רשמיי מהתכנית של אתמול

Mידאס

New member
רשמיי מהתכנית של אתמול

המירוץ למיליון מאבדת את זה? כל הסימנים מעידים על כך שכן.

ארבעה פרקים בקובה, מתוכם שני פרקים בהם ה"משימות" היו לבזבז זמן בטקס טיהור כלשהו, לבזבז זמן אצל מגדת עתידות כלשהי והכי גרוע ולא קשור לכלום - לנוח ולתפוס זולה.

וזה עוד לא נגמר. הם עדיין בקובה, אלוהים אדירים!

מעבר לזה שהתכנית נעשתה משמימה לחלוטין, נראה שבהפקה לא בוחלים בשום אמצעי בשביל קצת רייטינג ובידור, גם אם זה במחיר זיהום הסביבה (השלכת פסולת לים), והכי נורא - במחיר התעללות בבעלי חיים.

זה התחיל במשימה בפריז, שם קיבלו הזוגות משימה "לטפל" בכלב (כשבשורה התחתונה הוא שימש להם קולב), המשיך במשימת התנינים שנחלקה לשניים: פעם אחת הם נאלצו ללכוד תנינים צעירים בידיהם ובפעם השניה נאלצו ללכוד תנין בפלצור, והסתיים במשימת מירוץ הסוסים המטופש.

תקראו לי טרחן, זה לא מעניין אותי, אבל מילא משלבים בעלי חיים במשימות, לפחות שיהיה למשימה איזה ערך מוסף (יכלו לצורך העניין לשלב משימת האכלת תנינים, במקום משימה שבה הם נאלצים לחנוק אחד, או למחוץ בידיהם תנינים צעירים). כשמשתמשים בבעלי חיים ככלי שרת להשגה של רייטינג ועל הדרך גם מסבים להם סבל, זה כבר באמת עובר גבול.

נשגב מבינתי איך ארגונים למען זכויות בעלי חיים לא פצו פה עד כה. הפרק של אתמול באמת שבר את כל השיאים מבחינתי. בושה להפקה שבשביל קצת רייטינג, היא מעמידה בסכנה את חייהן של החיות האומללות ונותנת במה לאישה הכי מפגרת ביקום שמצהירה בריש גלי שבשבילה תנינים הם נעליים ותיקים (לא משנה שהיא הייתה מתה שיהיה לה הכסף לממן תיק מעור תנין, או איזו נעל כזו, העלובה).

אני מקווה שהמשימות הבאות תהיינה נטולות בעלי חיים, שהם יעופו כבר מקובה המשעממת להחריד, שהמשימות תחזורנה להיות משימות ולא בטן-גב במסווה של "משימה" ושלא יאכילו אותנו שוב לוקשים בדמות פרקי לקט.

העונה הזו התחילה מצוין והיא פשוט תקועה עכשיו בניוטרל וחבל.

Jason2

New member
מה שהם עשו אתמול

עושים כל יום בחוות תנינים, לתנינים יש עור עבה הם אפילו לא מרגישים את זה.

יכול להיות שאתה מחשיב התעללות גם כשקושרים כלב ברצועה ושמים לו מחסום.

Jason2

New member
ובקשר לדבי

מה אתה מצפה מאישה שמתנהגת כמו ילדה בת שש.

אורישקי

New member
היא לא מעמידה אותן בסכנה

בגלל שזה נעשה שם כל יום ככה.
ודבי אכן מטומטמת.

ny22

New member
מנהל
אני מאמין שסכנה אמיתית לא באמת הייתה שם.

זה אותי נראה מסוכן, אבל אם באמת הייתה נשקפת להם סכנה לא היו נותנים להם לעשות את זה, ועובדה שכל הזוגות עברו את זה בלי בעיה.

Mידאס

New member
אתה לא יודע את זה

לא יודע, הקטע הזה שנתנו להם לאסוף אותם באמת כמו צעצועי פלסטיק - זה הציק לי.

וגם אם אתה צודק לגמרי, והכל היה תקין 100, עדיין יכלו לחשוב על משימה אחרת שבה לא צריך (אולי) למחוץ בטעות איזה תנינון, ולא צריך לחנוק שום בעל חיים, או לרכב על אחד.

אורישקי

New member
אני לא יודע אם אני צודק במאה אחוז

אבל אני חושב שגם התנינים וגם הסוסים - כולם קורים שם והם חלק משגרת היום יום. זה לא שזה היה נמנע.

Mידאס

New member
מה זה קשור בכלל?

אז צריך לתת לזה יד?

עכשיו אני נזכר שהתעללו גם בשור בספרד. מה הקטע שלהם? אולי תכתוב לי שבספרד מלחמות שוורים הם חלק מהשגרה, אז המתמודדים ראוי היה שישחטו אותם?

ny22

New member
מנהל
הקטע עם המלחמת שוורים זיעזע אותי לא רק

בגלל זה אלא גם בגלל שהמתמודדים עצמם נפגעו וזה סתם היה חבל...

