רשמים קולינארים מבודפשט
כמי שגדלה על ברכי התרבות ההונגרית ומגיל מאוד צעיר, בזמן שהחברה' היו עסוקים בהסנפת דברים אסורים התרכזה בהסנפת פפריקה, הונגריה מהווה עבורי ארץ שתמיד אשמח לחזור אליה. בביקורי בה בעבר העברתי כעשרה ימים שלמים בחרישה רגלית של פשט- חלקה התחתון של בודפשט (ומי שלא יודע- בודפשט מורכבת משתי ערים- בודה ופשט- שאוחדו) ונותרתי עם חשק אדיר לעוד, בפרט עקב העובדה שבביקור הראשון הייתי במהלכו של מסע רכבות ברחבי אירופה, עם תקציב זעום לאוכל של כ- $ 10 ליום (בזמנו כ- 37 ש"ח) מה שלא איפשר לי להינות מהמטבח ומהאוכל ההונגרי המקומי. הפעם, כמובן, לא פיספסתי את ההזדמנות לפצות על החסר והעברתי את החופשה בטעימות וזלילות רבות (מעבר לטיולים כמובן). אני חייבת להודות שלמרות שמו הטוב של המטבח ההונגרי (ובפרט שגדלתי על המטבח הזה) המסעדות ההונגריות לא ענו לציפיות אך למרות זאת נראה כי המגמה שם היא של שיפור ואני מאמינה כי בעוד מספר שנים מהיום (לאחר הכניסה לאיחוד האירופאי) יהיה שיפור מהותי מאוד. SHALL WE START?
כמי שגדלה על ברכי התרבות ההונגרית ומגיל מאוד צעיר, בזמן שהחברה' היו עסוקים בהסנפת דברים אסורים התרכזה בהסנפת פפריקה, הונגריה מהווה עבורי ארץ שתמיד אשמח לחזור אליה. בביקורי בה בעבר העברתי כעשרה ימים שלמים בחרישה רגלית של פשט- חלקה התחתון של בודפשט (ומי שלא יודע- בודפשט מורכבת משתי ערים- בודה ופשט- שאוחדו) ונותרתי עם חשק אדיר לעוד, בפרט עקב העובדה שבביקור הראשון הייתי במהלכו של מסע רכבות ברחבי אירופה, עם תקציב זעום לאוכל של כ- $ 10 ליום (בזמנו כ- 37 ש"ח) מה שלא איפשר לי להינות מהמטבח ומהאוכל ההונגרי המקומי. הפעם, כמובן, לא פיספסתי את ההזדמנות לפצות על החסר והעברתי את החופשה בטעימות וזלילות רבות (מעבר לטיולים כמובן). אני חייבת להודות שלמרות שמו הטוב של המטבח ההונגרי (ובפרט שגדלתי על המטבח הזה) המסעדות ההונגריות לא ענו לציפיות אך למרות זאת נראה כי המגמה שם היא של שיפור ואני מאמינה כי בעוד מספר שנים מהיום (לאחר הכניסה לאיחוד האירופאי) יהיה שיפור מהותי מאוד. SHALL WE START?