רשת אינטרנט בתקשורת סלולרית

I new man

New member
רשת אינטרנט בתקשורת סלולרית

הי :)

כהקדמה לשאלה שלי,
אני מבין שכדי שמחשב יוכל להתחבר לרשת האינטרנט הוא צריך אמצעי חיבור כמו כבלים או ADSL. בשימוש באמצעי חיבור זה אין הגבלה לנפח השימוש אלא רק במהירות הגלישה.
לעומת זאת, בטלפון נייד כדי שיהיה לו גישה לאינטרנט (לא WIFI) הוא צריך חיבור מהמפעילה הסלולרית אליה הוא מנוי והגבלת נפח הגלישה הינו גורף אצל כולם ודורש עלויות גבוהות.

והשאלה שלי היא כזאת,
באיזה טכנולוגיה משתמשות מפעילות הסלולר כדי להנגיש חיבור לאינטרנט למנוייה? האם זה באותה טכנולוגיה כמו של התקשורת - "רדיו"? מה גורם לעלויות גבוהות בשימוש באותה טכנולוגיה?

ועצם, בשתי מילים, למה באינטרנט ביתי העלויות חיבור לאינטרנט הם ממש זולות לעומת אינטרנט סלולרי?

תודה!

z x 7 r

New member
אני לא מומחה בתחום התקשורת, אבל יכול להניח שרוחב פס

של ספקית סלולרית (התדרים) - אינם אינסופיים ומוגבלים. לכן אם ירצו לספק אינטרנט "לא מוגבל" לכאורה על גבי התדר - לא יספיק לכולם.
נראה לי גם כמות התדרים - מוגבלת, כי יש את הצבא וכל מיני כאלה - גם מכאן המגבלה.

dudi4321

Active member
לגבי מחיר

יש גם מחירים למודם סלולרי יותר זול מאשר דרך מודם בזק/הוט.
למשל גולן טלקום נותן עד מחר ב-37 ש"ח עד 6G במהירות LTE 4G.
אם יש כמה משתמשים זה יעלה לכל אחד רק עוד 2ש"ח.

z x 7 r

New member
6 ג'יגה לשימוש ביתי די לא ישים. בקושי יכול להספיק לקריאת

חדשות - בכלל כל הפרסומות וגרפיקה - כל דף היום שוקל כמה מגות * 30 ימים. צפוף לגמרי האיננטרנט הסלולרי בשביל שימוש "בתור אינטרנט רגיל".

wil

New member
התדרים לשידור באוויר הם משאב מאוד מוגבל

ועל אותו פס תדרים מרובבים מאות עד אלפי מנויי סלולר שונים.
הריבוב הסטטיסטי הזה מצליח לעבוד כי ברוב המוחלט של הזמן מנוי נתון לא משדר, ולכן אפשר לבצע oversubscription (סוג של "רישום יתר") גבוה.
&nbsp
רוחב הפס למנויים בחיבור קווי הוא משאב הרבה פחות מוגבל, כי כל כמה מאות מנויים מחוברים ל-DSLAM שמחובר בסיב אופטי לרשת של ספק התשתית, וניתן לקבל רוחב פס מאוד גבוה בכל סיב.

למעלה