רשמים מפגישה עם המח"ט הערב

רשמים מפגישה עם המח"ט הערב

ראשית הסיכום - יצאתי ה ר ב ה יותר מודאג אחרי הפגישה מאשר לפניה. הנתון המשמעותי שלמדתי (די באקראי, מדבריו של המח"ט) הינו שבשלשת השבועות האחרונים נפרצה גדר הבטחון של הישוב בצד המזרחי 3 (שלש !) פעמים (כולל הפיגוע). כמו כן: - אנו בתקופה רגישה מהרגיל עקב התחלת בניית גדר ההפרדה באזור (הכוללת עקירת/העתקת עצי זית של שכננו) - הגדר כנראה תוקם תוך כ-6 חודשים (תלוי בבגצ"ים). - יכולת הצבא (משאבים) מוגבלת. נקבל קצת יותר סיורים ופוקוס מאשר קודם אך זה כאמור, מוגבל. - המועצה תעזור פה ושם (אולי) באמצעים נוספים, אך זה לא משמעותי. ככלל, רמת הבטחון שנתפשת בעיני המועצה (שמטפלת ב - 40 התנחליות, כולל אותנו..) כסבירה, אינה עולה בקנה אחד עם רמת הבטחון שרובנו רוצים לחוש. (חלק מהעיניין זה העובדה שרובינו לא רואים עצמנו כ"מתנחלים" שאולי (?)מוכנים ליותר סיכון). - יש נכונות משמעותית בקרב רבים מהנוכחים (ואני מנחש שגם בקרב אלו שלא נכחו) להשקיע יותר בתקופה הרגישה הזו (כ-6 חודשים) בהתנדבות, הגברת השמירה והסיורים וכו'. בקיצור - אם אין אני לי מי לי. אני בהחלט חושב שהישוב צריך בכוחותיו ואמצעיו לתגבר את השמירה והבטחון כי פתרון משמעותי אחר לא יהיה. אני קורא למושי ואייל לנצל את הנכונות הזו כדי להשיג זאת. אריק

תקופה קשה

אני מסכים בהחלט עם דבריך, רק הערה אחת : לדברי סגן ראש המועצה הם, כמועצת בינימין, מתכוונים להגיש בגצ"ים להזזת תוואי הגדר המאושר עוד מזרחה ולדבריו לחשוב שעוד חצי שנה תהיה פה גדר זה אופטימי. אני לא יודע אם דבריו יגרמו באמת לעיכובים ומה היתה כוונתו הניסתרת במסר הזה, אם היתה, אבל כאשר מתכוננים לתקופה קשה צריך להערך לתקופה שיתכן ותהיה מעל חצי שנה.

תוואי הגדר

לא היתה אתמול כוונה נסתרת בדברי רפי בן בשט. אכן, המטרה של הישוב ושל המועצה להרחיק את תוואי גדר ההפרדה כמה שיותר מגבולות הישוב בהווה וגבולותיו בעתיד. ברור לכל שגדר הפרדה קרובה מידי לישוב מהווה איום בטחוני גדול יותר ובוודאי שלא תגרום לאיכות חיים או תעלה את שווי הנכסים. לכן, צריך באמת להערך לתקופת זמן גדולה יותר מחצי שנה וזאת אכן נעשה. שבת שלום!

בג"צ דחה היום

עוד עתירה של תושבי בילעין וצפא. אני מסכימה עם מה שנאמר לגבי הבג"צ "שלנו". במערכת השיקולים צריך לקחת בחשבון את הזמן בו עשויה להדחות בניית הגדר. וחוץ מזה, אלי בקר צודק בהודעתו. גם בנושא התאונות (קישור) המזל שלנו עלול להגמר יום אחד. זה הרבה יותר בשליטתנו.

Shachamb

New member
לשקול שנית הבג"צ -האם גול עצמי ?

