רשמים מליסבון

רשמים מליסבון

כמה סיכומונים מסופ"ש ארוך בליסבון:
Cervejaria Ramiro: מוסד פירות ים, פופולארי מאוד בקרב מקומיים ותיירים, מומלץ להגיע מוקדם על מנת להימנע מתור של שעה פלוס. נדגמו צדפות (clams) בחמאה ושום, סרטן חום (מוגש קר!), לנגוסטינים ושרימפסים אדומיים ענקיים. הכל בהכנה מינימליסטית שנותנת לאיכות חומרי הגלם לדבר ואוי איך שהם מדברים, לאכול ולבכות על השטויות שמוכרים לנו פה בארץ. כל העניין במאה יורו לשני מטורפים עם עיניים גדולות.

Restaurante A Parreirinha Do Paraíso: טברנה קטנה בשכונת אלפמה, נכנסו לצהריים עם המלצות מגוגל, הצבענו על כמה דגים שעלו על האש. הסרדינים שקיבלנו היו הטובים שאכלתי בחיי. העור שקיבל טיפול עם מלח ולימון קיבל קראנצ'יות נהדרת. הארוחה כללה גם סלט ותפוחי אדמה מבושלים, גאונות בפשטות, הכל ב25 יורו לשני אנשים.

Pão de Canela: בית קפה שמגיש בופה בראנצ' בשבת-ראשון, אופצייה נחמדה בעיר שלא מצטיינת בארוחות בוקר אבל לא משהו שאי אפשר לפספס.

Bistro 100 Maneiras: האכזבה היחידה של הטיול, נסיון ליצור ביסטרו צרפתי עם מנות שמושפעות מהמטבח הפורטוגלי המסורתי. בעיניי זה הרגיש כמו בישול צרפתי ישן וזה לא מה שחיפשתי.

Pastéis de Belém: קלישאה תיירותית שמוכיחה שלפעמים קלישאות מוצדקות. עמידה בתור ארוך בשביל כוסות בצק עם פודינג ביצים? שווה כל שנייה! שחיתות שאין לתאר.

Taberna da Rua das Flores: טברנה היפסטרית קטנה, הגענו בלי הזמנה והציעו לנו לשבת על כריות על סוג של מדרגות וטוב שהסכמנו. כמובן שכיאה להיפסטרים מדובר במנות קטנות לחלוקה ויש בירה ארטסנלית מקומית. דווקא פה הטייק המודרני על המטבח המסורתי היה מעולה, נדגמו נקניקיית דם מעולה עם ברנדי, פרוסות דג לבן צרוב עם צ'ילי ואצות, קוד אנד צ'יפס ובטן חזיר. הכל היה מעניין וטעים, חמישים יורו כולל מוס שוקולד.

Mercado da Ribeira: חלק מהשוק שהוסב לפוד קורט שכולל כ25 דוכנים. השוס הוא שכמה שפים ידועים פתחו פה סניפים. הקונספט הוא הזמנה מאחד הדוכנים, קבלת המנות על מגש וישיבה סביב שולחנות גדולים משותפים. כמובן שיש גם בריי יין ובירה. דגמנו כמה מקומות וניכר שהרמה אינה אחידה. עדיין שווה להגיע בשביל הדוכנים של Henrique Sá Pessoa (קוסקוס עם ריקוטה, לחי חזיר עם פירה בייקון וקייל, עוגת בננה עם רוטב טופי וגלידת תבלינים) וSeaMe (כיסונים מטוגנים במילוי תבשיל צדפות, דיונון בטמפורת דיו שחור).

הערות כלליות:
  • הדרך מליסבון מערבה על הים, עד לחוף Guincho מדהימה, מומלץ מאוד לקחת רכב או טוסטוסים כמו שאנחנו עשינו. שעה פלוס לכל כיוון והחוף עצמו מדהים.
  • סצינת הבילוי בעיר הזאת מטורפת, למעשה שכונת Barrio Alto הופכת למסיבת רחוב כל לילה עם אינספור בארים קטנים עם מוזיקה חיה.

