רשמים מהיום הראשון בהשתלמות

רשמים מהיום הראשון בהשתלמות

שאני מעביר בעיר טמפה במדינת פלורידה. בעיר יש חוג קטן במרכז הקהילתי המקומי. בחוג משתתפים בין 10 ל-18 רוקדים. בטמפה מעולם לא התקיימה השתלמות עם מדריך מהארץ. אחת הרוקדות הקונה אצלי קלטות וידאו ומאד מרוצה מהן, החליטה להרים את הכפפה. בעזרת הרב המקומי והמון אמביציה ועבודה קשה ניתן לומר, לאחר היום הראשון שהסיכון שלקחה היה בהחלט כדאי. מ-09:00 עד 12:00 העברתי שיעור למתחילים מהצעד הראשון. השתתפו 75 רוקדים מכל הגילאים, החל מילדות בנות 7 עד למבוגרים בשנות ה-50. וכן, היו גם חברה צעירים. הריקודים שנלמדו: לא אהבתי די, הורה חדרה, הורה נרקודה, צדיק כתמר.בלדה למעיין, בפונדק קטן, ארץ ארץ, סיגל, צ´רלסטון רח´ ה-12 וסלטי דוג רג (עם הסבר שאלה ריקודים אמריקאים שנכנסו לרפרטואר המתחילים בישראל (ד"א סלטי דוג רג נרקד בארץ בצורה לא נכונה, פשוט כי רוב המדריכים אינם יו´עים אותו נכון. לשמחתי ראיתי שאצלי, עד היום, למדו כמו שהאמריקאים רוקדים). בין 12:00 ל-14:00 הפסקת צהרים ואח"כ סדנה לרמה בינונית מ-14:00 עד 17:00 והמשך מ-19:00 עד 21:00. השתתפו כ-60 רוקדים חלקם מאלה שהיו במתחילים. לא היה לי כל מושג מה הם יודעים ולכן ביקשתי שירשמו לי מה הם רוצים לרקוד. הרשימה שקיבלתי כללה: אור חדש, קזבלנקה, שנטי, תרקדי, ב.מ.ו. שחורה, מתוקה, מסתובב, דבקה תמיר, חלום, עולם מלא אהבה, יהריה, אניגמה. נתתי להם שניים שלושה מאלה אז שמתי את נעלה והם לא ידעו, לקום ולעמוד – רקדו חלק מהנוכחים, איך עף הזמן – לא ידעו, זוהי ארצי – לא ידעו עצרתי ולימדתי. אח"כ למדנו אנשי הגשם ושירי לי כינרת. ריקודי זוגות לא ידעו כלל, גם לא כאן בדרום. כיוון שתוכנן טקס הבדלה, לימדתי לנר ולבשמים ואח"כ בשקט כמעט בסוד לסיום למדנו ריקדו חברה של מאיר שם טוב – "בא לה" ריקוד פשטו וחמוד מאד מאחת ההשתלמויות האחרונות ושאינו נרקד בארץ כיוון שזהו ריקוד החלפת זוגות. ריקוד זה נרקד גם בהורה כיף ובהצלחה רבה ביותר. מומלץ לכל המדריכים להשתמש בו. בחלק השני למדנו את הורה אגדתי, ושוב אתכם (רקדו גם את ידיד נפש) ובזוגות למדנו ערב של שושנים ואהבה פשוטה. במהלך חלק זה קיימנו את טקס ההבדלה וכמובן רקדנו את לנר ולבשמים. לכל אורך ההרקדה רקדנו, כמובן, שוב ושוב את כל הריקודים שלמדנו. בסוף לפי בקשתם רקדנו את אילו ציפורים. בחלק זה של ההרקדה הצטרפו עוד חברה בגיל 20 בערך וחלקם רקדנים ממש טובים (גם בנים). לחלק זה של ההשתלמות הגיעו רוקדים ממרחקים של כ-3 שעות נסיעה והם כמובן נשארים בעיר ומשתתפים גם מחר (בעצם היום כי כבר אחרי 12:00 בלילה). מעניין מאד לראות ולהשוות את שמות הריקודים שהם יודעים וביקשו לרקוד, את הריקודים שגיליתי שאינם יודעים ואת אלה שהם למדו ונהנו מכולם עד אחד. לכל ריקוד הוספתי, כמובן, גם כמה מילים על תוכן השיר, המחבר וכל מידע מעניין אחר (למשל, הורה אגדתי הינו הריקוד הישראלי הישן ביותר שחובר בשנת 1924 ע"י ברוך אגדתי כמובן).

"דבקה עוד" - שאלה לירון.

