רשמית. מתחילים לעבוד על הספר "הגירת הבובות"!

רשמית. מתחילים לעבוד על הספר "הגירת הבובות"!

מירי פארי, מנהלת המוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות תכתוב את הספר "הגירת הבובות"! סיפוריהם המרגשים של אנשים ובובות תיאטרון שחוו הגירה, נדידה, פרידה וקליטה בתוך חברה ותרבות חדשות. אנשים שעקרו ונעקרו מארצות הולדתם ומעולמות תרבותיים-אמנותיים רחבים ועתירי שורשים והגיעו לארץ מהגרים פצועת מלחמות ונתונה במאבק קיומי יומיומי, תחת צילה הכבד של השואה. מתוך המציאות החדשה, תוך התגברות על פערי שפה ומנטליות, באהבה ועקשנות אין קץ ומתוך התגייסות טוטלית לאמנותם ולתחושת השליחות שבהקמת מדינה, חברה, תרבות ומסגרת חיים בארץ - הקימו תיאטרוני בובות. את הכיכרות והאולמות הרנסנסים ספוגי ההיסטוריה המירו בבתי עם ובחדרי אוכל ספוגי אבק וזיעה. את הקהל צורך התרבות בחיי היום-יום החליפו בצופים שלרובם, הייתה זו נגיעה ראשונה בעושר שבדמיון ובפנטזיה. זהו סיפורם של אמנים חלוצים שהפכו למחנכים ומורי דרך. פועלם הגיע ונגע בנפשם של רבבות; ילדים ומבוגרים. זהו סיפור על אהבה שמומשה רק מקצתה והסתיימה, אצל חלקם - בלב שבור. זהו גם סיפורן של הבובות שחלקן הגיעו לארץ בדרך לא דרך וחלקן נוצרו כאן מחומרים פשוטים וסמרטוטים. בובות דוממות ששרדו את השנים, אך לעולם לא יוכלו לספר באופן עצמאי את סיפורן. עבור המתבונן, בעיצובן ובחומריותן, הן מהוות עדות לתפיסות אישיות והיסטוריות; חברתיות, תרבותיות, חינוכיות ובדיעבד, גם טיפוליות. זהו ספר שיאגד לראשונה סיפורים אנושיים של עולים ועלייה, של אהבה וחלוציות מזווית ונקודת מבט שטרם נחקרו. מיועד לאנשי תיאטרון הבובות שרוצים ללמוד ולקרוא על ראשית תיאטרון הבובות בישראל. זהו ספר המיועד גם לכל מי שמתעניין בתולדות ארץ ישראל ובאמנות. הספר יושק במסגרת הפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון ולסרטי בובות, יולי 2012 (יש עוד זמן להתכונן...)

simba6

New member
אין כמו מירי!

היא גם אישיות ומורה מדהימה.. בקורס יסודות אני לומדת איתה וממנה המוןןן- ממליצה בחום!

אילן האם נשאר ספר על הצלליות?

אנא שמור לי או בדאר אם אפשר? נורא קשה לי להגיע לחולון..בהמון תודה

גם אם יש עוד זמן, אני אחכה לספר

בקוצר רוח. הנושא והתקופה מרתקים והכישרון והידע של מירי פארי רק יוסיפו לבטח ליצירת ספר מבטיח ומסקרן את מירי אני מכיר עוד מימי תיאטרון המצנפת שלה וההצגות: "פרח הסלע" "נעלי הקסם של רחלי" ו "המסע אל הצליל הקסום בהפקה המקורית שהועלתה בהפקה מחודשת ע"י תיאטרון החלום בשנים האחרונות. תודה ששיתפת אותנו אותנו על תחילת העבודה על הספר ובמיוחד על המידע והרקע לכתיבתו שנתת לנו

ועם כבר במירי פארי עסקינן...

תרשו לי לשתף אתכם בסיפור ההיכרות שלי איתה אי שם בשנות השמונים... 81 או 82, לא זוכר במדיוק אז אל תהיו קטנוניים
מה שאומר שהייתי בן 11\12 ועדיין בבית הספר היסודי שבו ( בעיקבות היותי ילד-שחקן ) מינו אותי להיות האחראי על מדור תרבות בו סיפרתי וכתבתי כתבות וביקורת על הצגות ילדים וכמובן שגם על הצגות תיאטרון בובות
החלטתי לסקר את פעילות תיאטרון המצנפת שנוסד בשנת 1980 ע"י מירי ושותפה ליצירה: מרית בן ישראל ואת ההצגות: "פרח הסלע" ו "נעלי הקסם של רחלי" שהעלה אז. הרמתי
למירי ומהצד השני ענה לי קול שנשמע כקולה של ילדה שהתבררה כמירי פארי בעצמה. מירי שהיתה מקסימה להפליא!!!!!!!!!!!!!!!!! הזמינה אותי בשמחה לראות את ההצגות ולאחר מכן המשכנו בשיחה ארוכה ומרתקת על עולם תיאטרון הבובות. וככה ביום קיץ חם ושרבי שמתי פעמי למרכז תרבות מנדל ביפו בו קיימו השתיים את 2 ההצגות לסירוגין בכל יום שלישי במסגרת שנקראה " פעמיים כי טוב " ( איך אני זוכר את כל הפרטים הללו, אלוהים יעזור לי
) הגעתי בשעה שהן הגיעו כדי להקים את הבמה ופגשתי 2 נשים נפלאות, חמות ומאוד מוכשרות שקיבלו את פני בהרבה אהבה ופירגון כמובן שעזרתי להן לסחוב את הציוד...נו, מה חשבתם שאני עצלן?! במפגש הראשון צפיתי בהצגה הנהדרת: "פרח הסלע" וביום שלישי בשבוע שאחרי ( אז כבר התקבלתי על ידן כחבר לכל דבר ) בהצגה: " נעלי הקסם של רחלי " הצגה אינטימית, שונה לחלוטין מפרח הסלע אבל לא פחות מהנה. אז למענכם הלכתי לפשפש בארכיון שלי ( אוסף של תמונות ופרוספקטים של הצגות ותאטרוני בובות וביקורות עליהן, כן פעם היו כותבים ביקורות על הצגות ילדים ותאטרוני בובות באופן קבוע בכל העיתונים הנחשבים ) והנה מה שמצאתי

../images/Emo39.gif " פרח הסלע " העלילה

הייתם מאמינים שככה נראה בעבר פרוספקט להצגה
בלי תמונות, בלי תשבוחות, בלי נצנצים ובלי בלאגנים אההה היו ימים

למעלה