רשמים נוספים מהעונה (הקלאסית) הראשונה

BloodyRose

New member
רשמים נוספים מהעונה (הקלאסית) הראשונה

טוב, בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי לסיים את פרקי מרקו פולו.
למי שלא יודע, הפרקים של מרקו פולו הם חלק מהפרקים החסרים. בניגוד לסיפורים אחרים, בהם רק חלק מהפרקים חסר, כל הפרקים בסיפור הזה חסרים. קבוצת מעריצים התאגדה ושחזרה את הפרקים הללו באמצעות צילומי סטילס והסאונד המקורי שכן שרד. כנראה שמכיוון שמדובר בתקופה בה התחיל להיווצר עניין בסדרה, יש המון צילומים מהסט, ובאמצעותם יצרו את הסיפור מחדש. הצילומים אמנם צולמו בשחור לבן במקור, אך חלק מהשחזור היה צביעת התמונות. (למתעניינים - זה האתר של הקבוצה, http://www.recons.com/ - loose cannon)

התלבטתי אם יש לי כח וסבלנות לראות פרקים משוחזרים (במיוחד כשמדובר בסיפור שלם וארוך, 7 פרקים!), אך מכיוון שזכרתי שמדובר בסיפור מומלץ, החלטתי להתמודד עם זה. מה אגיד ומה אומר - לא קל.
גם מתמונות סטילס זה ברור שההשקעה מאחורי הפרקים הללו הייתה אדירה - תפאורה מושקעת, קאסט נרחב. הסיפור גם מעניין כי הוא לחלוטין לא מד"בי - מלבד הטארדיס שמנחיתה את המטיילים במקום ובזמן, אין שום אלמנט מד"בי בסיפור. פוגשים את מרקו פולו בדרכו לפגוש את קובליס חאן. כשהוא שומע על "קופסת הקסמים" של הדוקטור הוא תובע עליה בעלות ומחליט להביא אותה לקובליס חאן כמתנה, כדי שזה ישחרר אותו מתפקידו ויתן לו לחזור הביתה, לונציה. למרות שהוא גונב את הטראדיס בלי בושה, הוא אדיב כלפי המטיילים, והוא ואיאן אפילו מתחברים לרגעים. הרגשות של הדוקטור כלפיו נעים בין חיבה (בכל זאת, מרקו פולו) לבין שנאה ובוז (בכל זאת, גנב לו את הטארדיס).
זה גם הסיפור הראשון בו המטיילים הופכים לחבורה מגובשת אחת ומתחילים לדאוג אחד לשני. הדוקטור מתגלה כיצור חביב יותר, שצוחק בזמן ייאוש ולא הופך לרגזן יתר על המידה (ונזכיר כאן ציטוט שאהבתי - If you believe that, Polo, you're a bigger fool than even I think you are. לגמרי אימצתי).

אין לי ספק שמדובר בסיפור טוב, ואם ביום מן הימים הפרקים הללו ימצאו - ארוץ לראות אותם. אבל בפורמט הנוכחי - זה פשוט מתיש. זה כמו לראות מצגת תמונות אחת ארוכה. מה שהופך את זה לאיכשהו נסבל, זה שגם במקור, מה ש"מעביר" את הסיפור זה קריינות של מרקו פולו. גם בלי וידאו, אפשר להבין ולעקוב אחר העלילה. אבל זה מתיש, ולקח לי יותר משבוע לצלוח את הפרקים הללו.
מומלץ רק למי שיש לו הרבה זמן פנוי וסבלנות אין קץ.

