רשמו לפניכם,היום קמה שינוי החדשה

אגס 10

New member
רשמו לפניכם,היום קמה שינוי החדשה

ממשלת ישראל קיבלה היום החלטה על חודו של קול לבזבז מאה שלושים וחמש מיליון ש"ח כדי לבנות חדר מיון ממוגן במתחם חדש בבית החולים ברזילי באשקלון,בשל מס' קברים שנתגלו במתחם הישן אשר לפי הערכה נקברו שם לפני כשלוש אלף שנים והכל מסיבות של סחטנות פוליטית חרדית. האבסורד זועק לשמים,כולם אבל כולם מהפוליטקאים החילוניים מבינים שההוצאה הזו מיותרת,שאין שום סיבה להוציא כעת סכום כה עתק מתקציב הבריאות רק כי מס' רבנים חרדים קיצוניים לא מוכנים להעתקת הקברים בצורה מכובדת למקום אחר ולבנות את מתחם המיון במקום הישן בעלות זולה,כפי אשר מציעים גם הרבנים המתונים יותר. יהדות התורה הודיעה לראש הממשלה שאם לא תעבור התוכנית היקרה של בניית חדרי המיון אלא יעבירו את הקברים למקום אחר ויבנו את המיון כפי שתוכנן מלכתחילה,הם פורשים מיידית מהקואליציה,ונתניהו כמובן נכנע לסחטנות החרדית הזו הזועקת לשמים והעביר את ההחלטה היקרה. אני לא חושב שליבני או ברק היו מחליטים אחרת כשהקואליציה שלהם נשענת על החרדים אבל זה מה שקרה היום. מדי שנה נלחמים חולים רבים שיכניסו את התרופות שלהם הם כ"כ זקוקים לסל הבריאות,כאשר הויכוח הוא על כמה עשרות מילוני שקלים,וכאן החליטו להוציא מהתקציב הדל של הבריאות למעלה ממאה מיליון ש"ח בלי שום בעיה,איזו שערוריה. עד מתי יקבעו הרבנים החרדיים הכי קיצוניים את ההחלטות במדינת ישראל??? עד מתי יעדיפו בישראל קברים של מתים מלפני שלושת אלפים שנה בשל אמונות תפילות של קדושת המת על פני קדושת החיים ובריאותם??? אני לא חסיד גדול של מפלגות נישה כמו שינוי לשעבר אבל אם אתם שואלים אותי אם בבחירות הבאות תקום כאן שוב מפלגה חזקה כמו שהיתה שינוי בכדי שתהיה תשובת נגד למפלגות החרדיות ושתפסיק את התלות הקןאליציונית בהם,היום נזרעו זרעיה. ואחרי יום שחור כזה לשפיות האנושית אני לא בטוח שזה לא נחוץ כבר וכמה שיותר מהר.

ההחלטה הזאת באמת שערורייתית

אני גם מסכים אתך שכל ממשלה הייתה נכנעת לזה. אגב, אני סבור שפוחדים מהמפלגות החרדיות יותר מידי. הרי להם יש אג`נדה אחת, והיא, להיות בממשלה. אם פרישתם לא תפיל את הממשלה באופן מיידי, אין לשום ראש ממשלה מה לחשוש. הרבנים הרי אוהבים להתפלפל בהלכה, ואם זה על חשבון לשבת בממשלה, הם כבר ימצאו היתר. מה שאני לא מסכים אתך זה בעניין מפלגת שינוי. אני מפקפק בכך שתצליח מפלגה כלשהי לדאוג בעניינים של כפיה דתית לגופו של עניין ולא ממניעים של שנאה. שינויי נפלה כי היא הייתה מפלגה גזענית, שדרך ההתבטאות שלה הזכירה את גדולי האנטישמים בהיסטוריה. משום מה אנשים לא מצליחים לנתק את המלחמה בכפיה הדתית ממלחמה לגופם של בני אדם או חברה מסוימת.