לירון. בקר טוב ושבוע טוב לשגריר שלנו בטמפה שבמדינת פלורידה. קראתי בתשומת לב את רשימת הריקודים שכבר רוקדים בטמפה ואת הריקודים שהוספת ולימדת אותם. חיפשתי ולא מצאתי את הריקוד "דבקה עוד". שאלתי : האם נכון הדבר שבארצות הברית רוקדים את הריקוד לפי יצירתו של משה אסקיו ?(לידיעתכם : כאן בארץ רוקדים את הריקוד לפי יצירתו של בנצי תירם). האם נכון הדבר או שזה רק אגדה ? התוכל לאמת לי מידע זה ? שבוע טוב. וחזור הביתה בשלום. מירי.

אמת נכון!

הלחן חובר על ידי שלמה שי שעבד שנים רבות עם משה אסקיו, הלחין לו לחנים לריקודים ואף היה המנהל המוסיקלי של מספר תקליטים לריקודי עם שמשה הפיק (למיטב זיכרוני 11 תקליטים חוקיים ואח"כ הרבה תקליטים שנקראים תקליטים לבנים, מסדרת ... לא זוכר את שם הסידרה, ז"א לא חוקיים כמו שנעשה היום. לאחר מכן התחיל בהפקת הדיסקים הלבנים מסדרת כיף). המנגינה הופיעה על אחד מתקליטיו והוא כמובן חיבר לה ריקוד אותו רוקדים בארה"ב. אין לי מושג איך בנצי הגיע ללחן זה, יתכן ומצא העתק על קלטת ולא בהכרח שמצא אותו על התקליט המקורי ובכל אופן כך נוצר לו עוד משהו לא מאד חיובי במקומותינו. ובהקשר זה: למשה יש עוד הרבה ריקודים שחיבר ללחנים שאנו רוקדים ריקודים אחרים עליהם. למשה יש מרירות רבה על כל הממסד הריקודי בעבר (תרצה, גורית, שלום חרמון וכו´) שלטענתו נהגו ממש באנטישמיות כליו, כלפי מושיקו וכלפי אחרים). מושיקו עבר לארה"ב מסיבות אלה ויתכן וגם משה. שניהם עבדו בארה"ב הפיקו תקליטים וחיברו המון ריקודים אותם הפיצו בארה"ב ובכל העולם ולאוו דווקא בישראל. ריקודים נוספים של משה ללחנים שאנו רוקדים אחרת: בת תימן (אצלו נקרא ספרי), היושבת בגנים, ריח תפוח אודם שני, ועוד רבים שכרגע קשה לי להזכר, צריך לרוץ לכיתה)

נזכרתי בעוד שני ריקודים

שבארה"ב רוקדים אחרת: שבולי פז ומי יבנה בית. ואשר לדבקה עוד, ניסיתי היום בהשתלמות אצלי לראות מה יעשה עם דבקה עוד והם דווקא ניסו לרקוד את הריקוד של בנצי. לא כל כך זכרו אותו אבל אז כבר יכולתי לעזור. עם הריקוד של משה (אותו הם לא רקדו) לא הייתי יכול לעזור. רשמים נוספים מחר בבוקר (אצלכם כבר יהיה אחה"צ)

MosheFromNY

New member
ומעט על העיר טמפה שבפלורידה

באתר הבא תוכלו ללמוד על העיר טמפה שבמדינת פלורידה

avigal23

New member
ירון,האם התכוונת שאין בישראל רוקדים

ריקודי זוגות בהם הזוגות מתחלפים? או שהתכוונת רק לריקוד הספציפי הזה? כי ידוע לי שבהרקדה של בתיה היא שמה ריקוד {שכמובן שכחתי את שמו} שבו מתחלפים הזוגות... מקווה שאתה נהנה שם! ותמשיך להנות!

את "בה לה" לא ראיתי

בארץ, אבל אני לא נמצא בכל המקומות (גם לא ברובם). באשר להחלפת זוגות - זה כמעט לא קיים בארץ, אולי פה ושם בריקודי מתחילים.

avigal23

New member
אין לי מושג מה שם הריקוד

אולי רגע?לא לא נראה לי... אולי משהו דומה? זה מה שאני יודעת וזוכרת...אבל זה במתקדמים הריקוד{שיר} שהתכוונתי לפחות בתיה שמה אותו במתקדמים

avigal23

New member
אוקי אז אני חושבת שעכשיו אני יודעת

למה התכוונתי-"עוד מעט" כן,זהו,אני כמעט בטוחה שזה הריקוד שבתיה שמה,ואם טעיתי...אני חושבת שתשאל את יום טוב הוא בטח זוכר יותר טוב ממני את הריקוד שאתמול ותמיד בתיה שמה בריקודי זוגות {הריקוד שמתחלפים בו הזוגות..}

עוד אפשרות !

לאביגל ! יתכן והכוונה לריקוד "עוד מעט" החדש יותר שבו מחליפים זוגות, או לריקוד הוותיק יותר הקרוי "אני שר לך". מירי.

למעלה