בינתיים התחלתי את הסיפור שאחרי - The Keys of Marinus, ואיזו הפתעה נעימה זו. החבורה נוחתת על כוכב לא ידידותי במיוחד, ופוגשת במי ששומר עליו מפני פולשים. יש מכונה שהוא רוצה להפעיל שוב כדי להחזיר את הסדר למקום, אבל חלקיה פזורים במקומות שונים. גם הוא מונע מהחבורה גישה לטארדיס, וככה מכריח אותם לחפש בשבילו את החלקים השונים. כל פרק בסיפור עוקב אחר הנסיונות שלהם להשיג חלק אחד. ראיתי רק שלושה חלקים עד כה (מתוך שישה), ואני ממש נהנית מהצפייה. בגלל שלא "נכנסים לעומק" בכל חלק, אנחנו לא באמת יודעים איך ולמה כל מקום הפך למה שהוא, אבל באמת שאין צורך בכך. הרבה הרפתקאות וסיפורים שונים, שכולם חלק ממסע אחד עיקרי. הרעיונות להרפתקאות הללו נהדרים עד כה (עולם עלוב שבאמצעות היפנוזה נראה כמו גן עדן עלי אדמות שמפתה את האנשים להישאר ולהשתעבד, ג'ונגל חי שמנסה להשתלט על כל מה שמסביבו...), וזה שיפור אדיר לעומת פרקי הסטילס הקודמים.
למרות שעוד לא סיימתי - ממליצה על זה בלי שום בעיות (למרות ההפקה שלפעמים נראית כמו סרטי אימה סוג ז', אבל אני מניחה שגם בזה יש סוג של קסם..)

MonicaF

New member
לי יש את הספר

מרקו פולו
שעוד לא קראתי אגב! התחלתי והפסקתי, אבל עשית לי חשק לחזור אליו.
אחרי שראיתי כמה דקות מה"הצלה" הזו של הפרקים, התייאשתי והזמנתי את הספר. והמצחיק הוא שכשקראתי בזמנו, דמיינתי הכל בשחור לבן
ואפילו שמעתי את סוזן צועקת את צעקות ההיסטריה המפורסמות שלה

אז לא קראתי עדיין מה כתבת על פרקי מרקו פולו. אולי אסיים את הספר הלילה, כי הוא ממש קליל וקריא וקצר.

לגבי מפתח למרינוס - אני זוכרת שלא התלהבתי בהתחלה, אבל היה איזה סוויץ' בהמשך שמצא חן בעיני.

תגידי, איך את מסתדרת עם האורכים השונים של הפרקים?
בהתחלה הם באורך 20 דקות, אי שם בהמשך מגדילים ואז שוב חוזרים לעשרים דקות.
אני לא יודעת אם זה בגלל שלראשונה ראיתי פרקים של כ-40 דקות ולכן זה נראה לי הכי נכון, אבל פרקי ה-20 דקות די קטועים לדעתי. אילו הייתי צריכה לצפות בזה אז ולחכות שבוע לפרק של עוד 20 דקות הייתי מתעצבנת.

יוו אני מתה לדעת מה דעתך על משחקי המלחמה (דוקטור שני) ועל arc in space (דוקטור רביעי) והכי הפתיע אותי הסרט שני הדוקטורים, שכולל את הדוקטור השני ואת הדוקטור החמישי, שני דוקטורים שפחות אהבתי, אבל הסרט היה קורע וחכם, ומאד נהניתי ממנו.

תודה לך שעשית לי חשק לחזור למרקו פולו!

MonicaF

New member
סליחה, הסרט שני הדוקטורים

הוא עם הדוקטורים 2 + 6 ולא 2+5 כמו שכתבתי מעלה.