מושי שלום לדעתי יש לשקול שנית את נושא הבג"צ במידה וזה יגרום לאיחור מהותי בהשלמת הגדר . ברור לכל שבל הרעיונות הנחמדים שעלו כאן לא יהיו מספיק יעילים ושרק גדר ההפרדה היא פתרון כולל ויעיל שהוכיח את עצמו במקומות בהן הושלמה הגדר. בנוסף ידוע שאזורינו עלול להוות משפך לטרור עד שתושלם הגדר. לכן לדעתי גורם הזמן הוא משמעותי מאוד ויש לשקול היטב האם אנחנו רוצים לגרום לעיכוב נוסף של עוד חצי שנה בהשלמת הגדר ,רק כדי לגלות שההגדר הוזזה 100 מ' מזרחה או שהעתירה נדחתה, ובכך אולי לסכן את חיי ילדינו- לא לעד ישחק לנו המזל. ברור שהבג"צ הוא אינטרס של היזמים - בעלי הקרקע , כלל לא בטוח שהוא אינטרס שלנו - התושבים.

אנחנו והבג"צים

אני מאמין שאין לנו שום יכולת למנוע הגשת בגצ"ים בנושא (ע"י יזמים / מועצה / גורמים אחרים...). האינטרס הינו לא רק הרחקת הגדר מכפר האורנים (שנמצא במצב טוב יחסית) אלא גם כפר רות, צומת מכבים וכו', וגורמים רבים ימשיכו כנראה להאבק (ואולי גם בסוף מעז יצא מתוק והגדר תהיה יותר רחוקה גם מאיתנו.)

ronpel

New member
את הבג"ץ הגישו הכפרים -אנחנו משיבים

את הבגץ יזמו הכפרים בטענה שיש פגיעה באדמותיהם. הוא לא הוגש על ידי הישוב בעלי הקרקע או היזמים. כולנו התארגנו יחד להשיב לבגץ הנ"ל בדרישה לחזור לתוואי המקורי שתוכנו במקור ע"י צהל ( מעבר לכביש 455 גם באזור כפר רות ומעבר לכביש 3 באזור מכבים) במודיעין יש פעילות רבה לפעול בנושא ןלהזיז את הגדר מזרחה מעבר לכביש 3. אנו מעדכנים את כפר רות ולפיד בכל מה שקורה באזור שלנו אבל למיטב ידיעתי הם לא הגישו תשובה לבגץ הנ"ל אפילו שהם הנפגעים העקריים מן התוואי החדש.

כנראה המועצה נערכת גם להגשה..

רונן, ביום חמישי בערב סגן ראש המועצה ציין שביום רביעי הבא הוא מתכנן פגישה עם משרד המשפטים לתיאום הגשת בג"צ (נוסף ?!?!?) מטעם המועצה ומשרד המשפטים. לדבריו (לפחות כפי שאני הבנתי אותם) האירוע האחרון יכול לסייע לא לשכנע את משרד המשפטים. אריק

ronpel

New member
בג"ץ

יוגש כנראה בכל מקרה על ידי בעלי הקרקעות של המשך התב"ע של הישוב. במקרה זה הישוב/מועצה יכולים להצטרף אבל הסיבות שונות ( היזמים יטענו לפגיעה בבעלות) אנחנו יכולים לטעון בעיקר על פגיעה בבטחון - טיעון זה של פגיעה בבטחון לא תפס בכל הדיונים בבג"ץ לגבי מקומות אחרים (למשל בחשמונאים ) כל עוד צהל ומשרד הבטחון קובעים שהתוואי נשאר כפי שתוכנן ועומד בדרישות הבטחון. בינתיים עבודות הגדר ממשיכות כרגיל ולא בטוח שבג"ץ בכלל יסכים לעצור אותן גם אם יתקיים דיון. בישיבת הוועד מחר נדון בהשלכות השונות של עמדת הישוב. מכיוון שבעלי הקרקע יגישו בג"ץ בכל מקרה - אין כאן שיקול אם להגיש או לא והאם זה מעכב את הקמת הגדר. הדיון יתקיים בכל מקרה ברגע שצד כלהו מגיש בקשה לדיון. רונן

