רשמים מביקור בפונדק ה-101

רשמים מביקור בפונדק ה-101

ובכן, יצא לי לבקר בפונדק רמון (כושי)השבוע וכמובן שהתמקדתי בזוחליה ,אני חייב לציין שלא ביקרתי שם כבר למעלה מ-5 שנים וזה לא יאומן כמה שהיא התפתחה ,אין לי בכלל ספק שזאת הזוחלייה היפה, המרתקת והגדולה ביותר בישראל ללא עוררין!!! (ביקרתי בכמה וכמה-כמו גן החיות התנכי,גן האם ,גנ"ח פ"ת ,ספארי ר"ג ....) אם יש יפה או מגוונת ממנה שמישהו יודע ולא ציינתי, אני אשמח לשמוע ולבקר בהקדם. יש לי מספר שאלות (בעיקר לאחראי שהוא חבר הפורום) ובכלל למי שמכיר אישית. 1. אם אינני טועה אין שם בכלל נחשים ארסיים ,מדוע ? 2. יש שם נחש יפהפה ממש בכניסה בצבעים שחור צהוב שכתוב בשלט שזהו נחש העופות ,יצא לי לראות תמונה של זעמן המנגרובים והוא נראה דומה ,יש קשר ביניהם ? 3. יש שם פיתון בורמזי/הודי אלבינו עם משהו שנראה כמו גידול באיזור הפה ,מה יש לו בדיוק ? שוב אני חייב להחמיא למי שאחראי לזוחלייה שהיא פשוט מדהימה ביופייה ,אהבתי מאוד ! גבי .

tesnake

New member
תודה על המחמאות../images/Emo9.gif

הבשבועיים האחרונים אני מנהל את הנחשיה דרך הסלולר, לא בפועל כי עזבתי לצורך לימודים. אחרי שנתיים פלוס של עבודה 24 שעות מסביב לשעון עם זוחלים בטמ"פ 31-34 מ"צ 90% לחות, מתבשל המוח ועכברים מתחילים להראות מעוררי תאבון...כרגע נמצא שם בחור בשם יצחק שנורא רוצה ללמוד ולשפר. נקווה שיהיה בסדר ושהוא יצליח להתמודד עם הנחשיה האמיתית שנמצאת מחוץ לפארק... לשאלותיך: 1: "ע"פ מדיניות הראשות לא ינתן היתר אחזקה לנחשי א"י בפרט ולנחשים ארסיים בכלל בכל פינת חי/גן חיות פרטיים.." תשובה לאקונית כזו קיבלתי בכל פעם שניסיתי לנסות ולהוסיף את מה שנראה לי בהחלט טבעי לנחשיה הזו. לא אכנס לפוליטיקה סביב כל העניין הזה כי אין לי כוח. 2: הנחש בכניסה הוא נחש עופות מדרום אמריקה ( spilotes pullatus ). יש כל מיני תתי מינים מדהימים ביופיים במשפחה הזו אני בשמחה הייתי מגדל כמה מהנציגים. אין לו קשר לבוייגה מנגרובים התת ארסי שנמצא במשפחה המורחבת של עיני החתול. 3:הפיתונה הבורמזית הלבקנית שראית שם נמחצה לפני כשלוש שנים עיי פיתון בורמזי יותר גדול(תקלה של המטפלים דאז..). אמחיש את מה שקרה בשאלה: איך מכניסים ארנבת אחת לתוך 3 בורמזים גדולים שנמצאים באותו כלוב? תשובה: משאירים אותה ללילה בתוך הכלוב. הנזק שנגרם מהמעיכה הזו לאיזור שנמצא בין שתי הלסתות התחתונות היה גדול, בעקבות עוות ושטף דם תת עורי שם, התחילה לה צמיחה של מה שנקרא בשפה מקצועית: בשר פרא. לקחתי אותה לוטרינרים הטובים ביותר בתחום (צחי אייזנברג, עמיר מאורר) ושניהם לא יכלו לתת לה טיפול קונקרטי, כי הדרך היחידה לפתור את הבעיה היא בהליך ניתוחי מסובך ששניהם לא רצו להכנס אליו בגלל המקום הרגיש של הגידול, סיכויי ההצלחה של ניתוח כזה הם אפסיים כך אמר גם רופא מומחה מארה"ב. נכון לעכשיו, החלטתי (ביעוץ ווטרינר) להשאיר את המצב כמו שהו, כל עוד היא אוכלת ומתפקדת כראויי. ברגע שתהיה הפרעה כזו( זהום רציני או הפרעה רצינית בבליעה) נצתרך לחשוב על המתת חסד. זהו מקווה שעניתי כיאות, לילה טוב

erezss

New member
שלום לך חבר יקר

לא יודע אם יצא לך להכיר אותי אני ארז זוחלים רציתי רק לברר לשלומו של הקינג האלבינו בעל שני הראשים תודה מראש ארז

תגיד ארז, אפשר לשאול שאלה?

ארז זוחלים זה השם האמיתי שלך או הכינוי? נראה לי ממש מגניב שקוראים לך ארז זוחלים ואתה מומחה לזוחלים!! זה אפילו יותר מגניב מיודה אוזי, שהוא מומחה לאוזים. הוא המציא את כבד האוז!!!

omerzi

New member
יש לך במקרה חנות חיות בגבעתיים ?

ליד חומוס גבעתיים..הייתי שמח לדעת.

erezss

New member
שלום

לא החנות לייד חומוס גבעתיים היתה של חבר שלי וההיתי מבלה שם היא לא שלי........

omerzi

New member
יפה, אני מכיר אותך

ואני לא חושב שכדי שאני יגיד איך...

naja

New member
האמת היא שלא.

אבל נתתי לדמיון שלי להשתולל. אם אתה מי שאני חושב שאתה, אתה מוזמן לשלוח לי מסר עם הסיפור.

ו ר ד ה 1

New member
אני לא יודע מי אתה חושב שאני

אבל אם הסיפור מעניין אותך אני יכול לספר לך אותו בפרטי.

tesnake

New member
שלומו מצויין, נכון להיום.

הוא אוכל כל יום גור "פאזי" של עכבר וממשיך להוות אטרקציה מרכזית. לא נראה לי שהכרנו.

איתי322

New member
איתי מה קורה? זוכר אותי...

אני הייתי בפארק שנה שעברה והכירנו וחזרתי גם השנה והכרתי את יצחק... תגיד לו שיתקשר אלי שיהיה לי את המספר שלו... ובכל מקרה טוב לדעת שהכל מתנהל כמו שצריך ב101... ואני מצפה לחזור לשם גם בפעם הבאה שאני יסע לאילת...

omer356

New member
מאוד נחמד

רק שאתה לא תפגוש שם את איתי(לפי מה שאני זוכר שסיפרת לי)(דיברנו על הספייני טייל אז..) לפי מה שנאמר לי.. אתה הולך לעשות תואר ראשון או ללמוד לתואר ראשון..(משהו בסיגנון) בכל מקרה בהצלחה.

tesnake

New member
תודה, אני זוכר אתכם.

יצחק... אם קראתם את התשובה של לרוח הישראלית אז כתבתי שאני מקווה שהוא יצליח להתמודד עם הנחשיה שבחוץ לא דווקא זו שבפנים. הוא לא הצליח.. נכון להיום כבר לא עובד שם יותר. יש שם שני מטפלים שאני סומך עליהם ומנחה אותם.אני בכל אופן מתחיל ללמוד לתואר ראשון בביולוגיה.

למעלה