BloodyRose

New member
אני בטוחה שכספר הוא הרבה יותר מוצלח ממצגת

אני גם לגמרי יכולה לדמיין אותו כספר, העלילה ממש תתאים (אם כי חבל שלא מעבירים את ההשקעה בתפאורה ואת החיבור בין הדוקטור לקובליס חאן שממש משעשע - שני זקנים שצוחקים על זה שהם מתפרקים)

בקשר לאורך של הפרקים - לא רק שבינתיים 20 דקות זה מספיק, אני גם בקלות הייתי מקצצת חלק מהם
(מורגש במיוחד בפרקי מרקו פולו. יכלו לקצר את זה ל4 פרקים ועדיין לא לפגום בסיפור בכלל). בניגוד לעונות החדשות שכל פרק עומד בפני עצמו, הפרקים הללו הם תמיד חלק מסיפור. אם אלה היו פרקים ארוכים יותר, היה הרבה יותר קשה למלא 4-5 פרקים לסיפור אחד... בינתיים זה מתאים לי, לא צריכה לפנות מספיק זמן לצפייה (הבאסה היחידה זה שזה לא מספיק זמן כשאני שמה לק
בשביל זה אני עדיין צריכה לחפש משהו ארוך יותר לצפייה...)

ואם אני לא אתייאש ואמשיך לצפות בהכל בסדר כרונולוגי, יקח לי הרבה זמן להגיע לדוקטור השני (להאטרנל היו 29 סיפורים, אני רק בחמישי
והרבה מהם משוחזרים... מקווה שאני אצליח לצלוח אותם
)

עדכונים נוספים בהמשך! (ותעדכני איך הספר!)

MonicaF

New member
מרקו פולו

סיימתי אתמול את הספרון.
לא יכולה לומר שהתלהבתי ממנו, קראתי כי אני רוצה לדעת הכל על דוקטור הו ולא רוצה לפספס אף פרק.
הדבר שהכי הצחיק אותי שם, ואני לא יודעת עד כמה הקטע הזה היה מוצלח בסרט-מצגת שראית, היה הקטע שהדוקטור לא יכול היה להתכופף ולהשתחוות ובטח שלא לגעת עם הראש שלוש פעמים ברצפה כפי ציוו עליו! זה היה מצחיק, והיה מצחיק גם איך קובלאי חאן הבין אותו, כי שניהם זקנים...
אני חושבת שמבחינת הסדרה דוקטור-הו, הפרקים האלה אין להם משמעות כל כך. כאשר יצרו את הפרקים האלה העולם התפלא והתרשם מלראות עולם, מסעות גיבורים, כשהכול מתקשר להיסטוריה וגאוגרפיה. לכן זה בטח היה מהנה בזמנו לצפות בזה, אבל היום? היום הכל זמין לנו ברשת, כדור הארץ הפך לכפר-גלובלי, אנחנו לא מתלהבים מהדברים האלה.
לא היה בפרקים אלה שום דבר מחדש מבחינת טיול בזמן, מבחינת ידיעות נוספות על חייזירים או זמנים עתידיים, או על מכונות, מכשירים ויכולות ניוד אחרות.
אני אומרת: טוב שהפרקים האלה עבדו ולא אחרים

בהמשך תפגשי עוד סיפור כזה שלא מחדש דבר, לא אעשה לך יותר ספוילר ממה שאמרתי. גם אותם לא אהבתי במיוחד אבל בחור שכותב כאן וראה את כל הפרקים הישנים, מאד אהב אותם.
לגבי קריאת הספר: הוא לא ממש ספר. ייתכן שאילו נכתב כיצירה ספרותית זה היה מהנה יותר. פשוט הסיפור עצמו ללא כניסה לפרטים.

הבעיה עם הצפייה בפרקים ישנים היא שאתה יודע שהדוקטור יצא מזה חי. אולי, מי יודע, אילו ראיתי את הפרקים אז, הייתי נלחצת ומתרגשת.
עוד דבר: לברברה כמעט ולא היה תפקיד בסיפור הזה, והיא דווקא בסדר. לתפקיד שלה יש משמעות בהמשך, ולפני פרקים אלה.

אני מאד מקווה שתמשיכי לצפות ויהיו לי שותפים

יכולה לומר לך שהצפיה שלי אינה רציפה: קפצתי מדוקטור לדוקטור. וגם זה בסדר. כשהרגשתי שחסר לי ידע, קראתי בויקיפדיה וכך עוררתי את הסקרנות שלי לחזור לראות מנקודות שהפסקתי לצפות בהן.