קראתי הערכות שליסבון עומדת להפוך ליעד התיירותי הגדול הבא, אחרי שהייתי שם אני מבין למה. החלקים העתיקים של העיר יפייפיים, המבטח המסורתי מקסים ונראה שמתחיל להתגבש מטבח מודרני מעניין. המקומיים חביבים ובאופן כללי יש בעיר הזאת חיות מרתקת.
סעו לליסבון, סעו עכשיו, לפני שהיא תוצף בקרוזים של תיירים אמריקאיים.
 

salo22

New member
נקרא נפלא

וגם לא יקר בכלל. ליסבון תמיד על הכוונת ומאוד בא לי לקפוץ לשם בקרוב, אבל גם חבל הבאסקים נכנס לאחרונה לראש והשאלה איזה מהשניים יכול להתאים בזמן החורף. התשובה היא שכנראה פורטוגל נראית סבירה יותר מבחינת מזג האוויר, אבל הרבה גשם אם אני לא טועה.. בקיצור נתת לי חומר למחשבה, תודה.
 
לדעתי חבל הבאסקים

הדעה שלי על ליסבון היתה שונה לחלוטין אבל אולי בגלל ההרכב המשפחתי שגרם לי לחשוש יותר.
הבאסקים יפה יפה, אפשר לעבור את הגבול גם לצד הצרפתי ולעשות טיול קולינרי מרהיב.
גשם זה עניין של מזל...
מה שטוב הוא שגם מתוך האוטו הכל יפיפה.
אנחנו טיילנו באיזור לקראת סוף אוקטובר עם יום גשום אחד בלבד אבל כמו שאמרתי....מזל.
עמוק יותר לתוך החורף אולי לא מומלצ? אני אערף, דורש בדיקה.

העיר עם איזורים תיירותיים במובן הרע עם המוני מהגרים והמון הזנחה ובניינים לא מיושבים (.
דווקא אנחנו חשבנו שליסבון היא החוליה החלשה בפורטוגל בו איזור החוף מ-ד-ה-י-ם ומלא במסעדות מצויינות
הייתי ממליצה על טיול קייצי בפורטוגל כדי לא לפספס הפלגות על החוף
ההפלגות מגוונות מבחינת הנופים ומבחינת הסוגים למשל משהו לא הצלחנו להשיג בגלל שצריך היה להזמין מראש-
יוצאים בבוקר לשייט+ דיג מסורתי (אין לי מושג מה זה אומר- כנראה ללא רשתות)
אחכ יורדים לאיזה חוף דייגים בו עושים את הדגים /פירות הים שנתפשו.על האש.מממיאמי.
 
קולינארית הבאסקים ידם על העליונה

אני טיילתי בסאן סבאסטיין ובילבאו בדצמבר והיה סביר בהחלט. על לטייל בהרים אין מה לדבר בתקופה הזאת.
לפי מה שהבנתי הטמפרטורות בליסבון נעימות בחורף, אבל אכן גשום. מצד שני זה לפספס את החופים הנהדרים.
בקיצור, דילמות קשות.
 

Gרר

New member
ווי ווי סאן סבסטיין

בזחילה הייתי חוזר לשם
 
מהבחינה הקולינארית - חבל הבאסקים

הנופים של חבל הבאסקים (הספרדי והצרפתי) יפים מאד
כאמור בחורף קשה להעפיל לאזור ההרים (האפנינים)
פורטוגל מאידך (כולל ליסבון) מתאפיינת באוכל פשוט יחסית
הטיול מליסבון צפונה לכיוון פורטו מזכיר במשהו את רכס הכרמל (כולל הצמחיה)
למרות שהים הנשקף הוא האוקיינוס האטלנטי וזה משליך מאד על מזה"א
 
למעלה