רשתות חברתיות-בקשר לדיון שנפתח ב22 לחודש...

Purple Mushroom

New member
רשתות חברתיות-בקשר לדיון שנפתח ב22 לחודש...

חשבתי,והבנתי למה נושא רשתות חברתיות הוא כ"כ חשוב עד שדבורית ונמרוד הקימו לזה פורום בתפוז, הרי כל האינטרנט היא בעצמה רשת אחת גדולה. אז רשתות חברתיות באינטרנט הם (כמו אתרים ופורטלים) רשתות יותר קטנות בהיבט החברתי,שהוא כנראה אחד הנושאים המרכזיים באינטרנט לפחות בעשור, שניים האחרונים. יש לציין גם (עדיין לא קראתי פוסט בנושא,רציתי לכתוב בעצמי בבלוג בתפוז אך גנזתי את הרעיון) את הכינוס השנתי ה-12 של איגוד האינטנרט הישראלי, אינטנרט 2008 , שיתקיים עוד פחות מחודשיים, ותת הכותרת של הכינוס הוא : ממשל, עסקים וחברה. הנושא החברתי אם כך,הוא נושא שבא שלישי אחרי עסקים (אך קיים). ובא בהקשר גם של אתר\פורטל תפוז
אנשים,וגם בהקשר לרשתות חברתיות באינטנרט. אני באופן אישי כנראה שלא אבוא לכינוס,כי אני לא חבר באירגון,וגם לי אישית זה די יקר (300 ש"ח ליום אחד לא לחברי אירגון האינטנרט).

Nimrod H

New member
הי פרפל, טוב לראות אותך!

יהיה מעניין מאוד להיות בכנס הזה, האמת שטוב שהזכרת לי, אני אתחיל להתארגן לקראת זה. בקשר ל"חברתיות" של האינטרנט, אני מאוד מסכים איתך שבעצם, כל מאות מליוני הגולשים בעולם הם סוג של קהילת על אחת גדולה, כל אחד ממאות מיליוני הגולשים הללו רחוק מרחק קליק אחד, או שניים, מכל אחד אחר, בלי הבדל דת גזע מין או שיוך גיאוגרפי וזה באמת לא עניין של מה בכך. מה יקרה למשל אם כל גולשי האינטרנט יתאחדו לכדי קהילה אחת גדולה ויתחילו לקדם את האינטרסים שלהם כקבוצה? מדהים לחשוב, אבל יכולה להיות כאן מהפכה עולמית. אני והמוח החתרני שלי ישר חושב איך אפשר לנשל את הממשלות מהשלטון דרך האינטרנט. פשוט יום אחד הם יקומו ויגלו שהם אופליין, חהחהחה, גולשים בסטנד אלואון... חהיחהי.. ד"ש ושבוע טוב!

ailag

New member
יש אגב קבוצה בפייסבוק

שהשם שלה הוא בערך (ובאנגלית) "אני חבר ברשת חברתית. קוראים לה האינטרנט." כן, האינטרנט הוא מאוד חברתי, אבל בבסיסו אין כוונה ברורה לחברתיות. הוא פשוט פלטפורמה. ברשתות החברתיות ניכרת כוונה מודעת לחברתיות - אתה בוחר במשהו לא בשביל שיתנגן אצלך במחשב ולא בשביל לדעת עובדה או להשיג ניקוד במשחק שגבוה מהניקוד הקודם שלך, אלא בשביל משהו שקשור לחברים. בשביל לשלוח הודעה לחבר, להשיג חבר במשחק, לשתף מידע על העדפות מוזיקליות עם חבר וכו'. זה לדעתי ההבדל.

למעלה