רשתות חברתיות קטנות

רועי10

New member
רשתות חברתיות קטנות

האם קיימות היום רשתות חברתיות קטנות ״ומקומיות״?
לא דוגמת פייסבוק, כי זו כבר אינה רשת חברתית באמת, היא כבר הפכה לענק שצריך הגדרה אחרת אבל לא ההגדרה ״רשת חברתית, כי היא כבר לא כל כך חברתית.
אז יש בארצנו עוד כאלה?

shoosh2607

Member
מנהל
יש כמה אבל לא מקומיות

הבעיה היא שאתה די לבד שם...
הפורומים קצת עונים על ההגדרה הזו אבל לא ממש.

רועי10

New member
אכן הפורומים הפורומים.....

פורומים אכן היו הסנונית של הרשתות החברתיות במתכונתם המפלצתית של ימינו.
אבל יש משהו ״מוזר״ שמבחין בין פורומים לרשתות דוגמת פייסבוק
השתתפותי בפורומים הביאה אותי להכיר הרבה אנשים שכללו גם התכתבויות וגם מפגשים (לא פורומי היכרוית)
לעומת זאת השתתפותי בפייסבוק בקבוצות שונות,הביאה אותי לפגישה אישית אחת וכמעט שום היכרות נוספת מלבדה.
מעניין למה
ודבר שני, מעניין למה אנשים מוקסמים מפייסבוק מאשר מהפורומים?

נושא למחקר סוציולוגי?

shoosh2607

Member
מנהל
די פשוט

פייסבוק יותר אינטואיטיבי, יותר קל לשימוש, האפליקציה שלו קלה וידידותית, הכל היום הרבה יותר מהיר, קצר וויזואלי.
וכל זה יותר קל ונוח בפייסבוק.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא מסכימה איתך לגבי אינטואיטיבי וקל יותר לשימוש

זה נכון אולי ליישומון (בעיקר כי גלישה סלולרית בתפוז היא חוויה מפוקפקת, ועל היישומון אין טעם לדבר בכלל) אבל במחשב?
תראי כמה שאלות יש כאן, כמה אנשים מסתבכים עם פייסבוק, כמה פונקציות לא ברורות / לא בדיוק עובדות... וכל הזמן אני רואה אנשים שפשוט לא יודעים על אפשרויות שקיימות בפייסבוק (ולכן לא משתמשים בהן) מרוב שהן "אינטואיטיביות"...

אני גם רואה לא פעם אנשים שמתקשים לקשר מהסלולרי או למצוא מידע או לפתוח קישורים... כל הזמן מתלוננים על זה, אין ספור פעמים קראתי משפט בסגנון "אני עכשיו בסלולרי ואני לא מצליח לתייג / לקשר / למצוא, אנסה כשאגיע הביתה". אה, ואפרופו למצוא, מנגנון החיפוש של פייסבוק קטסטרופה (וגם גוגל ממש לא עוזר).

BobboVilla

New member
חלק מהדברים באופן מכוון לא עובדים בגירסת המובייל של פייסבוק

למשל חיפוש בקבוצות.

shoosh2607

Member
מנהל
לאפליקציה זה נכנס לפני שבועיים

לדעתי גם במובייל.
כשאתה בתוך קבוצה, למעלה בשורת החיפוש מופיע search in ושם הקבוצה.
נסה את זה.

shoosh2607

Member
מנהל
לא לגמרי טועה כי אכן יש דברים שעובדים רק במחשב

חוץ מזה, לך מותר

shoosh2607

Member
מנהל
לגמרי חולקת עליך

מנגנון החיפוש של פייסבוק נפלא ובבעיני הוא הרבה יותר אינטואיטיבי.
לגבי כאן? נו, כאן זה מקום לשאול ולא מקום להגיד כמה הכל נפלא.
זה כמו שתשווי את תפוז בכלליותו לפורום משוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
את הראשונה שחושבת כך... באופן קבוע קשה מאוד למצוא רשומות

הוא סביר רק בקבוצות (בדפים בכלל לא ראיתי שהוא קיים) וגם בקבוצות לא הצלחתי למצוא פעמים רבות דיונים שהשתתפתי בהם בעבר (ובתפוז בסיטואציה דומה אני מוצאת כמעט תמיד). כמו כן תפוז למשל נגיש לגוגל, פייסבוק לא. זה הבדל עצום.

shoosh2607

Member
מנהל
יש דרך למצוא הכל

ולגבי הסוף - לגמרי. גוגל לא סורק את פייסבוק (רק תמונות). זה חלק מהמלחמה

trilliane

Well-known member
מנהל
ומרוב שהיא אינטואיטיבית היא ידועה רק לך, כנראה...

ברצינות, טובי הגולשים (ואני מדברת איתך על גיקים של מחשבים וכו') מתקשים למצוא בפייסבוק דברים, לא רק אני.
&nbsp
למעשה באחת הקבוצות שאני חברה בה יש תיוג ידני קפדני של כל פרסום, כדי שאפשר יהיה למצוא אותו אח"כ (אחרת קשה).

trilliane

Well-known member
מנהל
אין מה להתווכח; בפועל אני רואה כל הזמן אנשים שלא מוצאים...

trilliane

Well-known member
מנהל
זה תלוי בסוג הפורום ובסוג הקבוצה... אני פגשתי גם כך וגם כך

אני מנהלת בתפוז שני פורומים ובשניהם מעולם לא היו מפגשי פורום (למיטב ידיעתי). לעומת זאת בפורומים אחרים שאני פעילה בהם היו לא מעט... (בחלקם). תלוי באופי הפורום ובאופי האנשים. אגב, לפני הפורומים, בסוף שנות ה-90 הייתי פעילה בקבוצות (חדרי צ'ט) ב-IRC וגם שם היו לנו מפגשים והכרתי אנשים. כמו כן הכרתי אנשים גם דרך אתרים/בלוגים שיש להם מנגנוני תגובות והתגבשה סביבם קהילה. כך שלדעתי זה פחות תלוי בפורמט ויותר תלוי באופי החברתי ובתחום שסביבו מתאספים.

shoosh2607

Member
מנהל
מסכימה

רק הערה אחת - אנשים היום נוטים פחות להפגש (בעיקר הדור הצעיר יותר) ולכן הרשתות החברתיות יותר מתאימות להם (מהר, ויזואלי וכו')

למעלה