זאת לא בקורת, אלא תיאור מהצד.
"החומר שרשמתי הוא מהתוצאה הראשונה מגוגל בגלל שאני לא מוצא יותר את האתר שהייתי עובד איתו בזמנו. אף פעם לא אמרתי שקראתי את כל הספר, קראתי את הקטעים שמבארים את הקלפים שעלו בפריסות." לצורת הקריאה הזאת יש בעיות, לדוגמא בדרך דילגת על קטעי המבוא שמסבירים את המשותף לקלפים בעלי המספר הדומה, שמבהירים לא מעט מהחלקים ה'איזוטריים'. יש ספרים שנועדו להיות ממש קלים להבנה ברמה של 'גזור את הפסקה מכאן והדבק אותה לפרשנות שם', ויש ספרים קצת יותר קשים וכבדים שממש צריכים שיקראו אותם פעם אחת לפני שמתחילים לשלוף מהם את פיסות המידע השימושיות. "לגבי מציאת הספר, לא אני לא הולך לכל מני "אריה קלפים". כמו רוב האנשים כשאני מחפש ספר אני הולך לקניון ומחפש בסטימצקי או בצומת ספרים. מעבר לזה, אני לא הולך לרדוף אחר ספר שבאזכורים שלו באינטרנט לא ממש התחברתי." זכותך לא לקנות את הספר, אבל זה מעיד עליך שאתה מביע דיעה על הספר בלי שקראת ממנו יותר מהכמה פסקאות שהיית צריך לתלוש בשביל לנסות לפרש פריסה. "לגבי הביאורים שלי, כנראה שמשהו עובד שם היות ו "וואלה" גילו בהם עניין...." יש מעלה ממאה אלף איש שהפירושים של גידי גלבוע עבדו בשבילם מספיק בשביל לרכוש את הספר. האם זה המדד לפיו היית רוצה שיעריכו את הפרשנויות שלכם ? "וזה לא ממש מעניין אותי מה הקיסר לובש בחפיסה כזו או אחרת מימי הביניים, מה שענייני זה מה הוא לובש בחפיסה שאני פורס בה." כן, יש תארים לגישה של 'אני מסתפק במינימום שאני צריך בשביל החבילה האחת שאני עובד איתה', אבל משום מה נראה שהם מעליבים אותך. ההסתכלות על הקלף בכמה חבילות בנסיון להגיע למהות המשותפת של הקלף נועד להרחיב אופקים ולהעמיק את ההבנה, משהו שמועיל מאוד ליישום בפועל. "בנוסף, זכותי לעבוד איך שאני רוצה. אני לא מחויב לקרוא את כל הספר." אתה לא מחוייב לקרוא את כל הספר, אבל אם לא עשית זאת אתה לא בעמדה להעביר עליו בקורת. לדוגמא, זה קצת מוגזם לאמר שהפרשנויות של הקלפים בעייתיות, אחרי שלא טרחת לקרוא את המבוא שמסביר לפחות חלק מהמונחים - חלק מהבעיה שלך להבין את הפרשנויות נובעת מזה שלא קראת את המבוא, לא מהפרשנויות עצמן. "זכותי גם לגשת לדבר בגישה ילדותית, חלקית, טיפשית לחלוטין וזה לא נותן לך את הזכות לשים עליי לייבלים או לפגוע ברגשותיי" זכותך לגשת לדבר "בגישה ילדותית, חלקית, טיפשית לחלוטין", רק שאני לא רואה מה אתה נפגע מזה שמציינים בפניך שאתה ניגש לדבר "בגישה ילדותית, חלקית, טיפשית לחלוטין" - חשבתי שתתגאה בזה שהבחירות שלך בולטות למרחוק.