רשמים אחרי צילום רחם אתמול

ליברה*

New member
רשמים אחרי צילום רחם אתמול

טוב, אז כדי לא להפחיד אחרות שצריכות לעשות צילום רחם וטרם עשו אני לא אכנס לפרטים. אבל אני מוכרחה לספר לכן שזה היה קשה מאד. אני לא יודעת איך נשים עושות את זה יותר מפעם אחת (אני מכירה מישהי שכבר עשתה את זה שלוש פעמים...). בשבילי, בכל אופן, זאת היתה הפעם הראשונה ומאד מאד מקווה שגם האחרונה. בכל אופן, אם אי פעם אצטרך לחזור על הצילום אסרב לעשות אותו בלי הרדמה או לפחות טשטוש, בדיוק כפי שאני מסרבת לעשות טיפול שורש בלי להרדים קודם את השן. אני יודעת שנשים שונות חוות את הבדיקה הזאת אחרת, כמו שההורמונים שאנו מקבלות משפיעים אחרת על כל אחת. ובכל זאת, אתמול היו לי כמה דקות של חרדת מוות אמיתית אחרי הצילום כי הרגשתי ממש רע וכששאלתי את הרופא שהיה שם אם זו תגובה נורמלית הוא אמר שאחוז מסוים של נשים מגיב קשה כמוני ושאכן הבדיקה הזאת עלולה להכניס את הגוף למצב של שוק. ואלו הדברים שלמדתי אתמול "בזכות" הבדיקה הזאת: 1. אני לא כל כך חזקה וחסונה כמו שחשבתי. לפחות לא במובן הגופני. 2. עכשיו אני כבר לא יכולה להגיד עוד שההזרעה כואבת כי זה לא באותה הליגה אפילו... ...ועוד לקחים שיעזרו גם לאחרות (מקווה): 3. אסור ללכת לצילום רחם לבד!! זאת לא בדיקה רגילה כמו אולטראסאונד או צילום רנטגן רגיל, ואחריה יכול להיות שמרגישים קצת לא טוב. והיה לי מאד חסר שם מישהו/מישהי שיוכל לעזור לי פיזית ואח"כ לקחת אותי הביתה. עברתי את זה איכשהו בעזרת הצוות הנפלא והאדיב שהיה שם וחזרתי הביתה במונית ובסופו של דבר נשארתי בחיים. אבל כששאלו אותי אם אין לי אף אחד שאפשר להתקשר אליו שיבוא לקחת אותי, ועניתי: לא.. היה לי די עצוב על הנשמה. 3. מאד חשוב לא לעשות את הצילום על בטן ריקה! אני לא הספקתי לאכול בבוקר לפני הצילום ובדיעבד זאת היתה טעות כי זה החליש אותי עוד יותר והיה אחד הסיבות לקושי. 4. לקחת כדורים נגד כאבים לפני ואחרי הבדיקה. והנחמה: זה עובר ושוכחים. ואם זה יעזור להביא את הילד המיוחל זה אפילו היה שווה!!! התוצאה: "פיפטי-פיפטי". חצוצרה אחת פתוחה והשנייה סתומה. מה שאומר, כנראה, שיש לי איזשהוא סיכוי להצליח בהזרעה רגילה.
צ´או וחיבוק לכולם.

פיפטי פיפטי זה מצויין ../images/Emo13.gif

מצטערת שזה עבר כ"כ קשה, אבל עכשיו יודעים בדיוק מה קורה "שם בפנים"...

באבו

New member
ליברה המצולמת ../images/Emo44.gif

(הטלויזיה הכי דומה למצלמה...) צילום רחם זה באמת דבר מאד אידווידואלי, לי זה עבר ממש ממש קל, אפילו צחקתי אח"כ מרוב שלא האמנתי שזהו זה (הפחידו אותי!!!!!
בכל מקרה, יופי שזה אחריך, ויופי שיודעים מה הבעיה.. זו התקדמות אחת קדימה.. נכון ששוכחים את הכאב... הנה, תראי כל אישה אחרי לידה נשבעת שהיא לא יולדת שוב... ותראי אותה אחרי שנה וחצי שוב צורחת את אותו המשפט.. וחוצמזה, אנחנו צריכות לעשות קצת אימונים לצירים...
שיבואו בקרוב, אמן!!

מיכל ק-ש

New member
ליברה, ../images/Emo10.gif

ליברה יקרה, התעצבתי מאוד לקרוא את מה שסיפרת. הכי כואב בעיני שאת לבד בסיפור הזה. אני לא יודעת למה, כי אני לא מכירה את הסיפור שלך, אבל נראה לי שאם את עושה את כל הדרך הזו לבד, את הרבה יותר חזקה ממה שאת חושבת!!! את בטח מכירה את המסורת והאגדה שהתרוצצו בפורום הקודם לגבי מה שקורה בחודש שאחרי צילום רחם... מאחלת לך שזה מה שיקרה לך. מיכל. ששולחת לך
גדול

