רשמים מספרד / טוב לחזור הביתה

shanty.G

New member
רשמים מספרד / טוב לחזור הביתה ../images/Emo13.gif

הי לכם !
ימים מטורפים עברו על כוחותינו אי שם בקטלוניה הרחוקה, ולמרות שאנחנו מקטרים פה בלי סוף (ועל הרבה מהנושאים גם בצדק
) האמת- טוב לחזור ארצה
. ראיתי שהצטרפו חברים חדשים לפורום (ברוכים הבאים
!) ושיש לי המון לקרוא בסופ"ש.... אז מעט חוויות רלוונטיות: הטיול התחלק למסלול בן מספר ימים באזור הפירנאים בצפון ספרד, בנוף פראי יפהפה ובעיירות קטנטנות הפזורות בין ההרים, ולמספר ימים בברצלונה. אם לשים לרגע את מלחמות השוורים האופייניות למדינה זו בצד, הטיול בצפון ספרד היה חוויה מרנינה בכל הקשור לפרות/שוורים ובהמות אחרות. פעמים רבות נתקלנו באמצע שומקום בפרות מדושנות מעונג ונחת רועות באחו, בלב שדות ירוקים זרועי פרחים צבעוניים או בשולי יערות. הן נראו מצויין, למעט "עגילים" שעיטרו חלק מהן באזניים לצורך זיהוי ע"פ ספרות. כמו כן, על רכסי ההרים הגבוהים שוטטו לההנאתם סוסים מרהיבים ביופיים- הם נראו כמו צאצאים לזן של סוסי עבודה כלשהם, רק שנראה היה כי העבודה היא מהם והלאה. הם ליחכו באדישות עשב, בוגרים וסייחים, בודדים וקבוצות ללא נפש חיה באזור להאיץ בהם או לקבצם לאיזה שהוא מקום. נראה היה שיש להם גן עדן עלי אדמות, נטול גבולות ודאגות. כלבים וחתולים: ...בספרד אין כלבים וחתולים משוטטים
. איכשהו קשה לי להאמין שהספרדים פצחו במבצע עיקורים המוני שגרם להפחתת אוכלוסיית הכלבים והחתולים במדינה באופן כל כך דראסטי. כל הכלבים טיילו בברצלונה ומחוצה לה עם רצועות (אגב- בעיקר עם רתמות המחליפות את הקולרים) ולא נראו כלבים משוטטים בכלל. חתולים ספרתי ארבעה בלבד בכל הטיול: שניים בעיירה צפונית ושניים בפארק בברצלונה. להערכתי, חתולים וכלבים משוטטים פשוט מושמדים שם באופן שיטתי בלי "הנחות"
. אוכל בעניין הזה, למען האמת, שמחתי שלא עברתי עדיין לתזונה טבעונית פרופר. טבעונים בספרד, טוב לו יקחו עימם צידה רצינית לדרך... ספרד מלאה בנקניקים מכל סוג, צבע ובעל חיים אפשרי, מנות של "פירות" ים, תמנונים ומה לא. ארץ של קרניבורים מושבעים. למרבה המזל הצטיידתי במעט מזון מהארץ (פירות יבשים וכיוב´) למקרה של התקָלות מהסוג הנ"ל, מה שהווה פתרון לא רע בחלק מהימים. פסטות ופיצות איטלקיות ואפילו פלאפל בברצלונה היו מקור המזון העיקרי שלנו, עד שערב אחד לפני החזרה לארץ מצאנו ממש במקרה מסעדה כמעט-צמחונית לגמרי בה זכיתי סוף סוף למנת אורז ועדשים (ושאר ירקות) הגונה.