תגידי, בשלב הזה של מרקו פולו, עדיין אין לו מפתח סוני, נכון? יש לו איזה פנס קטן כמו עט - האם זו תחילת המפתח הסוני?

BloodyRose

New member
זה קטע ממש חמוד

גם כתבתי מקודם שהחיבור בין קובליס חאן לדוקטור ממש משעשע, כשהם שני זקנים שצוחקים על זה שהם מתפרקים.

אני דווקא אהבתי את הרעיון שאין משהו מד"בי בפרקים הללו. גרם לי גם לתהות אם יש פרקים כאלה גם בסדרה המחודשת - בלי חלל, בלי מפלצות, בלי חייזרים. לא הצלחתי להיזכר במשהו ספציפי... (גם בפרקים ה"לא חייזריים" יש איזשהו אלמנט "לא אנושי"). אני חושבת שגם הפרקים שהתחלתי לראות עכשיו (האצטקים) הם כאלה (וזה דווקא יפה לראות את ברברה, המורה להיסטוריה, והדוקטור מגיבים בסיטואציות כאלו).

אני לא חושבת שזה שיודעים שהדוקטור יחיה פוגם בחווית הצפייה. הרי גם בסדרה המחודשת את יודעת מתי הדוקטור מתחלף. השאלה המעניינת תמיד היא "איך הוא יצא מזה", ולא "אם הוא יצא מזה".
הרי גם בסוף העונה הרביעית (המחודשת), הדאלק יורה בטננט, וטננט מתחיל להתחלף. אנחנו הרי ידענו שהוא לא מתחלף בפרק הזה, רק לא ידענו איך יסדרו את זה (וכנ"ל לעוד מיליון וחצי פרקים אחרים שהדוקטור נמצא בסכנת מוות).

(הדבר היחיד שממש שיעשע אותי בפרקי מרקו פולו, זה שאם הדוקטור היה פוגש את ריבר לפני, והיא הייתה מגלה לו שהוא יכול לפתוח את הטארדיס בנקישת אצבע, כל הסיפור לא היה קורה, מרקו פולו הרי 'החזיק' אותם ע"י זה שהוא לקח מהם את המפתחות של הטארדיס
)

בנוגע לסוניק - לפי ויקיפדיה, המברג הקולי נכנס לשימוש רק עם הדוקטור השני. לא יודעת איזה פנקס יש לדוקטור בפרקים האלה, בצילומי סטילס לא רואים שום דבר כזה..

MonicaF

New member
נראה לי שאת צודקת לגבי האצטקים

וברברה נהדרת, את תראי עוד בהמשך.

לגבי זה שאנחנו יודעים או לא יודעים אם הדוקטור יחיה או לא - את צודקת לגבי הסדרה היום, אבל אז, כשהיא היתה בחיתוליה, ועדיין לא ידעו עם תצליח ומה יהיה הכיוון שלה, כל פרק לדעתי עד שהראשון התחלף, היה יכול להיגמר במוות של הדוקטור
או בסוף הסדרה אוי ווי...

כן
הקטע עם פתיחת הדלת בנקישה.. אבל תגידי, זה לא משהו שקרה בפרק "אשתו של הדוקטור"? אני צריכה לראות שוב. היה נדמה לי שמאז הפרק הזה של גיימן, הוא יכול לפתוח את הדלת הנקישת אצבע.

המפתח הסוני - אני אצלם בבית את הטקסט בו מתואר הפנס הקטן.
ראיתי ממש מזמן את הפרקים הראשונים ונדמה לי שהפנס מופיע כאן לראשונה, והופך בהמשך למפתח.
בפרקי מרקו פולו למעשה הפנס הזה הוא חלק מארגז הכלים שלו, הלא הוא מנסה לתקן את הטארדיס תוך כדי המסע, והוא עושה זאת בסתר.

