רשמים ראשוניים עונה 7

MonicaF

New member
רשמים ראשוניים עונה 7

ספיישל: The Doctor, the Widow and the Wardrobe
ראיתי את הספיישל הזה מזמן ולא כל כך התלהבתי ממנו. למעט הקטע החכם של הכוונה הנכונה ב-mothership זה היה נראה כמו גרסה עלובה של הארי פוטר בשילוב נרניה.

פרק 1: Asylum of the Daleks
נהניתי מהאקשן כאן, אבל נראה שמשהו נשאר בפרק זה לא סגור, כאילו שהתשובות יבואו בפרקים אחרים. אני אוהבת את הדמות של Oswin, כל מה שקשור אליה: מי היא באמת ובמדומה, מי היא היתה. לא אהבתי את הגירושים והחזרה של רוראיימי, בא לי פשוט
.
יש קטע חמוד בו אזווין מקשיבה לאופרה כרמן והדוקטור אומר שהיה שותף בנגינה ספציפית זו. זה חמוד מאד, אבל כשהם חוזרים על מצב זה בפרק הבא עם הדינוזאורים (מנגינת פסנתר בארבע ידיים, כמובן שהדוקטור נתן שם יד או שתיים) זה פחות משעשע.

פרק 2: Dinosaurs on a Spaceship
מה זה?
שני שחקנים מהארי פוטר יש כאן: Mark Williams הרי הוא אבא של רון וויזלי, ו- David John Bradley הרי הוא השרת של הוגווארטס, Argus Filch. היה לי פלאשבק רציני כשרורי ובריאן (אביו) מתווכחים עם הדוקטור בחוף על טלפורטציה. הזכיר לי כל כך את חפץ המעבר.
הפרק הזה היה חמוד ברמת תכנית לילדים, אפשר היה לדלג עליו, למעט הקטעים עם מארק וויליאמס הנהדר. אתם בטח זוכרים אותו מ-Stardust, משעשע ביותר.

פרק 3: A Town Called Mercy
הפרק הזה נתן לי תחושה של פורים, כאילו כל הסדרה התחפשה זמנית למערבון אמריקאי. אני לא בטוחה עדיין אם אהבתי את הפרק או לא. מה שעניין אותי בו הוא הסייבורג והיוצר שלו. מקווה שעוד נראה אותם, בעלילה שווה יותר.
אגב, שמתם לב איך יוצרי הסדרה מטפטפים לאט לאט אבל בטוח, את הדעות הפתוחות שלהם בנושא המגדר? אני מתמוגגת מהפתיחות הזו, למרות שלפעמים זה נראה מושתל בכוח ("לסוס הזה לא קוראים ג'ושואה אלא סוזן והוא מצפה שיכבדו נטיותיו").

פרק 4: The Power of Three
נרדמתי באמצע הפרק כי הייתי עייפה אבל אני כמעט בטוחה שאת הפרק הזה, אכתיר כאהוב עלי עד כה.

Outplay

New member
מדהים כמה שהדעות שלנו דומות!

אני לא אספיילר לך כלום, אבל פשוט כיף לך שאת רואה בלי ספויילרים! מחכה לשמוע מה דעתך על שאר העונה :)

AvivZ41

New member
אסיילום לדעתי זה הכוכב של העונה הזאת

חוץ מהקטע עם איימי ורורי כמו שאמרת...לדעתי זה היה ממש מיותר והיו צריכים לעשות משהו טוב יותר עם הזמן הזה

ailag

New member
עונה 7א (פרק 1-4 כולל)

חג המולד: אההה... בנוי בצורה קסומה משהו אבל די צפוי, ויותר מזה - שוביניסטי. מופאט מנסה להתמודד עם זה שמאשימים אותו בשוביניזם על ידי שהוא מנסה להאדיר את הנשים יותר מגברים (שזה גם לא משהו) - בכך שהוא מודד ערך לפי הרחם שלנו. ברור שהכוונות שלו טובות אבל בפרק הזה התוצאה התפקששה. אבל הקטע הנרנייתי משהו נחמד.

פרק 1: אכן. פרק נהדר חוץ מהקטע של איימי ורורי שדי תקוע.
אוזווין

אגב, היה לו פריקוול בשם POND LIFE. בזמנו הוא היה די מעצבן כי חיכינו המון זמן (כמעט שנה?) והבטיחו לנו מיני סדרה על החיים של הפונדים ביום יום וקיבלנו פרק של דקה ביום. אבל יש מצב שמהזווית שלך זה יהיה הרבה יותר נחמד :)
כתב אותו צ'יבנל, כמו power of three, god complex

פרק 2 מכוון להיות קליל וכיפי :) (חוץ מהסוף שאת הראשונה שאני רואה שלא מתרעמת על הרצח המיותר) (ויש לו סיבה)

פרק 3.. tea, but the strong stuff. keep the bag in

היתה קצת ביקורת ברשת על זה שהוא מדבר על סוזן בלשון זכר, אבל מופאט לא בא מהעולם הזה והכוונות שלו טובות. (אני משערת שזה משהו שמופאט דחף לשם כי זה טיפוסי לו)

פרק 4: בדיוק. כי את הפרק הזה צריך לחתוך באמצע / לקראת מהסוף ואז הוא מעביר מה שצריך להעביר הרבה יותר טוב :) הסוף שלו (הפתרון של הקוביות) מיותר כי הוא לא הפואנטה אבל הוא יוצר רושם כאילו הוא כן.
בלי זה, זו אבן דרך משמעותית.