shanty.G

New member
השוק בעיר VIC וברמבלה ../images/Emo118.gif

בעיר ויק נתקלתי בשוק ססגוני ושוקק חיים, די דומה לשוק הכרמל בת"א, רק שהרבה יותר נקי. פירות וירקות, דגים, בגדים, תיקים וכו´ וגם כמה בסטות מטונפות ומחרידות של בעלי חיים- בעיקר בעלי כנף. בדוכנים אלו נמכרו יונים, אפרוחי ברווזים/אווזים ומיני ציפורים אחרות שהנחתי כי הן נמכרות למאכל- משום שלא ראינו ציפורים "אקזוטיות"- תוכים או ציפורי שיר. בחלק מהדוכנים היו גם ארנבים. כל הציפורים והאפרוחים הוחזקו בכלובים קטנים וצפופים מאוד, בעלי רצפה מלוכלכת בצואה שלא ניקו ככל הנראה במשך ימים. חלקם נראו חוליםובעיקר מפוחדים ואומללים ביותר.

shanty.G

New member
המשך

ה"רמבלה" הוא מעין מדרחוב בברצלונה בו יש מעין שוק (בעיקר לתיירים) ומסעדות לכל אורכו. מרבית הדוכנים בצידי המדרכות הם דוכנים קבועים הנסגרים בלילות כמו מעין קוביה המכנסת את פיאותיה וננעלת. בין שורת דוכני הפרחים לשורת דוכני הספרים יש דוכנים המלאים בכלובים של ציפורים- החל מתרנגולים הדורי נוצות וכלה בצפורי שיר ותוכים שעברו מזמן את סף השגעון. הכלובים אינם מרווחים במיוחד, אבל נקיים להפליא. עושה רושם שעל מנת להחזיק ברשיון לדוכן מעין זה נאכפים חוקים קפדניים של הגיינה. לפחות זה
. גם חמוס מוטרף לגמרי ראיתי שם, בדומה לארץ- בכלוב שלא מותיר לו הרבה מקום להסתובב פרט לסביב עצמו. המוני האנשים, הכליאה עם עשרות אם לא מאות הציפורים כל לילה והכלוב הקטן הפכו את החמוס הזה לחיה הנראית בדיוק כמו בעלי החיים בחוות בתעשיית הפרוות- הוא פשוט יצא מדעתו לחלוטין, הסתובב סביב עצמו בחוסר שקט ובתסכול. (בתמונה יונים בעיר ויק)

או, היונים האלה... ../images/Emo7.gif

יש לי סיפור עם כמה יונים כאלה. בבית הספר הקודם היו לנו כמה מהן, ואני מאוד אהבתי אותן. כל פעם בחופשה הייתי לוקחת אותם לביתי ומוציאה אותם לדשא. אחרי כמה יציאות לדשא הן הזדווגו והטילו ביצה. אחרי כמה הטלות יצאו כמה גוזלים. את הגוזלים שיחררתי. קשה לי לחשוב שאוכלים אותן, למרות שזה נכון. חבל.

musmus

New member
שלום לך שנטי

לא ידעתי שנסעת והנה חזרת. שבת שלום לך ולכל חברי הפורום

shanty.G

New member
ברוכים הנמצאים../images/Emo13.gif

ושבת שקטה ומתוקה שתהיה לכולנו!

Michelle1

New member
ברוכה השבה../images/Emo24.gif

התגעגעתי אליך. אמנם שי היה בייביסיטר מצוין,ומגיע לו כל הכבוד, אבל נחמד שגם את כאן.

גולדי2002

New member
שנטייייייייייייייי../images/Emo24.gif

ברוכה השבה, ברוכה השבה. כמה טוב לראות אותך שוב ולשמוע חוויות מהטיול ואיך זה בארץ אחרת, למרות שהבנתי ממך שהמצב של בעלי החיים בספרד לא ממש, אה, מעודד. גם כדאי אולי שתכתבי קצת יותר בהרחבה על נושא האוכל בטיול (לטובת אלה שמתכננים אולי לנסוע לספרד, ובהזדמנות זו אצרף קישורים לשני אתרים שהם אינדקסים של מסעדות צמחוניות וטבעוניות בעולם, שאולי כדאי לשים אותם בקישורי הפורום בתור "מדריכים לתייר הצמחוני/טבעוני"). ובאותה הזדמנות צריך להגיד תודה רבה למשולם על העבודה הנפלאה שלו בניהול הפורום. שלוש פעמים כיפאק היי למשולם! נ.ב. לא סיפרת לי איך הספרדיות
)

