחד עם זאת , מאחר ומדובסר בניתוח קיסרי שהוא ניתוח מאוד נפוץ , אני מצפה שהסיכוי לסיבוכים יהיה נמוך מאוד גם כן כי יש המון ניסיון בניתוחים האלה וחוץ מהתרשלות אני לאע מוצא עוד סיבה לזיהום. נצטרך לשקול את המשך הצעדים שוב .
תודה לכל העונים

זה לא מדויק

זה נכון שמדובר בניתוח נפוץ, אבל הסיכוי לזיהום הוא ממש לא נדיר (רובם קלים). זיהום שמצריך ניתוח מחדש זה כבר דבר שרואים הרבה פחות, אבל עדיין רואים. אפילו אם תכנס לאתרי קופות החולים שכוללים מידע כללי על ניתוח קיסרי (כמו האתר של שירותי בריאות כללית) תראה שמוזכרים סיבוכים שונים כולל זיהום עם צורך בניתוח חוזר.
כך שהלוגיקה שלך : זיהום -> התרשלות היא שגויה.
אם אתה רוצה, אתה יכול להתחיל מלבקש העתק של הגיליון הרפואי (מדובר באגרה במחיר סביר) אפילו מבלי להתייעץ עם עורך דין. ואם משהו יראה לך חשוד להמשיך הלאה.
ורק בריאות ואושר מהתינוק

עוד משהו שלא ציינתי

יש הבדל בין ניתוח קיסרי אלקטיבי לניתוח קיסרי דחוף או בהול (אתה לא אמרת מה היה אצלך).

למשל במקרים של הפרדות שליה, צריך לנתח את היולדת במקום, גם אם לא הספיקו להשלים מנת אנטיביוטיקה. גם הרופאים עושים רחצה מהירה לפני ניתוח כזה, ובאופן כללי הסיכון לזיהום יותר גבוה (מנסים לפצות על זה בכיסוי אנטיביוטי רחב יותר לאחר הלידה, אבל לא תמיד זה ימנע).

prizman

New member
בתי חולים ידועים כמקומות עתירי זיהום.

אבי מת בבי"ח לפני שנהו קצת מזיהום, לא התפלאתי ולא חשבתי לתבוע.
הסיכון ידוע.

מטבע הדברים, מי שסובל ממחלה או זיהום, מגיע לבית חולים

"בתי החולים ידועים כמקומות עתירי זיהום" זה בערך כמו לומר "משרדי חברת אינטל ידועים בתור מקום עתיר בעובדי היי-טק שכירים"

&nbsp
שנה טובה

אני מתפרנס מתביעות כאלו. יש לי אינטרס ברור לקבל אתכם כלקוחות

ועדיין, מהסיפור שאתה מספר כאן קשה לי לראות איך מתפתח תיק משמעותי.
אולי אם היו יותר פרטים הייתי מוצא כאן סיבה טובה לתבוע את בית החולים.
&nbsp
שנה טובה

למעלה