למה להעליב את החצוצרה בואדי? ../images/Emo23.gif

לומר ככה שהיא סתומה? ואני חשבתי שאני היסטרית מדיי שאמרתי שאני לעולם לא אעשה את הצילום הזה חביבתי לא את ולא אני היסטריות זו פשוט בדיקה לא אנושית וחוץ מזה לתחושתי אפילו מזיקה הפולשנות הזו למרכז הגוף שלנו...אני לא רוצה לעורר אצלך את כל התחושות האלו אני רק רוצה לומר לך שבישבילי כמו כל אישה שחוותה את זה את גיבורה אמיתית וכל הכבוד לך אני מקווה שמכאן תיסלל לך דרך טובה יותר קלה יותר ומהנה.. ממני כחלכלת

עכשיו אני באמת מפחדת

למרות שעשיתי אקוויסט, הדומה לצילום רחם, רק פחות כואב, ובכל זאת היה כואב מאוד. עכשיו כנראה שאני יאלץ לעבור את הסיוט בהתגלמותו. עכשיו אני באמת מפחדת נורא.

באבו

New member
שמש יקרה.. אל תפחדי!!

זה מאד מאד אישי... קחי 2 כדורים טובים לפני, וייתכן מאד שלא תרגישי כלום.. אני שקשקשתי מפחד, אפילו בכיתי, ועוד נתנו לי לחתום על מסמך שפוטר אותם מנזקים ברחם.. יענו... תשעה באב ולהקתו במעבדת הצילום... כשהרופא הזריק לי את החומר, ובדק.. לא הרגשתי כלום, רק תחושה כזו שמישהו נוגע בך... אחרי כמה דקות הוא סיים, ולא האמנתי!! שאלתי אותו אם אני לפני הכאב או אחריו.. ויש עוד הרבה כמוני. שמש, אין טעם להכניס לעצמך בראש סתם פחדים מיותרים, גם ככה אנחנו בתקופה פויה... אגב, קחו ברצינות את ההכנה לצירים.... שקשקניות.. מה תגידו בחדר לידה???

הייתי כבר בחדר לידה ../images/Emo10.gif ......

הייתי חזקה מאוד. ועוד בייחוד כשלא יצאתי עם תינוקות. אבל הלידה הייתה טיבעית, מלאה, ואפילו בלי אפידורל. היה נורא.

love joy

New member
סאני מקסימה, את כבר עברת... ../images/Emo23.gif

את הגרוע מכל. לכן אל פחד, זה אפילו לא דומה ללידהץ ובהשוואה ללידה (במיוחד ללא אפידורל) זה כלום. מחבקת אותך חזק חזק
LOVE JOY

פנינה ו

New member
סאני

בצינטור שעשיתי, התהליך דומה מאוד לצילום רחם רק שבסוף יש בונוס עוד צינורית עם בלון שמתנפח לפתיחת חסימות (כמו אינסטלטור)
ממש לפני שהרופא הכניס את מקבע הרחם - שזה למעשה החלק שכואב אצל רובנו הוא ביקש ממני - לא פחות ולא יותר - להשתעל וזה עזר !!!! אז אולי הטיפ הזה יעזור לך לעבור בשלום ועם כמה שפחות כאבים את צילום הרחם. לגבי השיעול- נשמע מופרע - אבל עוזר ביותר!!! מקווה שהכל יעבור בשלום פנינה

יפעתי&

New member
סאנשיין יקרה - אל פחד... ../images/Emo39.gif

זה נכון שזה כואב ולא נעים, אבל כל אחת לוקחת את זה אחרת ותקחי כדור חזק נגד כאבים קודם (אני לקחתי אדקס פורטה) וחשוב מאוד להיות רפויה ויהיה בסדר... כבר עברת דברים גרועים יותר (מבחחינת כאב...) ועוד תעברי (ומהר אני מקווה) אז הסירי כל פחד מליבך...

סאני , אל תלחצי. יש בנות שכלל לא

מרגישות את הכאבים. אני עברתי את הצילום באמת בקלות זה היה ממש כמו הזרעה. קחי את הטיפים של ליברה ותבואי רגועה.
שרה

סאנשיין ../images/Emo42.gif המתוקה-צילום רחם:

אני נחשבת בעיניי ובעיני הקרובים לי לבחורה לא ממש אמיצה, ובכל זאת, צילום הרחם עבר לי בכזאת קלות שבסוף שאלתי "מה, זה הכל???". עם 20 טיפות אופטלגין נוזלי כשעה לפני הבדיקה, ורופא טוב שיודע מה הוא עושה ומזריק לאט (!!!) את היוד - אין שום סיבה להילחץ. יקירתי - נשיקות