טלכספי

New member
הרהורים מהלב

אני מוכרחה לציין שהתאכזבתי. התאכזבתי לשמוע שידי הצבא כבולות ושכרגע נעשה מאמץ גדול לשמירה על הבטחון במסגרת האמצעים שמוקצים ע"י פיקוד העורף ושאר גופים אחראים (זאת למרות שבהחלט התרשמתי מישירותו של המח"ט ומרצונו לעשות כמה שיותר). התאכזבתי לשמוע מכל נציגי המועצה אמרות סתמיות ופוליטיות שנועדו לפתור את טענותינו ושאלותינו כלאחר יד משום הסיבה היחידה - התקציב כמובן (זאת למרות שלא ציפיתי לתשובות שונות לחלוטין מהכרותי את המערכת). אבל בעיקר התאכזבתי מאיתנו - התושבים. אני לתומי חשבתי שנושא זה הוא בדמינו - תרתי משמע. חשבתי שניתן לשנות ולהפוך סידרי עולם אם רק נצעק, נתאחד כולנו מאחרי מטרה משותפת וחשובה מאין כמוה. נקום ונעשה מעשה, ובעזרת האחדות נצליח בכוחות משותפים לנתב תקציבים וכוחות למקומות החשובים לנו. שוב נוכחתי שאני נאיבית. למרות חשיבותו של הנושא, נכחו באולם פחות מנציגי עשרים אחוז מן התושבים.(פחות ממאה בתי אב). אני בטוחה שאם היו רוצים, היו יכולים להגיע לפחות 80 אחוז, שהרי גם המח"ט, נציגי המועצה המכובדים, נציגי הישוב, והתושבים הנוכחים עשו מאמץ גדול ובאו בהתראה קצרה מפאת חשיבותו של הנושא המדובר. אבל כבר הספקתי לשמוע קולות שאומרים "מה זה כבר ישנה, במילא אי אפשר לעשות כלום...". נדמה לי שבגישה כזו לא נגיע לשום מקום למרות הרצון הגדול והאמיתי של נציגינו מושי, אייל ואחרים, ושל חלק מהתושבים. אז מה אתם אומרים, האם עוד לא אבדה תקוותנו? שבת שלום.

oseg

New member
פגישת המח"ט פחדים ושאלות

הי, ערב טוב, לצערי, לא מזדמן לי להכנס לפורום מדי יום ופספסתי את הפגישה שנערכה אתמול. אולי ניתן יהיה להבא להודיע על פגישה כזו גם ב SMS? בכל אופן נותרתי עם החששות והפחדים ןאלו אף גברו לאחר שקראתי את הדיווחים מן הפגישה. אני מניחה שרבים מן התושבים יעשו הכל כדי לא לפגוע או לסכן את בטחון ילדינו, ואני חשה שאנחנו בפירוש חשופים. למשל: מה עם אבטחת גני הילדים?! במודיעין למשל, אין סיכוי להכנס לשום גן מבלי להציג תעודה מזהה ולעבור דרך המאבטח. מדוע אצלנו המציאות היא שונה? , אפילו הבוקר מצאתי את שער הכניסה לגן פתוח לרווחה בשעה 8 בבוקר. איני חושבת שסיורים מוגברים בין גני הילדים הם מספקים, וגם לא מאבטח שמצוי בכניסה לגן למשך פרק זמן קצוב בבוקר. הגדר לא ממש שומרת עלינו, וכולם מדברים על תקציבים ותקופה קשה.... אני מניחה שהוועד האחראי שלנו, הרבש"ת המסור וכל הנוגעים בדבר שוקדים על מציאת פתרונות, אולי אפשר להציע להעזר בכספי העודפים שהוחזרו מוקד אמון ולהקצותם להעלאת רמת הבטחון שלנו??? בנושא הכלבים אשמח לסייע, אנחנו גרים בקצה נחל מודיעין וכלבתנו בהחלט מרתיעה, אך צריך לוודא שאכן גם לכלבים הפתרון יהיה טוב ונעים. לילה טוב! אורית