החרדים עושים כמעט כל שביכולתם

להצדיק את הביקורת המופנית כלפיהם. יש שם התנהגות שבבסיסיה אינה מכירה בכבוד האדם, אלא בכבוד האלוהים. המלאכותיות של כבילת ודחיקת הטבע האנושי הצידה, והשתתת דפוסי חיים טוטליים, נטולי בחירה חופשית, נטולי אינדיבידואלית- חיים קיבוציים שכל יסודם וכל עיקרם הוא לשמר את הבאים בדורות בתוך המתכונת שאין לה כוונה ואין לה תכלית ואין בה מחשבה חוץ מאינרציה (עד כדי כך שאבא ואמא ואחים "אוהבים" יכולים לשכנע את בנם, שהצהיר על אי אמונתו, להתגרש מאשתו, להינתק מילדיו הגם שהחיים ביניהם היו סבירים) - היא מלאכותיות חולנית, מכוערת, ומסוכנת. אין לי כוח ואין בי הרצון להאריך ולהסביר מדוע יש בי תחושת גועל ובחילה מהרבה דפוסי התנהגות של החברה החרדית, שהיא דומה לכל חברה קנאית דתית פרמיטיבית אחרת, (בתוספת תחכום, גאווה, קנאה ותאווה יהודיים טיפוסיים). אני מקווה להביא כאן ציטוט בהמשך מספרו של חיים כהן המנוח "דת ודין", ציטוט ששווה את ליבי בהציגו במערומיה את יסודותיה הרעועים והשקריים והפרזיטיים של חברה קנאית דתית דוגמת החברה החרדית החשוכה.

אגס 10

New member
הן הן הדברים

אין מה לעשות המלחמה בכפיה הדתית כאן היא מלחמה לגופם של האנשים-קרי ההנהגה החרדית. ואגב אני לא מתכוון לשינוי כמפלגה ממשית אלא כמשל. אני מתכוון למפלגה שתהיה אלטרנטיבה ללשון המאזניים החרדית ההיסטורית כמו שעשתה שינוי בממשלת שרון. שינוי נמחקה כששרון הקים את קדימה והעמיד על סדר היום את ההתנתקות והוריד מסדר היום את הכפיה הדתית והסחטנות החרדית. אחרי יום כזה מבינים כולם כן למה זה כ"כ נצרך. וזה מה שכתבתי שהיום נזרעו הזרעים מחדש של המפלגה הזו.

עץ שתול

New member
חסר להם את הפרגמטיות בהלכה

גם במקומות שמותר להקל. משנתם סדורה בדרך השלילה בצורה עקבית וקשוחה ביותר, ולא בגלל שהם באמת מפחדים ממשהו, אלא כתוצאה משלטון העסקונה הדורסנית שמטילה את חיתתה גם על הרבנים שבמסמכותם ההכרעה. כך זה לגבי קברים, וכך זה לענין תרומת איברים במקום שניתן להציל חיים, וכך זה גם לגבי ענין הגיור שכל עקשנותם הנוכחית עוד תעלה להם ביוקר אחרי שיתפוצץ להם ביום מן הימים כל הגיורים הפקטיביים וכו'. ובעוד הרבה מאוד נושאים!

mik504

New member
דווקא לאחרונה החרדים היו די בסדר עד ש..

קם הגערער הברוטלי הזה עם דברים הזויים, למשל בש"ס[ואני די גזעני באופן כללי] דואגים לרווחת הציבור באופן יחסי, אמנם לציבור שלהם בעיקר אבל לא רק, אטיאס לדוגמא הוא שר שבאמת דואג ועושה ואולי זה למטרת כבוד ושם אבל אנחנו נשכרים מזה. אבל האשכנזים פשוט קטסטרופה איתם, שמישהו יעצור אותם, די זה מעצבן ומבחיל.

אגס 10

New member
החרדים לא היו לאחרונה בסדר

החרדים היו פשוט בטראומה ממשלת שרון לפיד שהעמידה אותם שנתיים על מקומם ולא העיזו להרים ראש כעת הם חזרו לשלטון משלהם התרחבו בחזרה בכורסותיהם וחזרו להיות מה שהם. על זה בדיוק אני מדבר כשאני אומר שחייבים שוב מפלגה כמו שינויאולי עם פחות שנאה אבל אם אותה אימביציה. ואגב,אני ממש לא חושב שיש הבדל בין ליצמן לגפני או אייכלר או מי שלא יהיה בנושא הכפיה הדתית,כולם מאותו בית המדרש הגיעו,בית המדרש שבו יש רק שחור ולבן,רעים וטובים,ולא קשה לנחש מה מבחינתם רע ושחור ומה מבחינתם טוב ולבן...

אגס 10

New member
מסכים איתך

רביץ היה אדם פרגמטי אם הוא היה המייצג של ההנהגה החרדית הכל היה אחרת.

mik504

New member
רביץ היה מחב"ת בצעירותו,ואנוס בזקנותו...

לא יודע למה אבל ככה בא לי לחשוב.

