רשמים מהוועידה למינוף ומיתוג ערים

רשמים מהוועידה למינוף ומיתוג ערים

אתמול נערכה בירושלים הוועידה הראשונה למינוף ומיתוג ערים, בבנייני האומה. למרות שעזבתי די מוקדם, אני שמח שעשיתי את הטיול לי-ם. היה מאוד מעניין.

נושא מיתוג הערים הגיע לארץ באיחור אופנתי, אך כיום ישנה מודעות לחשיבות העצומה שלו ואין כמעט עיר בינונית או גדולה שלא עובדת או עבדה עם משרד המתמחה במיתוג.

את דברי הפתיחה נשא השר אטיאס שטען שהמפתח העיקרי למינוף העיר הוא תחום החינוך, ובנוסף לכך בניה חדשה למגורים. הוא הילל ושיבח את פעולות הממשלה ומשרדו בנושא הפינוי בינוי, למרות שבשטח רק 6 פרויקטים בכל הארץ הגיעו לשלבים הסופיים של פינוי/בינוי/אכלוס.

ראש עיריית י-ם דיבר על הפוטנציאל האדיר של העיר מבחינה תיירותית. הוא סיפר שלעיר מגיעים כיום רק כ-2 מיליון תיירים (אם אני זוכר נכון), בעוד שלערים כמו פריז ורומא מגיעים סביב ה-50 מיליון. הוא גם התפאר בשדרוג שהעיר עברה מבחינת היצע של תרבות ובילוי. לדבריו, הוא עובד כבר זמן רב עם יועץ מיתוג מפורסם מחו"ל.

צחי אלפסי ממשרד המיתוג אלפסי-קונטקט הרצה על מהות המיתוג העירוני, השלבים השונים וכו'. אנסה ליצור איתו קשר בכדי לקבל המצגת ולהראות לכם.

יונה יהב דיבר על חיפה כעיר אוניברסיטאית, עיר הייטק ועיר תיירות. לדבריו, אחד המפתחות העיקריים לתיירות הוא חיבור העיר עם הים (מישהו אמר שיקוע?
). הוא אמר שמאוד אהב את המיתוג שעשתה חולון ולכן הזמין את אותו המשרד לעבוד איתו (שיר שפיצר. אחד הבעלים הוא בעלה של ציפי לבני). הוא גם אמר שלדעתו מוטי ששון הוא ראש העירייה הכי טוב בארץ. כל הכבוד על הפרגון. בשאלה "איזו עיר הכי יפה" היה קצת פחות פרגון. ברקת טען שי-ם הכי יפה. יהב בתגובה אמר שי-ם הכי יפה בעולם אבל חיפה הכי יפה בארץ...

יעקב אשר, ראש עיריית בני ברק, דיבר כמעט רק על דבר אחד - ה-BBC כמובן (אגב הוא אמר שהם חששו בהתחלה מתביעה מצד ה-BBC הבריטי...). לדבריו, ל-BBC 2 יתרונות מרכזיים: ארנונה שתתועל לטיפול בשאר חלקי העיר ; והגדלת היצע התעסוקה, בדגש על תעסוקה לחרדים תושבי העיר. את הכנס הנחה יגאל רביד שגדל בבני ברק. בסוף הדברים של אשר, רביד "הכניס" לו בקטנה ואמר לו שאסור לעירייה לנגוס בעוד שטחים פתוחים.

באילת רוצים להיות... מטרופולין! מאיר יצחק הלוי, ראש העירייה, דיבר על אילת כמטרופולין החמישי עם אוכלוסייה של 150 אלף! האמת? כל עוד אין שלום אמיתי עם השכנות, נשמע לי כמו פנטזיה תלושה מהמציאות. כנראה שהשלוחה של אונ' בן גוריון באילת נתנה לו תיאבון כי הוא דיבר על אילת כעיר אוניברסיטאית... וגם כעיר נמל וכמובן עיר תיירות. הוא טוען שאין לו שום בעיה עם הפיתוח בסיני ובעקבה. להיפך, הוא אומר שזה רק יתרום לאילת בטווח הארוך. גם אני חושב כך.

משה סיני, ראש עיריית ראש העין, דיבר עליה כעל עיר מוזיקה עולמית... בשלב הזה כבר התחלתי לאבד את יכולת הקשב, לקחתי את האוטו ונסעתי לשוק מחנה יהודה הנפלא, שמתחבר יפה לדברים של ניר ברקת על תרבות ובילוי. אגב, ההרגשה שלי הייתה שלתיירות בשוק יש מחיר - תרתי משמע. המחירים בשוק פשוט נראו לי גבוהים במיוחד. מה אומרים הירושלמים?

למרות ששהיתי בכנס רק בחלקו הראשון, הרושם שלי היה שהארגון היה מעולה (אחלה בופה של מלון קראון פלאזה
) והדוברים היו מהשורה הראשונה. אחד מהם הוא אייל צאום, יועץ למיתוג. אני מאוד ממליץ על הבלוג שלו, "מיתוג ערים ומדינות":
http://cityncountrybranding.com/

כתבה על הכנס ב-Ynet (הכותרת מאוד לא במקום. היום ראשי הערים מבינים שהן צריכים לנצל יתרונות יחסיים ולא לנסות להיות ת"א):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4311981,00.html

ממליץ בחום לנסות להגיע בשנה הבאה.

amit1270

New member
תודה רבה על הסיקור

נשמע מעניין מאוד (התחום בכלל והכנס בפרט).

ולגבי הכותרת ב-ynet - למה כבר אפשר לצפות מהתקשורת (התל-אביבית)? ברור שכולם רוצים להיות תל אביב, איך אפשר לא לרצות להיות תל אביב? מה, יש עוד מקומות בעולם (חוץ מברלין)?

למעלה