ליברה*

New member
סאני יקרה, הדבר האחרון שרציתי

לעשות זה להפחיד נשים שעומדות להצטלם. קודם כל את מוכרחה לזכור שלא לכולן זה כואב ובבקשה-בבקשה קחי בחשבון גם את ההודעות של אותן נשים בפורום הזה שמספרות שעברו את זה בסדר. תפיסת צואר הרחם באמת דומה למה שקורה בהזרעה: זה לא נעים וזה אולי כואב אבל לא כאב שאי אפשר לסבול. מה שכאב לי באמת זה שתי הזרקות של יוד שהיו אגרסיביות וכנראה שאני רגישה לחומר. ומה שעשה לי הכי רע זה שלא אכלתי לפני כן והגוף שלי היה קצת חלש. סיפרתי את זה בפורום כי הייתי צריכה להתחלק קצת עם אנשים, אבל כתבתי גם משום שאם יש נשים שיכולות לבוא יותר מוכנות בזכות הסבל שלי - אז למה לא? רוב הגינקולוגים, הרופאים, טכנאי הרנטגן הם גברים. הם לא יכולים לתאר לעצמם מה זה כאב חד ברחם כי אין להם את האיבר הזה ועל כן אין להם מספיק מודעות. אבל אם נשים ילמדו מהניסיון שזו בדיקה קשה מדי בשביל לעשות אותה "על חי" (גם אם רק לאחוז קטן של נשים) ויותר נשים יתחילו לבקש הרדמה או טשטוש זה יפתח בהדרגה את המודעות גם אצל המוסדות והאנשים שמבצעים את הבדיקה הזאת. אני אתן לך דוגמה למה אני מתכוונת: פעם עשיתי בדיקה של הקיבה בה מכניסים צינורית דרך הפה לבטן ובקצה הצינורית יש מצלמה קטנה שמצלמת את הבטן מבפנים (גסטרוסקופיה), דומה מאד להיסטרוסקופיה שכמה מאיתנו מכירות. את הבדיקה הזאת עושים תמיד ובאופן אוטומטי עם זריקת טשטוש לפני כן, בלי לשאול את המטופל אם הוא רוצה או לא. וזריקת הטשטוש שקיבלתי הפכה את הבדיקה הזאת לבדיחה, לכלום! את אותו הדבר אפשר לעשות גם לפני צילום רחם ונשים פחות יפחדו ויגיעו רגועות יותר לבדיקה, מה שיקל עליה ויקל גם על הגינקולוג הבודק. כל עוד זה לא נעשה ככה בצילום רחם אפשר לעקוף את הבעייה ופשוט לקחת משככי כאבים (או קצת וואליום אפילו) לפני הצילום. ולאכול ולבוא חזקה לצילום ולא חלשלושה כמוני. לרוני: בקשר לדימום ששאלת עליו בהודעה נפרדת: גם אצלי עברה לרגע מחשבה שאולי עשו לי נזק, אבל אם הדימום הולך ופוחת אני מאמינה שאין נזק לרחם. אצלי זה לקח יום-יומיים. ולכולם: תודה על כל העידוד. באמת שוכחים את זה ועוברים את זה, ואני כל כך שמחה שזה מאחורי וגם, כמובן, שיש חצוצרה אחת שמחצרצת לה בחדווה! למי שלא מבין איפה בן הזוג שלי: כמובן שלא נעלבתי, אתם פשוט לא מכירים אותי מהפורום הישן. אז בקצרה, אין לי בן זוג. אני רווקה ועובדת על הריון מתרומת זרע. מה שכן, אחרי ההתנסות האחרונה שלי, בפעם הבאה שאצטרך לעבור משהו קשה אני אבקש מחברה לבוא אתי. צ´או.

נועם@בת

New member
החצוצרה שהתביישה ../images/Emo10.gif

אז אחת פתוחה, ובמעקב ניתן יהיה לראות באיזה צד הביוץ. אם לא קיבלת הורמונים קודם, בטוח שתקבלי עכשיו, כדי לייצר זקיקים בשני הצדדים. אז סימנת V על עוד חוויה איומה בחיים, והותרת אותה מאחוריך. אני חושבת שאצטרך בהקדם האשרי לבות שוב את ה FAQ כי שאפשר יהיה לקרוא את ההמלצות לפני הצילום. תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה
נועם

ליברה*

New member
נכון, נועם ותודה. ../images/Emo25.gif

את תמיד יודעת לומר את הדבר הכי נכון. FAQ יעזור לכולן, בפרט למתחילות בדרך וגם אולי כדאי לבנות כאן את רשימת המתפקדות "מי נגד מי".

נועם@בת

New member
רשימת התפקדות בקרוב

לגבי חומר נוסף, ב
עובדיעם היום על בניית קהילות. כל הזמן אומרים שזה ממש קרוב. אז כנראה אכין משהו זמני ואכניס לפורום. וכשיהיו קהילות נתחיל במבצע גול יותר. אני מקווה שהיום את מרגישה כבר בסדר.
נועם

פנינה ו

New member
ליברה יקרה

מצטערת לשמוע שהיה לך קשה, אין לי ספק שהכאב גם נבע מכך שחצוצרה אחת חסומה בדרך כלל מנסים לפתוח את החסימה כבר בצילום. לי עשו צינטור חצוצרות שפתח את החסימה. אני שנשבעתי שלא אעבור עוד פעם בחיים צילום רחם נאלצתי לעבור אחרי חודש צינטור שזה קצת יותר מורכב. להפתעתי כאב פחות - ואפילו פתחו את הסתימה. כנראה שחודש הכנה מראש עזר לי להגיע לטיפול רגועה יותר. מקווה שהטרואמה תשכח במהרה שולחת חיבוקים פנינה

למעלה