בונוס: בתחילת פרק 3 הדוקטור שם לב שיש לעיר חשמל למרות שזה 10 שנים מוקדם יותר (כי קהלר ג'קס התקין להם..), רורי אומר משהו כמו נו, כולה 10 שנים. והדוקטור אומר: זה לא מה שאמרת כשהשארת את המטען לטלפון שלך בסוויטה של הנרי השמיני.
באמצע פרק 4 כשהוא לוקח אותם להרפתקאות הם בורחים כי איימי בטעות הסכימה להתחתן עם הנרי השמיני, מתחבאים מתחת למיטה, ורורי מחזיק משום מה מטען נוקיה כזה.

MonicaF

New member
אני לא יכולה לחכות יותר שהדיסקים יגיעו

כי יש שם את פונד לייף ונראה לי שפספסתי את מה שכתבת בפסקה האחרונה שלך.

לגבי הרצח המיותר בפרק 2, יש מצב שלא התרעמתי כי לא לקחתי את הפרק הזה יותר מדי ברצינות. אם כבר רצח שהכאיב לי, הוא רצח הדינוזאורית שרדפה אחרי כדורי הגולף.
אגב שני הרובוטים האלה, כל הזמן חיכיתי לראות את האנשים עליהם הם נבנו. הם היו אנושיים מדי, כאילו כלואים בתוכם בני אדם.

ולגבי ההערה של הדוקטור על התה
זוכרת, הצחיק אותי. יש לא מעט קטעים מצחיקים, על זה אין ויכוח בכלל.

ailag

New member
-=-=-

פונד לייף (חוקי...)
http://www.youtube.com/watch?v=9ZkWjkvaKpA
אל אל אל אל תסתכלי על הקליפים שזה ממליץ לך בצד. כשתגיעי לפרק המתאים אקשר לך לקליפ שכרגע אסור לך לראות :)

והלינק הזה לא עובד אבל לכשיעבוד, אמפי3 על הפריקוול הזה
http://theoodcast.com/thealbum/71
על פי PARK LIFE של BLUR
אני יכולה גם לשלוח בפרטי. זה מפודקאסט נהדר שמסקר כל פרק, עושה מערכונים ושיר/ים.

פרק 2 זה היה רצח לא קשור בכלל. סלומון רשע ויש לו אינטרס לעצבן אז הוא רוצח את הדינוזאור החמוד ומאיים ברמיזה לאנוס את נפרטיטי. אבל אז כשכבר ניצחו אותו ואפשר לקשור אותו, לשים בטארדיס ולהוריד בכלא הקרוב - במקום זה הדוקטור דוחף לו ליד את הדבר שעליו הטילים מתבייתים ושולח אותו למותו.
שזה לא טיפוסי לדוקטור..

פרק 3, גם, הדוקטור שולח את קהלר ג'קס אל מעבר לגבול העיירה ומכוון אליו אקדח. שני האירועים קשורים זה בזה ושניהם הרגיזו אנשים (עד שהבינו למה)

הרובוטים הם mitchell & webb, בדרנים בריטיים, לכן הם כל כך אנושיים ומשעשעים בצורה אמיתית.

על התה לא התווכחתי, התלהבתי איתך :)

MonicaF

New member
לגבי הרצח והאכזריות שהוא מגלה

אאא היה נראה לי טבעי ביותר.
נכון מאד שזה לא מתאים לאופיו של הדוקטור, אבל כבר ראינו לאורך העונות, בעיקר טננט, שמדי פעם הוא מגיע למצב הזה ומבין שוב ושוב למה הוא צריך קומפניון: כדי לא להגיע למצב הזה שוב. איימי אפילו אומרת לו: זה לא מתאים לך.
אלא אם פספסתי כאן משהו שאבין בהמשך.

ולגבי הקטעים המצחיקים: בא לי לעשות אוסף של הקטעים המצחיקים, ויש מלא כאלה, אבל צריך זמן לזה...
בהזדמנות.

ותודה על הלינקים, ישומשו הערב!

ailag

New member
בדיוק זה

הוא משתנה כשהוא לבד. הזהות שלו כפי שאנחנו מכירים אותו היא לא הזהות האמיתית שלו, היא איך שהוא כשהוא עם אנשים.

(כל 5-6-7 אם כי את 7 אני עדיין צריכה לחקור יותר לעומק - מדברות על זהות. מה זו זהות ומה היא אצל הדוקטור)

תאספי קטעים מצחיקים, אני אוהבת להוציא מהם משמעויות רציניות (כנראה מכוונות) בין השורות :)

MonicaF

New member
סיימתי פרק 6

הפרק הכי טוב בעונה זו. גם הספיישל עם אנשי השלג היה טוב, אבל פרק 6 עונה 7 מהיר חכם ומבריק!

symptoms

New member
שום מחשבות על פרק 5?

וכן, פרק 6 אכן היה מצויין.

רעות

MonicaF

New member
הרבה מחשבות

אני בבית, קצת חולה. צופה בכל הפרקים. כמובן שיש המון מחשבות, אכתוב הכל מרוכז.

AvivZ41

New member
באמת?הוא דווקא הרגיש לי אחד החלשים

אולי בגלל שהוא הגיע ראשון אחרי הפסקה כלכך ארוכה שהעלתה לי את הציפיות. אני צריך לראות אותו שוב.

MonicaF

New member
התכוונתי הכי טוב עד אותה נקודה

אני עכשיו בפרק תשע.

למעלה