רשמים מהגן הבוטני

רשמים מהגן הבוטני../images/Emo105.gif

ובכן, רציתי לשתף אתכם בחוויה שהיתה לי השבוע. השבוע שהייתי בירושלים לרגל כנס מסויים, מספר ימים. באחת מהפסקות הצהריים החלטתי לבקר בגן הבוטני, לא רחוק ממוזיאון ישראל וגבעת רם. המקום מדהים כעת בתקופה זו של השנה. על שלל הפריחה וההתחדשות. כולל עצי דבדבן מדהימים הניצבים כעת בפריחתם. אבל..לא זו הסיבה שבחרתי לשתף אתכם. הסיבה היא תערוכה מדהימה אשר ניצבת כעת במרחבי הגן. מדובר באוסף אומנותי מדהים של פסלים פאגניים מדהימים ביופיים אשר מספרים את חיבור האדם לטבע ולאדמה. בקיצור, חשבתי עליכם ועל הפורום הזה וחשבתי..כי בטח יש כאן אנשים אשר יהנו מאוד מהגן ומתערוכה זו. אגב, על יד כל פסל ישנו כיתוב המסביר מי הדמות ומה תפקידה. התערוכה זמנית. אז..מי שאומנות פאגנית מדברת אליו..יהנה מאוד ללא ספק. אדוות

morning star

New member
תודה!!!

אני כנראה אהיה באזור ירושלים בשבוע הבא (אם לא יבטלו לי את המילואים בגלל מועדי ב´ הבאים עלינו לזוועה), אולי אני אבקר. אני אעשה מאמץ מיוחד. לאיזה כנס היית בירושלים? סתם סקרנות... (כי אני יודע שהיה שם היום כנס לגבי ניסויים בבע"ח, מה שמעניין אותי בתור ביולוג). ועוד שאלה, ברשותך. מאיפה את בארץ? שלך הנווד

ד י א ן

New member
שלום נווד,

לא הייתי בכנס העוסק בניסויים בבעלי חיים. אני פסיכולוגית במקצועי והכנס היה קשור לתחום הדעת שלי. אני חיפאית. אגב, אם כבר הזכרת בעלי חיים, האם אכן נעשה שימוש בבעלי חיים לצורך קורבן בטכסים שונים הקשורים בשטניזם ופאגאניזם? אדוות.

בקשר לשימוש בבע"ח בטקסים פאגאנים

אומרים שבהיסטוריה הפאגאנית יש קורבנות של חיות ואפילו אנשים - אבל אני לא כל כך יודעת לגבי זה, אני בטוחה שמישהו שמבין בזה יורת ממני כבר יענה לך על זה מבחינה היסטורית. לגבי טקסים פאגאנים כיום - הפאגאנים של היום מאמינים בכיבוד הטבע, ויש כאלה שאפילו סוגדים לטבע. כמובן שתמיד יש קבוצות קיצוניות ויוצאים מן הכלל, אבל בעיקרון פאגאנים לא מתעללים בחיות, אלא להיפך - מכבדים ואוהבים אותן. אני חושבת שחלק די נכבד מהפאגאנים הם גם צימחונים מתוקף זה שהם מכבדים ואוהבים את הטבע. לגבי שטניסטים - יש את השטניסטים של לה ויי, ולהם יש חוק שאומר שאסור לפגוע לרעה בחיות אלא אם זה לאוכל. שטניסטים אחרים (כת השטן וכו´) עושים מה שמתחשק להם... אגב - אחלה מקצוע
אני גם מאוד אוהבת פסיכולוגיה, ואלא אם אני אשנה את הדיעה שלי באופן קיצוני, אני מתכוונת להיות פסיכולוגית "כשאני אהייה גדולה" (או לפחות משהו בתחום הפסיכולוגיה).

The Wraith

New member
שטניסטים וחיות

כמו שמעיין אמרה, אחד החוקים שלנו אוסרים על הקרבת חיות ובכלל על פגיעה בחיה שלא מתוך הגנה עצמית או אוכל.

למעלה