רק הארה קטנטנה

רכיבה על סוסים זה משהו שנעשה לאורך כל ההיסטוריה עד היום, זה לא נחשב לפגיעה בסוס בשום דרך. ובתור אחד שמכיר סוסים מאוד מקרוב, אני יכול להגיד שברגע שמשהו לא מוצא חן בעינהם הם לא ייתנו לו לקרות, ככה שכל עוד הסוס לא זורק אותך מהגב שלו הוא בסדר עם זה שתרכב עליו.

ny22

New member
מנהל
נכון, למרות שאם אני צודק (ותקן אותי

במידה ואני טועה) היו פעמים שהכאיבו לסוס כדי שירוץ מהר יותר.
למשל הקאובואים באמריקה דקרו את הסוס עם מה שהיה להם מאחורי הנעל כדי שירוץ מהר יותר...

צודק

לרוב השיטות האלה לא עובדות גם... הסוס יודע שאתה עליו ואתה גורם לזה, באותה מידה הוא יכול להעיף אותך

Mידאס

New member
בוא אני אדחף לך רסן לפה

ואני אמשוך ואמשוך ואמשוך, ותגיד לי אח"כ אם זה כואב לך או לא.

באיזו קלות אנשים לוקחים חזקה על מה כואב ומה לא, כשזה נוגע לבעלי חיים.

אולי תכתוב לי גם שדג שנותנים לו נבוט בראש "לא מרגיש כלום", או שלובסטר שנזרק לסיר מים רותחים בטוח שהוא בסאונה עכשיו.

אז איך הם יעשו פרסומת סמויה?

בלי משימת הבטן גב שבו כל התממודדים שותים להנאתם משקה ספינג?

אמנם הפרסומת נעשתה במרומז ולא באופן בוטה, אך זו עדיין פרסומת , ועל פרסומת כזאת מקבלים הרבה כסף.

ny22

New member
מנהל
אתה צודק בחלק מהדברים

אבל אני חשוב שאתמול זה לא היה כזה נורא. סה"כ, זה משהו שעושים בחווה הזאת על בסיס יומיומי ואני מניח שזה לא נקרא התעללות בתנינים (אני מקווה שכך).

המריחה בקובה - מסכים איתך. מצד שני, כמה מאיתנו באמת מכירים את המדינה הזאת?
אני דווקא די שמח שאני נחשף לכל מיני צדדים של המדינה הזאת, אפילו שזה נמרח כבר המון זמן.

ולי הדבר שהכי מפריע זאת העריכה הבעייתית.

אגב, עם דבי, אפילו שהיא מתנהגת מצחיק, אין לי בעיה איתה. אני מניח שחלק ממה שהיא עושה זאת הצגה מול המצלמה.

Mידאס

New member
זה לא "מסע עולמי" עם אייל פלד

אם אני ארצה ללמוד על קובה, אני אקרא עליה ואחקור בעניינה, לא צריך את המפיקים של המירוץ למיליון בשביל זה (וגם ככה הם עושים עבודה גרועה).

LiRs Lullaby

New member
מסכימה איתך על הכל, במיוחד העריכה

העריכה ממש מפריעה לי, כאילו העורך לא יודע מתי לעשות קאט ולעבור הלאה. רואים את המתמודדים קוראים את המשימה בכרטיס, ושניה לאחר מכן, רואים ושומעים את רון שחר אומר את אותם הדברים בדיוק. הלוא בשביל זה נועדה העריכה - לחתוך את הכפילויות החוצה!
זה ועוד כל מיני דברים קטנים שלא תורמים לשטף הסיפור.

אביבקיץ

New member
ככה מורחים תוכנית על שעתיים, ודוחפים פרסומות

גם אנחנו רואים בהקלטה והרצה קדימה

כמה פעמים אפשר לשמוע שוב ושוב מסבירים אותה משימה?

רון שחר מסביר... ואז הזוג מקריא... ואז רואים המשימה... ואז הזוג מתראיין ומתאר לנו מה שראינו לפני רגע...

ואז מגיע עוד זוג - ושוב מקריא...

rasmus girl1

New member
נכון זה מציק,

וזה בכלל כאב לי שהפרידו אותם מההורים (אלא אם כן זה חייב אחרת הם יטרפו אותם), אבל זה חווה לגידול תנינים וככה מגדלים אותם, תופסים אותם עם מוט עם חוט ואת התינוקות מרימים עם הידיים (זה היה משנה לך אם הם היו צריכים להרים גורי חתולים? אותו סגנון הרמה). ככה שאין פה התעללות ואין שום סיבה שארגוני בע"ח יתערבו כי אחרת הם יצטרכו לסגור את כל חוות הגידול בארץ ובעולם. ואת גני החיות.

Mידאס

New member
זה משהו אחד שמקימים חווה לגידול תנינים

ולטיפול בהם, וזה משהו אחר לתת לידיים לא מיומנות לעשות את אותה העבודה.

ולמה ללכת על גורי חתולים? אולי שיפזרו שם עשרות תינוקות ושכל מתמודד יצטרך להרים על הידיים שלו שמונה?

למעלה