הגדר המזרחית לא מתפקדת

האמת, שמסקנות אלו הפתיעו גם אותי. במהלך פברואר 2005, נתגלו מספר פרצות בגדר המזרחית. כל הפרצות נתגלו ע"י הסיירים. פירצה אחת לפחות, נתגלתה רק באור יום, למחרת. חלק מהן, שבוצעו לאור היום, ניתן לשייך אותן לחדירה ידידותית: פועלים סיניים, או מישהו מתושבי היישוב שחיפש קיצור דרך. פירצה אחרת, ניתן לשייך אותה לאירוע פלילי של פריצה לבית ברחוב מנורה. היא כאמור נתגלתה רק בבוקר שלמחרת. אבל פירצות אחרות, לא ניתן לשייך אותן לשני הסוגים הראשונים. אלה היו פרצות שבוצעו בלילה. פרצות שמערך האבטחה הצליח לגלות אותן בזמן אמת. הן גרמו גם לתיגבור זמני של האבטחה במעגלים נוספים (צבא). מסקנה ראשונה: כל מי שרצה בפברואר לחדור ליישוב דרך הגדר - הצליח ולא נתפס בזמן אמיתי. ואפילו, יש יותר מאירוע אחד כזה. מסקנה שניה: כל מי שרצה לבדוק אותנו, ולבחון מה קורה כאשר יש פירצה בגדר, וע"י כך אולי לתכנן פיגוע - הצליח ובגדול. מסקנה שלישית: מערך האבטחה שלנו באיזור הגדר, לא הצליח לטפל בשום אירוע פריצה - באופן שייתפס הגורם שביצע אותו. תקנו אותי - אם אני טועה.

עמית אר

New member
פתרונות מקומיים

אני מציע לא לחכות לפתרונות של גורמים חיצוניים. אחנו צריכים לדאוג לעצמנו וזה אומר: 1. חיזוק מערך האבטחה על ידי תוספת תשלום בעיקר בלילה. 2. תאורה חזקה באיזורים הרגישים. 3. בדיקה של אשרות ביצוע שירות מילואים של תושבי היישוב בשמירה על בתינו. אלה הם פתרונות מיידים ואין צורך לחכות לאירוע הבא !

rasti9

New member
כרוניקה ידועה מראש!!

מדאיג...מצחיק....כבר בניסיון החדירה הראשון לפני שנים לכולם היו עיצות כיצד להתגונן ומה לעשות. והיום שוב אותם קולות. יש דברים שניתן לעשות בפשטות יחסית,אפשר להתקין באיזור המזרחי תאורה נאותה שתגרום להרתעה מסויימת ומרחק גילוי מספק, אני לא מדבר על התאורה המגוחכת שהותקנה..צריך תאורה שתאיר כל הגזרה המזרחית למרחק של עשרות מטרים!

oseg

New member
למושי וכל העוסקים במלאכה

ערב טוב, מאז האירוע רבים מאיתנו ההעלו מגוון רעיונות ובקשות המביעות רובן ככולן את דאגתנו ורצוננו להגביר את רמת הבטחון ביישוב. התקבלה גם אינפורמציה מהצבא והמועצה, ואני משוכנעת שהנכם עושים ימים כלילות למציאת פתרונות ותשובות הולמים למצב. האם ניתן יהיה לקבל בימים הקרובים איזה שהוא סיכום/ תכנית עבודה מסודרת שתמצה את הרצוי והמצוי תוך שיקלול הרעיונות שהועלו כאן? (נשמח אסיפה שכל המעוניין יוכל להגיע ולשמוע, אך שנדע על כך מספיק זמן מראש- אולי דרך הפלאפונים) תודה רבה,
אורית

תגובות:

א. כל ההצעות נלקחות בחשבון. ב. ההודעות על אסיפת התושבים נשלחו גם ב-sms. מי שלא קיבל אותן מוזמן להתקשר שוב עם המשרד ולעדכן אותנו. ג. בקריאה יסודית אני בהחלט מוצא מידע מסווג שראוי היה שלא יראה אור על גבי הפורום. "חכמים - הזהרו בדבריכם"! יש מסרים אישיים ויש אי מייל אישי. ד. אנחנו פועלים בכל המישורים המוכרים לנו. צריך לזכור שאנחנו רק בתחילת הדרך כך שמי שמצפה שיהיו לנו תשובות מלאות תוך מספר ימים - טועה. אנחנו עושים את המירב כדי לתת תשובות מעשיות וגם נרכז את התשובות והמסקנות כדף סיכום. הוצאתו של דף כזה תיקח עוד זמן ותפוצתו תשקל בהתאם לתוכנו. במקביל, כל מידע שנוכל להעבירו לתושבים - יועבר כתמיד.

למעלה