BloodyRose

New member
בפרקי הספרייה בעונה הרביעית

ריבר אומרת לו משהו על זה שהוא פותח את הטארדיס בנקישת אצבעות, והוא לא מבין אותה. בסוף הפרק, ככה הוא פותח את הטארדיס.
ב'אשתו של הדוקטור' סמית' עושה עם זה קטע ממש חמוד, זה נכון

BloodyRose

New member
הייתי חייבת לשתף את זה

מסתבר שלא רק הדוקטורים האחרונים הם שוברי לבבות - מסתבר שגם הארטנל הצליח להתארס בטעות.
מתוך פרקי האצטקים - הדוקטור פוגש אישה מקסימה והוא מציע להכין לה שוקו - מנהג שמזוהה בקרב האצטקים כהצעת נישואים. התגובה של הדוקטור? נונשלנטיות מושלמת. כמו שצריך.
בצילום מסך - הדוקטור מספר לאיאן על הארוסה שלו. הצחוק של איאן אחרי זה זה אחד הדברים החמודים.

ובלי קשר - פרקים טובים. ברברה מנסה להפסיק את הברבריות של האצטקים, הדוקטור אוסר עליה לנסות לשנות את ההיסטוריה (לראשונה בסדרה, אגב) וכמובן שהכל מסתבך.

MonicaF

New member
בקשה קטנה לגבי הסוניק

בואי ננסה להתחקות אחר קטעים שגרמו לכותבי הסדרה להוסיף מפתח סוני.
אני לא מתכוונת לקרוא על זה ברשת, אני רוצה לחוות לבד את הגילוי

בפרקי מרקו פולו יש לו פנס דקיק, ובפרקי האצטקים, הפנס נראה בבירור ועובר לידיו של איין, בעיקר בקטע שהוא הולך בתוך התעלה שמובילה לחדר האל.

MonicaF

New member
איזה כייף שאנחנו צופות במקביל!

הלוואי ויצטרפו אלינו עוד

ראיתי שלושה וחצי פרקים מתוך ארבעה של האצטקים כך שאני לא קוראת הודעתך בנושא בינתיים.
היום אסיים

MonicaF

New member
האצטקים

סיימתי אתמול. מאד נהניתי מהפרקים האלה. בפרקים אלה מרגישים את הגיבוש בין הארבעה והצופה נקשר לדמויות.
משהו לא ברור לי: ברברה אומרת שבזמן הזה עדיין לא היו לאצטקים גלגלים, אבל הדוקטור מגלף גלגל כדי לבנות בעזרתו מנגנון שיעזור להם לפתוח את הדלת לקבר של האל.
האם זה רמז שהדוקטור הכניס את הגלגל לעולמם? אני לא יודעת מספיק היסטוריה בשביל זה. הצצתי באתר אחד שם אומרים שהגלגל היה ידוע להם, אבל היה מהיר יותר לנוע על המים ולא נזקקו לגלגל? אולי בגלל זה בדוקטור השאיר שם את הגלגל מבלי להתרגש שזה עשוי לשנות את ההיסטוריה.
הפרקים הבאים הם the sensorites ויש לי אותם על דיסק מקורי - אראה הערב

אנסה להתחקות אחר ה"פנס" לראות אם ומתי הוא הופך למפתח הסוני.
איאן וברברה היו מדהימים בפרקי האצטקים. היה קטע בו ברברה אמרה שהיא מרגישה כאילו בתוך הקירות יש אנשים מתים שמחכים שגם היא תמות.
היא לקחה את תפקידה קשה והזדהתה מאד. היו רגעים שחששתי שהיא "תיספג" לתוך המקום הזה ולא תרצה לחזור עם הדוקטור, איאן וסוזן.
סיפור האירוסין של הדוקטור היה משעשע וגם מרגש.
אחלה פרקים.

למעלה