רשמב"א

רשמב"א

ממ.. יש משהו שלא הבנתי ברשמב"א.. הכלבים הגדולים והיפים רצו ונדרסו. איזה מהמילים אני הופך לרשמ"בא?.. רק שמות עצם? הכלבים הגדולה והיפה רצו ונדרסו?
 
ברשמב"א הופכים הכל לפי רשמב"א

רצה הכלבים הגדולה והיפה ונדרסה (נשמע גרוע בעברית
). * הערת אגב: כשלמדנו את נושא הקדמת הפועל לנושאו אמרנו שהפועל הראשון יבוא תמיד ביחיד / יחידה (במקרה הזה ההתייחסות לרשמבא היא כאל יחידה), וכי הפועל השני באמצע המשפט יבוא בהתאם לנושאו. במקרה הזה הנושא הוא מילה ברשמב"א, לכן גם פה עלינו לכתוב את הפועל בצורת נקבה יחידה. ברור יותר? בהצלחה.
 
אוקיי,

אז אני הופך הכל ליחידה נקבה חוץ מהנושא
השעונים המקולקלים והמכוערים התחילו לעבוד ואז התקלקלו ונהיו יפים. התחילה השעונים המקולקלת והמכוערת לעבוד ואז התקלקלה ונהייתה יפה.. ככה
:-O .. תודה רבה על התשובה =]] *תגיד, אתה במקרה יודע אם במילון של שלמה אלון כתובים הבנינים וכינוי השיכות והזיקה..? כי אני חושב שפעם ראיתי בהתחלת המילון שזה כתוב..
 
תשובות

המשפט שכתבת בעברית נכון. בקשר למילון: בתחילת המילון (עברי - ערבי) יש, ניראה לי, שורש מייצג לכל בניין בזמנים שונים (מגזרות שונות). בוגע לכינויי זיקה, רמז ושייכות אני מציע ללמוד בעל-פה. זה ממש לא קשה ולא גוזל יותר מידי זמן. בהצלחה בבחינת הבגרות.
 
...

בכל מקרה התכוונתי ללמוד את זה בע"פ.. רק לכל מקרה, זה יותר טוב אם יהיה כתוב את זה במילון.. ככה אני לא אפחד ששכחתי משהו בכתיבה.. תודה רבה על התשובות
 
אהה אתה יכול לחפש את זה בערך הנכון

במילון עצמו: זה, אשר וכדומה. בדקתי במילון בעצמי והכינויים הללו נמצאים כמו כל ערך במילון עצמו.
 
כמה שאלות על בנינים..

1] ביחידה הראשונה, אם אני רואה מילה אם דגש אז זה חייב להיות בניין 5 נכון
[המיקוד הוא 1,3,4,5,8,10] 2] אם אני רואה מילה שמתחילה ב-אסט אז זה חייב להיות בניין 10
אם כן, אז בניינים 5,10 ו-8 הם ממש קלים הבעיה היא עם 1,3 ו-4.. 3] המקור של בניין 5 הוא: תפעאל
ושל בניין 10 הוא: אסתפעאל
4] אין מצב שיתנו מילה לנתח שהיא מבניין 1 מקור נכון..
תודה, ושבוע טוב
 
ועוד משהו קטן..

1] כשמבקשים ממני לנקד ניקוד פנימי, למה הכוונה? 2] מה השורש והבניין של המילה הזאת : سثساعده [סתסאעדה] ? ושל המילה זאת: افثثاح [אפתתאח] ? 3] האות ז'אל - ذ נמצאת באותיות שמ"ש? כמה אותיות יש באותיות שמ"ש ?
 

נומיש

New member
תשובות

1. יכול להיות גם דגש כתוצאה מאות בסוכון ואחריה אותה אות מנוקדת, האות בסוכון נבלעת ושמים על האות השנייה שדה (אני לא יודעת אם יש את זה ביחידה הראשונה....) לדוגמה: وزن בניין 1 עבר הן יהיה: وزن (על כל האותיות פתחה, על הנון גם שדה, במקום وزنن) 2. מילה שפותחת באסט יכולה להיות גם בבנין שמיני כשהאות הראשונה בשורש היא ס. אם בנוסף לאיסט יש שלוש אותיות שורש, הפועל בבניין 10. 3. המצדר של 5: תפעל (פתחה, פתחה, דמה) המצדר של 10 כמו שרשמת. לדעתי הכי קל לזכור שורש בכל בניין ואז להשוות, נניח בחמישי تقدم ובעשירי استقبال. 4. לא יודעת אם יכולים לתת מצדר של ראשון, אבל אם אתה חושב שפועל מסויים הוא מצדר של ראשון, תפתח מילון וליד הפועל בבניין הראשון כתוב המצדר שלו. ובקשר להודעה השנייה: 1. כשאומרים ניקוד פנימי הכוונה היא לנקד אבל בלי ניקוד סופי. כלומר בלי הניקוד שמציין את התפקיד התחבירי של המילה במשפט. 2. של הפועל הראשון ס.ע.ד. ה-ס הראשונה מציינת עתיד (לא קשורה לניתוח הפועל, רומזת על הזמן), ולכן הפועל יהיה בניין 3 עתיד אתה/היא, ה-ה בסוף היא כינוי מושא-אותו. הפועל השני: פ.ת.ח. 3. ذ נמצאת באותיות שמש. אני לא בטוחה כמה אותיות יש באותיות השמש אבל הכי כל לזכור לפי המשפט: סרטן זללן צד רשת. כל האותיות שנמצאות במשפט הם אותיות שמש. (וגם ذ ו-ظ שזוכרים לפי ה-ד וה-ט) בהצלחה
 
תודה על התשובה =]

אבל לא הבנתי למה השושר הוא ס.ע.ד כאילו מה עם ה-ס וה-ת לפני? ממתי ה-ס מעידה על עתיד ?
ובמילה השנייה, מה הבניין? 8? תודה רבה =]]
 

pilpelmemule

New member
הסבר לשאלה הראשונה

הת' היא אות איתן, ה-ס' היא קיצור של המילה סאופה (אינלי מושג איך כותבים בערבית וגם אין לי כח חח) והמילה הזאת מציינת עתיד.. לכן ס' בתחילת הפועל מציינת עתיד
 
תשובות:

1. חשוב להדגיש שהדגש חייב להופיע בעה"פ כדי שזה יהיה בניין חמישי. 2. לא כל תחילית است זה בניין 10. ברוב המקרים זה נכון, אבל יש מקרים ש-פה"פ היא س וזה בכלל בניין 8. אי-לכך, עליך לבדוק כמה אותיות שורש נותרו לך. אם יש לך תחילית است + שלוש אותיות שורש (שאתה בטוח שאלה אותיות השורש, אם לא פתח מילון ! ! !) אז זה בניין 10 אם יש לך תחילית است + שתי אותיות שורש (גם פה מומלץ בכל מקרה לפתוח מילון) אז הבניין הוא 8. 3. מקור בניין 5 = تفَعّل (תַּפַעֻל) מקור בניין 10 = إستفعال (אִסְתִפְעָאל) 4. יש מצב. אם זה משהו מוכר, אז כן. פשוט לפתוח מילון. יהיה כתוב לך שם הכל. אני ממש מבקש, פִּתְחוּ מילון אפילו עבור דבר שניראה לכם שטותי ! זה ישתלם לכם, האמינו לי. המילון הוא מתנה פשוט. בהצלחה בבחינה.
 
למעלה