shanty.G

New member
הקדמת אותי ../images/Emo9.gif

תודה לכולם על קבלת הפנים החמה, נעים חמים וכיף לחזור לפה
ובנוסף לכך לראות את העבודה המדהימה שעשה פה שי היקר. מצטרפת בכּיפכּ הי למשולם
על ניהול ותפעול שוטף ונפלא של הפורום! שי- המון תודה על העזרה המעולה (בשאיפה שנראה אותך תכוֹל בשבוע הבא
)
אגב, הספרדיות מדהימות
לגבי האוכל, המפפף...ממש לא עשיתי שעורי בית לפני הנסיעה ולמרות שהכרתי מספר קישורים רלוונטיים לא הספקתי להכנס ולשלוף מתוכם חומר. אופן פעולה ממש לא מומלץ
. הקישורים יוכנסו בקרוב לקטגוריה חדשה בפורום, תודה גולדי! במשרד ה Tourist information בברצלונה קיבלתי רשימה של כארבע מסעדות צמחוניות בעיר, אעתיק לפה ברגע שאמצא אותה. כמו שציינתי- ספרד משופעת בבשרים מכל סוג ומין, ומאוד קשה להתביית על מזון צמחוני בכלל וטבעוני בפרט. האמת- אילו לא הייתי אוכלת ביצים וגבינות- אין לי מושג ממה הייתי מתקיימת שם
. גם את זה לא עשיתי בלב שלם (אבל לך תמצא שם ביצי חופש וטופו). אפילו צ´יפס הוא בגדר מוקצה בשל הטיגון בשמן שרק אלוהים יודע מה שחה בו קודם. מומלץ ביותר להביא מיני גרנולה, מנה-חמה, אבקות מרקים, פירות יבשים ומיני מזונות קלים לאחסון ונשיאה. אגוזים, גרעינים ובוטנים ניתן למצוא שם בשווקים ובחנויות לדברי מתיקה (המקבילות ל"עולם הממתקים" בקניונים שלנו). באורז כמעט ולא נתקלתי, שלא לדבר על קטניות מבושלות. בקיצור- מבחינה קולינרית זה לא היה טיול חיי
.

m_shy

New member
שנטיייייי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo24.gifחיבוק|../images/Emo24.gif

ברוכה השבה! הגעגעתי... (גע גע גע!
) יופי שחזרת!
כמה נקודות האור שציינת ברשמייך היו לי די בהפתעה, היות וכל מה ששמעתי על ספרד עד היום בנושאי בעלי חיים צייר תמונה של ארץ איומה אף יותר מהארץ (עד כמה שקשה לדמיין כזה דבר). אני חושב שאת הטיול הבא נדרוש שמערכת תפוז תממן!
את עושה עבודות תחקיר בשביל הפורום!!! שי משולם

m_shy

New member
היי נטע... מה, לא תחלקי איתי געגע?!

אני דוקא מכיר את ה"געגע" מהזדמנויות אחרות, אבל בכל מקרה... מה, אי אפשר "בשותף"? אני באמת הייתי געגע! שי

ברור שכן, ואפילו גע גע גע!

כי עכשיו אפשר כבר לשכפל געגעים, אפילו רוניקו אמר. פיתחו את זה במיוחד לגעגעים.

bonbonyetta

New member
ברוכה הבאה הביתה שאנטיק../images/Emo82.gif

נו, שמעתי שהרבה אנשים שאני אוהבת מבקרים גם כאן, אז באתי גם לראות מה שלום כולם. נחמד מצידך שהבאת לנו תמונות ורשמים שאנטיק. שנקנא, הא? יש לך תמונות שכוללות נושאים שלנו ? בעלי חיים? פוזות נחמדות? ראית את המידע בעלון של אנונימוס על מלחמות הפרים? מירוצי הפרים בספרד ועוד אזורים? (אני לא שואלת אם היית בדבר כזה כי ברור לי שלא..) אז יופי, חזרת בזמן. אשמח לשמוע ממך (אישית) ביי ושבוע טוב, שקט, ולא חם לכולם

למעלה