רשת ביתית - שימוש בראוטר בתור AP לא עובד (לדעתי) בצורה תקינה

ספוקי

New member
שלום לכולם,
עד לאחרונה היה לי מודם-ראוטר ראשי (DLink 6740U) אשר מחובר באמצעות כבל רשת קווי לראוטר משני (TP-Link 1043).
לפני כחודש החלפתי את המודם-ראוטר הראשי שלי ל - TPLink VR400.
בנוסף יש לי עוד TPLink WA850 אשר המחשב עבודה שלי מחובר אליו באופן קווי כדי שבתקווה יהיה לי אינטרנט קצת יותר יציב בו. למרות שאני לא באמת בטוח עד כמה זה יעיל ושוקל להחזיר אותו לארון (הרי אם יש לי WiFi שה-ER קולט אז גם הלפטופ יקלוט אותו).
למיטב זכרוני הרשת עבדה כמו שצריך עד ההחלפה (או שאולי אני מתבלבל), אבל עכשיו היא לא באמת עובדת.

אומנם כשאני נכנס לממשק של הראוטר המשני אני רואה שמחוברים אליו מכשירים. אבל אני יכול להיות ממש באותו חדר של הראוטר המשני והאינטרנט שלי רק עושה את עצמו עובד. יש הרבה יותר מידי ניתוקים של ה- WiFi בשביל דירת 5 חדרים שיש בה 3 ראוטרים.

אני מצרף תמונה של ההגדרות DHCP של הראוטר המשני.
הראוטר הראשי מחלק כתובות בסגמנט של 100-199.
הגדרתי בו IP סטאטי למכשירים השונים (ראוטרים, מדפסת אלחוטית, טלויזיה, ממירים וכד'...) בסגמנט של 2-99.
הראוטר המשני קבוע לכתובת של 192.168.1.2.
ה-ER קבוע לכתובת של 192.168.1.3
עבדתי לפי המדריך הזה: https://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

האם משהו בהגדרות לא תקין? על מה צריך לשים דגש במיוחד כדי לייצב את הרשת האלחוטית בבית?
עד כמה שידוע לי ה- VR400 נחשב אחד המוצלחים ובתאוריה אמור להתמודד לבדו עם המשימה בדירת 5 חדרים. אבל בגלל שגם ככה יש כבל רשת שרץ מהסלון לחדר שינה, ויש לי ראוטרים נוספים, אז אני רוצה לנצל זאת.

קבצים מצורפים

• 1043.JPG
    1043.JPG
    KB 43.9 · צפיות: 4

k-don

Well-known member
לא עקבתי עד הסוף אחרי הסיפור.
בראוטר המשני ה DHCP עובד?
האם כניסת ה WAN של הראוטר המשני פנויה או שאתה משתמש בה?

נערך לאחרונה ב:

ספוקי

New member
לא עעד הסוף אחרי הסיפור.
בראוטר המשני ה DHCP עובד?
האם כניסת ה WAN של הראוטר המשני פנויה או שאתה משתמש בה?
בראוטר המשני ה-DHCP מבוטל, ראה תמונה שצירפתי בפוסט הראשי.
כבל הרשת מחובר לכניסת LAN , לא WAN בשני הראוטרים.

תודה.

k-don

Well-known member
בראוטר המשני ה-DHCP מבוטל, ראה תמונה שצירפתי בפוסט הראשי.
כבל הרשת מחובר לכניסת LAN , לא WAN בשני הראוטרים.

תודה.
יש לי בעיה דומה על גבי מוקה. אני חושד במוקה או בראוטר של הוט

למעלה