אגס 10

New member
הוא היה מחב"ת עד סוף ימיו

הוא עסק בהחזרה בתשובה עד יומו האחרון. אפי' אנוכי הקטן הופניתי אליו... רק שהוא היה אדם חכם מאוד והשכיל להיות פרגמטי ולא קיצוני פאנט.

mister xy

New member
כי הכלב החי הוא טוב מן האריה המת. [קהלת ט']

אם יענק'ל דוד'ל ליצמן היה מפנים לעצמו את דברי חכמתו של דוד המלך אז הוא לא היה מגיע למצב הזה. מצורף לינק לטור של אסף וול ב-Ynet יהדות. הגבאי של חלם

פשוט מקומם

פרשת הקברים באשקלון צריכה לדעתי לשמש תמרור אזהרה לכל אדם שהדמוקרטיות של המדינה חשובה לו. נתחיל מהסוף: במרחב היהודי במדינת ישראל יש שתי גישות מרכזיות – אלו שסבורים שהדת היהדוית בפרשנותה האולטרא-אורתודכסית קודמת לדמוקרטיה ולזכויות אדם (כל אדם!), ואלו שסבורים שהדמוקרטיה הערכית, זכויות אדם, חופש מדת וחופש דת – קודמים לכל דת באשר היא. הוויכוח איננו האם הדת היהודית ראויה לכבוד ולשמש כנכס צאן של ברזל. אני בטוח שמרבית אזרחיה היהודיים החילוניים של המדינה סבורים שהדת היהודית היא משהו שראוי לכבוד ולהערכה מצד המדינה, ושמור לו מקום של כבוד בכל מערכות המדינתיות. אבל מקום של כבוד, לא מקום של הכרח. יש הבדל בין הענקת כבוד ונתינת מקום דקלרטיבי למסורת, לבין החשבתה כגורם בעל משמעות ותוקף משפטי או מעשי בכל מובן. בנוגע לפרשת הקברים – אין שום היגיון למעשה האווילי, הכוחני המטופש הזה מלבד זה: החשבת ההלכה האורתודוכסית המחמירה מבית מדרשם של חרדיים קיצוניים כגורם בעל חשיבות הראשונה במעלה, הבלתי ניתן לערעור, גם בתוך מהלכי המדינה עצמה. אין לי שום יכולת להבין מה איכפת לחרדים איך יבנה חדר מיון בבית חולים במקום כלשהו, בית חולים שישמש חרדים בודדים בלבד, אם לא ניסיון להחדיר את ההלכה כגורם מכריע בחשיבותו הפרקטית ביישום ענייני המדינה השוטפים. וזו בדיוק הסכנה: חייבים להבין, שההלכה האוסרת להקים בניין על קברים, היא הלכה האוסרת על נשים לשמש שופטות, עדות, חברות-כנסת, שרות; היא אותה הלכה המפלה הפליה עמוקה בין יהודים ללא יהודים (רק היום חרדי שאני עובד איתו ניגש אלי ואומר לי: אוי... הפסדתי מנחה בגלל חסד שעשיתי למישהי. בעצם זה אפילו לא חסד, כי מדובר בגויה, וכלל לא הייתי צריך לעשות לה את זה...). היא אותה הלכה שתאסור לימודים אקדמאיים עד גיל מבוגר וכו' וכו'. זו אותה הלכה שאנו סודלים ממנה, ומנסים לברוח ממנה. זו המלחמה: האם המדינה תשיאר דמוקרטית ויהודית (במובן הצהרתי ומוסרתי-חילוני בלבד), או דמוקרטית טכנית אך דתית ואתנוקרטית במהות.

רק שכחת לציין, כי גם לפי ההלכה מותר לפנות

ההלכה באופן שאינו משתמע לשתי פנים, מתירה באופן מוחלט לפנות לצורך רבים בית קברות. התנגדות החרדים שמנווטת עלך ידי דוד שמידל, מוסברת מנימוקים שאינם הלכתיים כלל אלא פרקטיים. לטענתם, אם תפנה היום בית קברות בארץ ישראל, יפנו מחר בתי קברות בחו"ל. יאמרו הגויים או הארכאולוגיים, אם התרת באחד לפנות קברים נתיר ביתר המקומות. דרך אגב מסיבה זו, דוד שמידל במשך שנים מתנגד לפינוי יזום של קברים עתיקים גם אם ברור שהארכאולוגים עומדים לפנותם ולבזות העצמות.

אגס 10

New member
יתרה מזאת

רבי עקיבא אייגר כותב שלאחר 12 חודשים מהמוות אין איסור ניבול בעצמות. שמידל ובני בריתו מהעסקונה החרדית מדברים בשם דת קנאית שאינה קיימת בכלל. השילוב הזה ליצמן אליישיב שמידל מסוכן לישראל.

למעלה